Sitemiz üzerinden böyle bir yardım almanız mümkün değildir. Çevrenizden veya Baro'dan yardım alabilirsiniz.
Selamlar,
Printable View
Sitemiz üzerinden böyle bir yardım almanız mümkün değildir. Çevrenizden veya Baro'dan yardım alabilirsiniz.
Selamlar,
Merhaba,
İş akdinin feshi için zannedrim ki işverenin işçiye en geç 2 ay içerisinde iş sözleşmesi yapması gerekli. 3 yıldır çalışmama rağmen iş sözleşmem yok. Olmayan birşeyin feshinin doğruluğu ne kadardır.
Teşekkürler
Sayın elif1_buse1,
Yazılı bir iş aktinizin olmaması, iş aktinizin olmadığıanlamına gelmez.
Çalışmanızın fiilen başladığı tarihte iş aktiniz de fiilen başlamıştır.
Esenlikler,
ben 01,08,2001 sigorta başlangıçlı bir işçiyim.üç vardıya çalışıyorum işe girerkern sözlü olarak sadece gece servisimiz var fakat evinizden alıp evinize bırakıyoruz denilerek başladım.ve bugüne kadar da bu şekilde devam etti.şimdi ise belli bir durağa inmem isteniyor yol çalışması bahanesiyle..(oysa evime gelinmesi için başka bir yol kullanılıyor fakat 10dk farkettiği ve fazla mazot harcandığı için durağa inmem gerekiyormuş)
1-bu onları ilgilendiren bir durum değilmi,kendi sözlerinin ihlali değilmidir?
04,06,2003 de aynı işyerinde çalışırken ve aynı işi yaparken sebebini bilmediğimiz bir gerekçeyle bize hiçbir hakkınız kaybolmayack denilerek girdi-çıktı yapıldı ve ustabaşımızı işveren olarak gösterdiler kağıt üzerinde(ama maaşımızı aynı kişiden alıyoruz hala bordrosuz olarak)
31,12,2006 hala aynı işyerinde çalışırken ve aynı işi yaparken yine sebebini bilmediğimiz bir gerekçeyle ve yine hiç bir hakkınız kaybolmayacak denilerek girdi-çıktı yapıldı (6aylık viziteyide verdiler )ve işveren olarak başka bir firmayı gösterdiler (ama maaşımızı yine aynı kişi ödüyor fakat yeni firma çalışanı tarafından.üstelik bugüne kadar bankadandı şimdi ise elden ve bordromuzla)
bundan 1,5 -2 sene önce işyerinde ufak iş kazası denilebilecek bir kaza geçirdim ama olayın sıcaklığıyla bişey anlamadım umursamadım(sırtıma demir darbesi aldım)iki gün sonra ağrı yapınca doktora gittim ezik olduğunu öğrendim ilaçlarla geçti fakat zamanla boyun kemiğinde düzleşme oluşmuş..
8 martta bu yoğun ağrılarımdan dolayı visiteye çıktım film mr vs.. sonucu boyun kemiğinde düzleşme ve kireçlenme teşhisi konuldu ve rapor verildi. halada aralıklı olarak raporlarım devam ediyor..
bu sağlık kuruluşlarındaki işlerimde verilen vizite geçersiz olduğunu söyleyip işlem yapmıyorlar öyle ya 3 aylık işçi görünüyoruz..6aylık vizite fotokopisini verince işlem yapıyorlar..hani hiçbir hakkımız kaybolmayacaktı...?
şimdi sağlığım hala kötü doktorum işimi değiştirmem gerektiğini söylüyor 2 kilodan fazla ağır kaldırmam boyun fıtığı riskini artırır diyor..
ŞİMDİ BENİM HAKLARIM NELERDİR? BUNCA YILLIK EMEĞİMİN KARŞILIĞINI ALMADAN ÇIKMAK İSTEMİYORUM(çünkü işe girdiğimde küçük bir işyeriydi ve çok az çalışanı vardı günden güne büyüdü çalışan sayısıda arttı YANİ BU İŞYERİNE EMEĞİM ÇOK)
HAKKIMI NASIL VE NEKADAR ALABİLİRİM LÜTFEN YARDIM EDİN...
Sayın tuba_82,
Kelimenin tam anlamı ile KABAK TADI VERDİNİZ.......:kızgın:
29-30-31.03.2007 tarihlerinde "işten ayrılma" başlığı altında aynı konuları gündeme getirdiniz ve Sayın Harun Gür ve bendeniz size cevap verdik.
Yine 31.03.2007 tarihinde, bu kez "8 yıl üzeri çalışanın istifa etmesi ve tazminat hakkı" başlığı altında aynı konuyu gündeme getirdiniz ve Sayın ekircali tarafından uyarıldığınız halde yılmayıp devam ettiniz. Sayın Abbas Bilgili size cevap verdi.
Yine 31.03.2007 tarihinde, bu kez "kıdem tazminatı" başlığı altında aynı konuyu gündeme getirdiniz ve Sayın Av. Abbas Bilgili sabırla gerekli açıklamaları yaptı.
Şimdi pilavı yine ısıtıp masaya koydunuz.
Temcit pilavı bile buna isyan eder........
Siz burada, dayanışma amacı ile özveriyle yardımcı olmaya çalışanları BAŞIBOŞ İNSANLAR mı sanıyorsunuz.:kızgın:
:( çok teşekkür ederim sayın KASIMAN çok nazik ve kibarsınız,ve ne kadar iyi niyetli olduğunuzuda kanıtladınız.
tatmin edici ve gerçekten yol gösterici bir yardım alabilseydim her defasında daha açıklayıcı bi şekilde derdimi anlatmazdım bende insanları boş yere meşgul edip oyalamaya bayılan biri değilim..
ama ne yazık ki hala nasıl bir yol izleyeceğimi bilmiyorum ..
Son çare olarak çalışma ve sosyal sigorta başkanlığına şikayette bulunacağım..
BU ARADA ÖZVERİNİZDE ÇOK İÇTENMİŞ...:kızgın:
Sorununuza 2 site yetkilisi ve kıymetli 2 üyeden yanıt almışsınız. Dava dilekçelerinizi yazıp adınıza vekillik yapamayacağımıza göre, bundan sonra yapmanız gereken bir avukattan profesyonel destek almaktır.
elf hanım
.................................................. .................................................. ......Yönetim tarafından silinmiştir....................................... ...
Forum kurallarına uyunuz ve ilgisiz iletileri ilgisiz başlıklar altına açmayınız . Aksi halde iletileriniz silinecek ve üyeliğiniz askıya alınacaktır.
Sametcan
Sizi dinliyorum