Re: Kefil oldum, asıl borçludan nasıl tahsil edilir?
Kefİl İsenİz Yasal Olarak Asil BorÇlu İle EŞİt StatÜde Sayilirsiniz Ve Alacakli Borcu Kefİlden Yahut Asil BorÇludan Tahsİl Etme Konusunda Tercİjh LÜksÜne Sahİptİr.bu AŞamada Ödeme Yapmak Zorunda Kalan Kefİl Daha Sonra Ödeme YaptiĞina İlİŞkİn Belgelerİ İle BorÇ Tutarini Asil BorÇludan RÜcÜ AlacaĞi Olarak Tahsİl Edebİlme İmkanina Sahİptİr.
Benım de bu konuyla ılgılı bı problemım var beyaz eşya alan bır arkadasıma kefıl oldum,konu avukata ıntıkal ettı ıbraname gıtmıs fakat yerınde bulamamıslar zatem sahıs ewde degıl iş yerınde kalıyo avukat ondan alamassak bu parayı sızden tahsıl edıcez dedı,ben avukata iş adresını verıcem fakat parayı ödemeden kaçmasından korkuyorum bu parayı ben zorbalıklamı alıyım yoksa avukata yerını bıldırıpben aradan cekılıyımmı?paranın bır kısmını ödedıkten sonra kacarsa avukat tekrar bana dönermı? avukat gelın bı göruselım dedı ona guvenmelımıyım?? şimdiden teşekkurler..
Merhabalar
Ben Bir Arkadaşima Kefil Oldum Kendisi ödemelerini Yapmamiş Bana 2 Gün önce Bir Mail Geldi Ve 'kefil Olduğunuz Kişi ödemlerini Yapmamiş Ve Icra Takibi Başlatilcak Büyün Mal Varliğiniza El Konulacaktir' Die. Aradim Hukuk Servisini Dedim Asil Kişiyi Aradinizmi Dedi Evet 2 Güne ödicem Dedi 2 Gün Sonra Dosyanizi Avukata Vericem Avukat Masraflarinida Siz ödersiniz.
Böle Bir Durumda Herhangi Bir Gelirim Yok Ssk Siz çalişanim Ipotek Edilen Bir Gelirimde Yok Anlamak Istediğim Alişveriş Merkezlerinde Düzenlenen Senetlerde Sadece Kefil Yaziodu Bu Durumda Esas Borçluya Haciz Başlatmadan Ayni Anda Ikimize Başlatabiliyorlarmi. Ondan Bir Sonuç Almadan Bana Yönlendirebilir Lermi.