Geriye dönük olarak arama kayıtları cıkar ama içerik olması için önceden alınması gereken bir mahkeme kararı olması gerekiyor.
Son mesaj tarihinden yada konuşmadan itibaren 6 ay içinde şikayet edilmesi gerekir. 6 ay geçmiş ise konu takipsiz kalır.
Printable View
Geriye dönük olarak arama kayıtları cıkar ama içerik olması için önceden alınması gereken bir mahkeme kararı olması gerekiyor.
Son mesaj tarihinden yada konuşmadan itibaren 6 ay içinde şikayet edilmesi gerekir. 6 ay geçmiş ise konu takipsiz kalır.
Avukat hanım mesajlar için ve konuşmalar için 6 aylık şikayet zamanıolduğunumu söylüyorsunuz?Cinsel istismarda araştırdığım kadarıyla kızın yaşı 14 den küçül olduğu için 6 aylık zaman aşımı olmadığını okudum yani şikayete bağlı değilmiş .Kız 14 olduğu için acaba bu doğrumu?
Sorunuzun cevabı fazlasıyla verilmiştir.
Son olarak kardeşiniz hakkında suc duyurusunda bulunlursa bir avukat yardımı alınız.
Okuamaya da devam ediniz.
Sesli konuşma kayıtları çıkartılamaz.
Sayın Duygu Tekay son derece yerinde bir tespit yapmış Ailenin amacı kızlarını korumak. Dikkat ettiyseniz daha 14 yaşında ergenliğe yeni giriyor. O kız her erkeğe aşık oluyordur platonik olarak... Ailede doğru yapıyor . Size diyor ki bizim kızımız çok ufak bu tip ilişkiler için kardeşinizi uzak tutunuz yoksa kötü olacak.... Sizin niyetiniz ilişkiyi sürdürtmekse ciddi sorun alırsınız başınıza konuşmasın görmesin...
Bir konu daha var önemli olan Sayın Duygu Tekay farkındaysanız değerli avukatlarımızdan. Okumuştum duymuştum değil biliyorum diyor. Şikayete tabii olmamak ayrı bir şey zaman aşımı ayrı bir şey...
avukat hanım kusura bakmayın sadece sinirlerimiz bira bozuk.Son olarak benim okuduğum bu 6 ayın doğru veya yanlış olduğunu söylerseniz sevinirim Yardımlarınız için çok teşşekkür ederim
Yanlış okumuşsunuz yada anlamışsınız.
Son kez yazıyorum.
Kardeşinizin eylemi suç değildir.
Velev ki suc olduğununu düşünelim; takibi şikayet bağlı bri eylemdir. Şikayet edilmedikçe kardeşiniz hakkında takip yapılmaz.
Cinsel Taciz
Madde 105 - (1) Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikayeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adli para cezasına hükmolunur.
daha da ilerletelim ve sanırım sizin endişelendiğiniz bu
Reşit Olmayanla Cinsel İlişki
Madde 104 - (1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, onbeş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikayet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat artırılır.
Avukat hanım kızın yaşı 14 olduğu için cinsel istismara girdiğini söyledikleri için bunları söyledim kusura bakmayın
"Kovuşturma:103md.
Cinsel istismar suçunun gerek basit şekli gerekse nitelikli şekli re’sen kovuşturulmaktadır."
Birde bu yapılan cinsel istismaramı yoksa cinsel taciz mi? kusura bakmayın
Sayın çelik ;
siz dalga mı geçiyorsunuz bizimle?
Avukat hanım kusura bakmayın tedirginliğimizden dolayı biraz çok düşünüyoruz ailece özür dileriz.
"Cinsel istismar suçunun gerek basit şekli gerekse nitelikli şekli re’sen kovuşturulmaktadır." Avukat hanım son olarak bunun anlamını bize yazarsanız çok sevinirim Allah sizden razı olsun
Şu anda okumakta olduğunzu Yrd. Doç. Dr. İlhan ÜZÜLMEZ'e ait çalışmada
tum sorularınızın cevabı var.