Re: Evlilik Tazminatını Nasıl Alabilirim
Aldığınız maaşın gösterilenden daha yüksek olduğunu evraklarla,halen orada çalışan şahitlerle kanıtlayabileceğinize inanıyorsanız,fark alacağınız için iş mahkemesine dava açabilirsiniz,düşük ödenen ssk primleriniz için bölge çalışma müdürlüğü ve ssk ya bildirimde bulunabilirsiniz.
saygılar
Geçen hafta istifa dilekçemi yazdım evlilik ve kıdem tazminatını istediğime dair patrona verdim patron almak istemedi ve muhasebecinin alacağını söyledi sonra ona verdim o da bu şekilde dilekçe ile olamayacağını ssknın ayrı dilekçesi olduğunu ondan boşlukları doldurmamı söyleyip gitti ama hala ortada dilekçe falan yok.Ben arayıp sorduğumda dilekçeye gerek olmadığını işten ayırıldığım gün gidip tazminatımı alıp imza atmamı istediler ama ben bunlara güvenemiyorum patron ve muhasebeci sürekli topu birbirlrine atıyorlar ayrıca tazminat miktarınıda söylemiyorlar. Daha önce burdan çıkarttıkları arkadaşa kendi isteğinle çıktığına dair zorla imza attırmışlardı. beni de oyuna getirmelerinden korkuyorum sonuçta bu kuralları ben bilmediğim için bazı şeyleri imzalamam gerekiyor. benim ne yapmam gerekiyor şimdi?
Sayın hicky,
Belli ki çoğu zaman olduğu gibi haklarınızı vererek yollamak gibi bir niyetleri yok.
Önerim, istifa dilekçenizi elden alıp işleme koymaya niyetleri olmadığına göre, hiç vakit geçirmeden noterden istifa dilekçenizi gerekçesini de açıklayarak yollayın.
Dilekçenizi elden almayı kabul etmediklerinden bu yola başvurduğunuzu da vurgulamanızda yarar var.
ihtarnamenizde, yasal haklarınızın, gerçek rakamlar üzerinden hesaplanarak derhal ödenmemesi halinde yasal yollara başvuracağınızı ve yetkili merciiler nezdinde gerekli şikayetleri de yapacağınızı vurgulamanızda yarar görüyorum.
Belki bu suretle çekinip yola gelebilirler.
Gerekeni yapmamaları halinde, işyerinizin bağlı olduğu SSK Müdürlüğüne ve Çalışma Bölge Müdürlüğüne şikayet başvurunuzu, elinizdeki tüm bilgi ve belgeleri de ibraz ederek, yapın.
Esenlikler,