Re: Yaralamalı trafik kazası
Alıntı:
semih2006 rumuzlu üyeden alıntı
1 ben kaza yaptıgım tarihden itibaren raporluyum ve doktor 1 yıl agır iş göremez raporu verdi.
2 ben tazminat davası actım avukatım anlasalım diyor sizce ne yapmalıyım.
3 beni bu zamana kadar mahkemeye cagırmadılar ve dinlemediler şimdi demişlerki adlitıpa gidecek demiş ler ne yapmalıyım
yardımcı olursanız sevinirim
Avukatnızın yönlendirmelerine kulak verin. Eğer sizin istediği rakamı odeyecekelrse anlaşabilrisniz tabii.
Adli tıp Kurumuna gitmez zorundasınız. Sakatlık varsa bunun oranı tespit edielecek. Alınacak rapor önemlidir.
Eğer çalışma hayatınız etkilendiyse bu kazadan buna ilişkinde rapor isteyebilirsiniz.
Cevap: Re: Taksİrle ÖlÜme Sebebİyet Vermek
Merhaba Degerli hukukcular
gecen yil Annemizi Trafik kazasinda kaybettik, tam bir yol sonra Adli tip raporu geldiginde durumamiz olacak Aralik ayinda
Savcinin Iddianamesinde kazaya sebebiyet veren 2 sofor icin Türk Ceza Kanunu 85/1,53/6. Maddeleri ile hukum verilmesini talep etmis,
benim aklima takilan , neden 85/2 maddesi varken, 85/1 maddesini davaya konu kanun maddesini gostermis...her iki maddeleride okudum, 1.maddede 2 yildan 6 yila kadar hapis ama 2.maddede ise 2 yildan 15 yila kadar hapis...kanunlarin iceriginde ise 1 veye birden fazla kisinin olumu ile sonuclanan kaza diye belirtiliyor...bu halde Neden sozkonusu kanunun 2.maddesi ile yargilama yapilamiyor?ve Neden dosya Agir Ceza Mahkemesinde bakilmiyor..su anda Asliye Cezada...
Mahkemeye dilekce verip Davamizin Agir cezad yargilanmasini talep edebilirmiyiz? yoksa bunu Temyiz asamasina gelirse yargiyatdanmi takep edebilecegiz?
Tesekkurler.