her ilde hukuk olsun her ilde tıp olsun bizde isteriz.
ama mevcut şartlarla , kurulacak bir hukuk fakültesinin ne derece kaliteli eğitim vereceğini lütfen biraz düşünün..
tam yetişmeyen her hukukçu , hukuk için bir tehdittir hatırlatırım..
Printable View
her ilde hukuk olsun her ilde tıp olsun bizde isteriz.
ama mevcut şartlarla , kurulacak bir hukuk fakültesinin ne derece kaliteli eğitim vereceğini lütfen biraz düşünün..
tam yetişmeyen her hukukçu , hukuk için bir tehdittir hatırlatırım..
Yeni hukuk fakülteleri yerine var olanlarınının şartlarının iyileştirilmesi taraftarıyım.
az ama öz olsun bu bütün bölümler için geçerli bencede var olanların şartları iyileştirilmeli...
hukuk fakültelerinin doyum noktasına ulaştığını gösteren en iyi örnek hukukçuların hukuk dışında işlerde çalışma oranının gitgide artması ve hukukçu olarak çalışanların birçoğunun zor koşullarda çalışmayı sürdürmeleri ,acaba insanların hukuk fakültesine başlarken umduğu bu muydu ? Bir diğer sorun da Sayın Fırat Kırımcı' nın belirttiği gibi kalifiye hukukçu yetiştime sorunudur. Birçok üniversitenin yeterli eğitim kadrosuna sahip olmadığı aşikar, bu şartlarda iyi hukukçu yetiştirmek de pek olası değil.
Hakikaten; ne müjde, ne müjde!!!
Onun yerine mevcut fakültelerden bir kaçını kapatsa ya. Hadi onu da yapmadı; mevcut fakülteleri daha da yetkin kılınmasına yardım etsin.
Zaten ülkemizde böyledir. Gelişmiş ülkeler il-ilçe sayılarını azaltır bizimkiler 5 yılda bir il arttırır.
Hukuk fakületelerini arttırınca sanki büyük hizmet olucak vatana...