Re: Arabamı sattığım kişi üstüne almıyor bu durumda ne yapmalıyım?
böyle bir konuda benim başıma geldi avukatıma danıştım hukuki sorumluluk olarak satış sahibini her türlü olay ve ceza vs. ler bağlıyor elindeki adi satış sözleşmesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundum en azından ileriye dönük olarak sattığıma dair dosya numarası olur ama çözüm değil sadece basitce bir dayanak olur
Bu noktada uzman hukukçu arkadaşların yorumuna ihtiyacımız var.
Ben aracım çalındı ihbarı yapacağımı söylemiştim. İşe yaradı.. :))
Değerli Kardeşim, Ben de bir galericiyim. Aynı problemleri yıllardan beri ben de yaşıyorum. Yapacağın tek şey şudur: Aracı sattığın kişiyle görüşüp, rica edeceksin. Uygun bir dille maduriyetini anlatacaksın. Diğer yöntemler sadece zaman kaybı olur. Bir dahaki araç satışını da noterde yapmaya gayret göstereceksin. Unutmayın ki: Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır!!!
bir hukukcu değilim ama mesleğim gereği içinde yim.trf tim knı olarak gorev yapmaktayım.bu şekilde bana da bır cok muracaat olmaktadır.benım sahsi fıkrım.yani şahıs bır başka kişiye yasal prosuduru bılmediği için malıkı olduğu aracı aralarında yaptığı ama yasa huzurunda kabul görmeyen bir şekilde satış sozleşmesi ile veya tanıklar huzurunda sattığı bir aracını alan kişinin aracı uzerıne almaması demek satıcının iyi niyetini suistimal etmekle normal şartlarda noter hzuurunda yapılmış satışta 30 gun içerisinde bu aracı üzerine kayıt ettirmesi gerektiği yasal zorunluluğu şahısla satış esnasında verdiği sözü yerıne getırmeyerek işlediği bir suçtur bence.haa tabiki kanunda böyle bir suç kabul gormuş degıl.satıcı ve alıcı birbirini tanımış olsa idi belkı emniyeti suistimal suç kalıbına girebilirdi diye düşünüyorum.netıce oalrak oyle ise bu işin çözümü bence her nekadar yasal olmayan bir satış olsada ortada satıcının bu aracını bu kişiye sattığını bir şekilde ispat etmesi durumunda(elındeki aralarında yaptıkları satış sözleşmesi yada tanıkları vasıtası ile) tıpkı noter huzurunda yapılan satışlarda verilen ve trafik kanununda belırtılen sureler ıcınde yeni sahibinin aracı üzerine tescil zorunluluğu dıkkate alınarak mahkeme kararı ıle bu şahsın aracının kolluk marifeti ile yakalanarak trafikten men edilmesi ve alıcı tarafından kayıtların üzerine alınmasına kadar meninin kaldırılmaması şahsın aracı alacak durumunun olmaması durumunda da bu uyuşmazılığı gıderecek uzlaşmayı yaparak(aracın eski sahibine iadesi vb...) bu soruna çözüm bulması gerketiği fıkrındeyım.
Sayın MAHRUTİ ortada dolandırıcılk vb.gibi bir olay olmadığından savcılğın bir işlem yapmayacağı kanaatindeyim.
: Arabamı sattığım kişi üstüne almıyor bu durumda ne yapmalıyım?
merhabalar.. bende aracımı sattım alacak olan kısı bı baskasına alacagı belırterek ona satması ıcın vekalet verdım fakat vekaletın suresı doldugu ıcın satısı yapamadılar ve suan arabamı alan kısılere hıc bır sekılde ulasamıyorum telefonlara cevap vermıyorlar.. sızce ne yapmalıyım .. ayrıca bu arabayı alan kısıler herhangıbı bır kazaya maruz kalırlarsa araba benım adıma aıt oldugu ıcın ne tur bı cezaı ıslem uygulanır uzerımden kaldrmak ıcın yada arabanın artık bana aıt olmadıgını nasıl bı işlem yapacagım konusunda yardımcı olursanız sevınırım..
Cevap: Arabamı sattığım kişi üstüne almıyor bu durumda ne yapmalıyım?
Bende aracımı tanıdık bir arkadaş a sattım yaklaşık olarak 1 sene oldu ama alan arkadaş ben arabayı alamayacagim diyerek arabayı geri almamı istedi bende tamam dedim getir aracımı dedim ama araba şuan calismiyor arızalı bende bu şekilde arabayı geri almayacagımı beyan ettim eşine vermiş olduğumuz vekalet var elimizde satış vekaleti değil ama araba nın sigorta muayene vb gibi islerini görmeleri için verdik benim verdigimde arabayı usta sına götürdü baktırdı çalışır ve yürür vaziyet te arabayı teslim aldı araba motor istiyor suan bu konu hakkında ne yapabilirim yardimci olur musunuz Teşekkürler