Cezanın alt sınırı bir ay.paraya çevrilmez ve ertelenmez.sorularını cevaplamaya çalışırım.
Printable View
Cezanın alt sınırı bir ay.paraya çevrilmez ve ertelenmez.sorularını cevaplamaya çalışırım.
Kolay gelsin,
Askerden terhis olalı 13 ay oldu. Bende askerde cep telefonumu çaldırdım. Çalan kişi başka hırsızlıklar yaparken yakalanınca benim telefonda ortaya çıktı. Ben dahil iki kişiden daha çaldığını itiraf etti ve telefonu bölük komutanımıza teslim etti. Hiç bir şekilde telefonum geri verilmedi. Emniyet kaza önleme talimatı başlıklı kağıdımda cep telefonu ile ilgili ibare yoktu birlik komutanım dosyanın geri döndüğünü bunu imzalamam gerektiğini bi güzel anlattı imzalamak zorunda kaldım.
Ayrıca terhis olduktan bikaç gün sonra 12 gün hapis cezam geldiğini bölükteki arkadaşlarımdan öğrendim. Ancak sivilde iki defa mahkemeye çağırılarak ifade verdim. Bu yetmez gibi gelen mahkeme kağıdında sürekli "ARKADAŞLARININ BİR ŞEYİNİ ÇALMAK EMRE İTAATSİZLİKTE ISRAR" ibaresinin yer alması beni özellikle ailemi çok üzdü.
En sonunda 30 gün hapis cezasının 25 gün hapis cezasına indirildiği ve bu cezanın para cezasına çevrilmesine ve ertelenmesine yer olmadığı kararı geldi.
25 gün hapis cezasını tam tamına 25 gün olarak mı yatacağım yoksa yine indirim vs. olacakmı Yada temyiz ettirsem zaman aşımı gibi bir durum varmı.
25 günün 2/3 olan 16 gün yatarsınız.geçmiş olsun