peki hocam bu hesaba göre niçin 25 yaştan gün aldığım için elediler bu hukuka girermi?bende sizin gibi yaştan gün almayı hesapladım ama ösym eledi beni bu tür konularda mahkemeye gidip kazanan varmı?danıştay haklı bulurmu beni ?
Printable View
peki hocam bu hesaba göre niçin 25 yaştan gün aldığım için elediler bu hukuka girermi?bende sizin gibi yaştan gün almayı hesapladım ama ösym eledi beni bu tür konularda mahkemeye gidip kazanan varmı?danıştay haklı bulurmu beni ?
Sayın akyurt,
ÖSYM sizin gözünüzden kaçırdığınız bir sebepten dolayı sizi elemiş olabilir. Yani 25 yaş hesabı neye göre hesaplanacak. Sınav tarihine göre mi? Memuriyete atanma tarihine göre mi? İlgili mevzuatta ne diyor bunları bilmeden size fikir vermek yanlış olur.
25 yaş imtihan günü yani 6 /7 /2002 yegöre hesaplanıyor doğum 10 10 1977 olduğuna göre 6 7 2002 de 25 inden gün almış olmuyorum bunlar imahan tarihne gore 25 inen gun aldigimi solluyorlar ona gore elendik esas imdahan tarihine gore hesaplnacak
hocam acaba torpilmi döndü bu işte bildiğiniz bu tür dava kararları varmı şansımız ne olur bölge idare mahkemelerimi bakıyor bu işlere yoksa danıştaymı orda karar verenler neyi göz önünde bulunduruyorlar işi matematikçilere danışırlarmı yoksa bizim hesapladığımız gibimi hesaplarlar?
hak hukuk adalet
avukat 62 sayın hocam uzun bir zamandan beri cevap vermiyorsunuz kpss mağdurluğuma yanıt verseniz size minnettar olurum lütfen bilgilerinizden mahrum etmeyiniz saygılarımla
aykurt
Sayın Aykurt,
ÖSYM size hitaben yazdığı yazıda açıkça yaş koşulunu karşılamadığınız için atamanızın iptal edildiğini belirtti mi? Önce bunu aydınlığa kavuşturmak gerekiyor. Şayet öyle ise, siz doğum tarihinize göre sınav tarihinde (ki yerleştirmelerde sınav tarihindeki yaş esas alınır diye ÖSYM formlarında belirtilir) bu koşula aykırılık taşımıyor görünüyorsunuz.
Kurumların özel koşullar öngörme hususunda belirleme yetkisinin olduğu mevcut yasal düzenlemeye göre tatrışmasız. Ancak, siz atamanızı yaş sebebi ile ÖSYM'nin iptal ettiğini ve daha önce açıklanan koşullarda da 25 yaşın arandığını belirtmişsiniz. Bu durumda bence dava süresini kaçırmadan (tebliğ tarihinden itibaren 60 gündür) dava açmanızı ve olayı yargıya taşımanızı tavsiye ederim. İdari dava açma masrafları hem daha uygundur, hem de yargıdan daha önce ki emsal kararlara aykırı kararlar çıkması da mümkündür. Yaş koşulu göstermelik bir neden olabilir. Ama sağlıklı karar vermek için aslında dosya üzerinden tüm evrakları görmek gerektiği de açıktır. Anlatılanlardan ulaştığım sonuç bu oldu. Kolay gelsin.
sayın melsem hocam
ben maddiyattan dolayı yeni avukat olan bir kişiye davayı verdim bana söylediği şey fazla şansımız yok ama yinede umudunu yitirme şeklinde oldu vede bölge ankara idare mahkemesi davayı üstlenmiş dava sizce kaç ay sürer
şansımın artması için ne yapabilirim ?
Aslında dosyaya hakim olmadan cevap vermek sorularınızı ezbere cevaplamak oluyor. İdarenin vereceği 1.savunma dilekçesinde neye dayandığına bakmak gerekir. Ama siz öncelikle yerleştirildiğiniz kadronun şartlarını taşıdığınızı kanıtlayacaksınız. Daha sonra da idarenin atamanızı iptal etme sebebini çürüteceksiniz. Bu arada idareyi şartlarınız konusunda yanıltmadığınızı ve yerleştirilme ile söz konusu kadronun kazanılmış hakkınız olduğunu iddia edebiliisiniz. İdarenin savunma dilekçesini aldıktan sonra 30 gün içinde 2.dilekçeyi verme hakkınız var. O dilekçeyi de savunmada ki iddiaların hukuken geçersiz olduğunu ortaya koymaya yönelik olarak hazırlayın. Ama lütfen avukatınıza güvenin.
melsem hocam
elenme gerekçem yaş konusu 10 10 1977 doğumluyum ve 6 7 2002 yılında 25 yaşından gün almışmıyım? bana söyledikleri gün almışım ve gün aldığımdan dolayı elendiniz dediler.bana yolladıkları gerekçeyi belirten dilekçeyi avukatıma verdim ve vurgulayarak söyledikleri şey yaşdan dolayı gün alığımdır sizce şansım ne olur?