Re: Trafik Kazası Sonucu Taksirle Adam Öldürme
merhaba.gercekten çok çaresiz durumdaydım eşimde bi trafik kazası geçirdi. trafikte giderken yola köpek sürüleri çıkınca öndeki bi araba köpeklere çarpmamak için direksiyonu kırmış ve eşimde arabaya çarpmamak için direksiyonu kırdığı için hakimiyetini kaybederek 5-6 takla atmış. arabayı gören herkes onun yaşamasının bi mucize oldugunu söyluyor Allahtan emniyet kemeri takılıymış. daha sonra araba tekerleri havada bi şekilde duruyor ve eşim kendini kurtarıp çıkabiliyor dışarı. dışarı çıktıgında ise yerde yatan bir yaya görüyor. yanına gittiğinde adamın öldüğünü görüyor.yani araç takla halindeyken yaya ya çarpıyor. tabi esas kazaya sebebiyet veren öndeki araba arkasına bakmadan olay yerinden kaçıp gidiyor. olay sabah oluyor ve bu kacan arkadas artık vicdan meselesimi yaptı bilemiyorum gelip "karımı hastaneye yetiştiriyodum kalıp yardım edemedim, önümüze köpek sürüsü çıktı diye " ifade veriyor ve gidiyor. Eşim şuanda kazada sakatlanmış olmasına rağmen durum itibariyle dün akşam hapishaneye girdi. öğrenmek istediğim şeyde tahmin edebileceğiniz gibi cezai durum?maddi ve hüküm olarak?zaten en büyük cezayı çekiyor eşim vicdanında.o çok merhametli bir insandır şuanda ruhsal olarak çökmüş durumda istemeyerekte olsa kazaylada olsa sebebiyet vermekten!peki onun bu psikolojisinin hesabını kim verecek. diğer araç kaçıp sonrada gelip ifade verip giden araç sürücüsümü????bu arada vefat eden beyin ailesi olayın oldugu gün bizlere "size gecmiş olsun bizimde basımız saolsun" diyerek makul davranmış daha sonra şikayetçi olmuşlardır. ama olay tamamen bi kaza olup araba kontrol altında değilken yaya ya çarpmıştır. bizde istemezdik keşke bu olay olmasaydı , o beyfendi vefat etmeseydi ama olanla ölene çare yok. Gelecek olan her şey Allah'tan. son bir şey daha 1 ağustosta adli tatil başlıyor. mahkeme sizce ne zaman olur? ve sonuç ne olur?
selam bende bu konuyu açan beyfendi gibi taksirle adam öldürmekten yargılandım 25 ay ceza aldım ve 15 bin ytl para cezasına çevrildi.benim sorum şu aile bana da 100 küsür milyarlık maddi ve manevi (100 milyara yakın manevi) tazminat davası açtı. benim kaskom var fakat hem cezayı hem de çıkacak manevi tazminatı aynı anda ödeyecek durumum yok.ayrıca kazada asli kusurlu vefat eden kişiben tali kusurluyum .. karşı taraf asli kusurlu oldugu halde manevi tazminat alabilirmi.? birde bu tazminat davasını trafik sigortasına mı kaskoyamı bildirmem lazım ?
şimdiden teşekkürler ..
adli para cezaları size verilen belgeyle bulundugunuz mali idareye yatırılır yani maliyeye
merhabalar 30 ağustos 2008 tarihinde trafik kazası yaptım.çizgiyle bölünmüş yolda karşı şeritteki araç benim şeridime girerek çarpıştık.karşı aracın sürücüsü hastanede vefat etti.trafik polisleri ve bilirkişinin ayrı ayrı düzenlediği raporlarda suçun tamamını karşı tarafa verdi.ilk mahkemede ölen şahsın yakınları davacı olduğunu söyledi.hakim dosyayı adli tıbba sevk etti.şubat ayında ikinci mahkemem var.acaba adli tıp bu gibi durumlarda ne karar verir dava nın seyri ne yönde gelişir.şimdiden vereceğiniz cevaba teşekkür ederim