Re: Hrant Dink e farklı bir bakış...
Olay, katilin kahramanlaştırılması değildir, bunu kimse savunamaz. Orada anlatılmak istenen farklı bir olay.Cenaze törenini keşke bir kez daha izleme olanağı olsa çok ilginç ayrıntılar yakalayabilirdiniz. Sözüm ona spontane bir tepki olarak sunulan törenin nasıl ince bir organizasyon eseri olduğunu çıkartabilir, insanların nelere alıştırılmaya çalışıldığını görebilirdiniz.Ve asker-polis siyasallaşmasına karşı çıkarken siz, fetvalarla yönetilmeye çalışılan,yeşile doğru kayan bir ükede yaşadığınızı anlayabilirdiniz. Kerkük'te, Kıbrıs'ta sessiz bırakılan,diasporaya teslim edilen, hergün yeni bir haritası çizilen ülkeniz için belki bir daml ayaş dökülürdü gözünüzden. Şuna bir gözatın isterseniz http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...5&Categoryid=1
Adını belirttiğiniz kişiler kendi düşüncelerini söyler, mutlak doğru mudur? Kime göre doğrudur? Kaldı ki Ali Sirmen de Toktamış hoca da katilin kahramanlaştırılmasına karşı çıkarken, nereye sürüklenmeye çalıştığımızı da anlatmadılar mı? Anlatılmak istenen de zaten önceki cümlenin 2. kısmıdır.
Belki konuyu dağıtmış olacağım. Ama yazmadan edemedim. Sayın commodore1tr nin referans olarak gösterdiği Doç. Dr. Ümit Sayın eğer yanılmıyorsam İstanbul Üniversitesi, Adli tıp Enstitüsü farmakoloji öğretim üyesi.
2003 te Lara Falay'ın satanizm bağlantılı olarak görülen ölümüyle ilgili yorumları nelermiş hocamızın bakalım:
"Adli Tıp Kurumu'nun Lara Falay'la ilgili otopsi raporunu da değerlendiren Sayın, kuşkulu bulguları şöyle anlattı:
"Otopsi raporunda, Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma tarihi 14 Ocak 2002 olarak belirtiliyor. Oysa olay, 15.01.2002'de meydana geldi. Soruşturmanın kayıt numarası da 666 olarak açılmış. Bu sayı, şeytanı çağırmak için bir mesaj sayısıdır. Yani satanistler için kutsal bir sayıdır. Tabii bu rastlantı da olabilir. Ama yine de dikkat çekici.
İkinci nokta, raporda, 65 metreden yani Boğaziçi Köprüsü'nden düşen birisinin vücudunda hiçbir kırığa rastlanmaması. Çok miktarda ekimoza, yani morluğa rastlanıyor. Oysa bu morlukların oluşabilmesi için kan dolaşımının olması gerekiyor."
Benim temelde itirazım şu noktaya açıkçası. Uzmanlık alanı olmayan konularla ilgili açıklama yaparken, kitap yazarken akademik ünvanların kullanılması yanlış.
Temel tıp bilimci toplumsal bir olayı sorgularken ünvan kullanmamalı. Bakıyorsunuz vatandaş kendi uyguladığı diyet programını yazmış kitap olarak bastırmış. Prof Dr. diyor. Adam coğrafyacı. Etik mi bu şimdi?
Dink'e farklı bakış olmadı bu yorum. Kusura bakmayın.
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
sayın yılmazsavcı, böyle olmadığını, olmayacağını büyüyünce anlayacaksınız, henüz çok gençsiniz. Konu yazıyı bir daha ve dikkatlice okuyun.
ya pardon ama farzedelim bunlar türklüğümüze karşı yapılıyor size ve tüm sizin gibi düşünen 'büyüklerime' soruyorum bir KÜÇÜĞÜNÜZ olarak; eğer türklüğümüz bununla yok olacak zedelenecekse bırakın türklüğümüz falan kalmasın...
BEN TÜRK'ÜM VE HİÇ BİŞEY TÜRKLÜĞÜME ETKİ EDEMEZ HİÇ BİŞEY BENİM TÜRKLÜĞÜMÜ KORKUTMUYOR ÇÜNKÜ BEN ATATÜRK CUMHURİYETİNİN OĞLUYUM VE TURKLUĞUM BU KADAR BUYUK YAŞIM GENÇ OLSADA.Mesele türklüğü birkaç şeye bağlayarak gozu kapalı milliyetçilik yapan insanların Küçük tükçülüklerinin sarsmasından korkmalarıdır
Yazının hiç bir yerinde katilin savunulmadığı açıkça görülmekte tam tersine 'psikopat bir katil..' tanımlaması yapılmışken bu yazıyı okuyup o yoruma nasıl ulaşıldığını anlayabilmiş değilim. Sn. yılmazsavcı rumuzlu üyemiz anlatılmak istenenden çok çok yüzeysel bir değerlendirme yapmış. Gerçekten Hrant Dink in öldürüldükten bir saat sonra o dev posteri nereden bulundu demek daha akılcı değil mi? Cenaze niçin provake edilmek istenircesine iki saat yerde tutuldu ? TV ler bir ande yayına atladı... 11 Eylülde bile bu kadar kesintisiz ve tek taraflı yayın yapılmadı...
Yazıda dikkat çekilmek istenilen konu asla ve kata ''ohh iyi oldu öldü'' diye bir mantık değildir. Dikkat çekilmek istenilen katilde dahil olmak üzere bunun planlı bir sistemin parçaları olduğu endişesinin paylaşılması ve bu endişeye neden olan olguların verilmesidir ki aksine bir şey söylemek fikir adına bir değer taşıyacaktır.
'' Türkiye'nin başına gelenler hepimiiz ermeni olduğu için değil o katille çekilen resim yüzünden geliyor '' gibi hatalı bir yaklaşımı kabul etmek mümkün değildir. NE ERMENİ OLURUM NE O MAŞA OLARAK KULLANILAN KATİL İ SAVUNURUM İKİSİNEDE KARŞIYIM... Belki farkında değilsiniz amma o kişinin Türk Bayrağı önünde çekilmiş çok matah bir şey yapar gibi poz vermesini eleştiren ilk sitede bulunuyorsunuz. Hatta bir gün sonra bir internet sitesinden diye başlayan haberle ilk vatan sonra sabah gazeteleri olayın üzerine gitti o bir internet sitesi hukuki.net in ta kendisiydi... Ancak bu demek değildir ki onu eleştirip kınadık diye Hrant Dink le ilgili söylenen her şeyin doğru olduğunu kabul edeceğiz... Gerçek bir soru pis bir Ermeni teröristi bizim büyükelçimizi öldürdüğünde neredeydi bu ermeniler ? Neden bir tane Türk olanı çıkmadı yarım saatlik...
Türkiye içte ve dışta sürekli dayak yiyiyor son dört senedir. Bu maalesef artarak ta çıkıyor Düşün bakalım Yunan alfabesi ... Yunan Alfabesi yedisi sesli, onbeşi sessiz, ikisi ise birleşik yirmidört harften oluşur yazımları çoğunun bir gariptir. Ve bu yunanlar birleşmiş milletler dahil her yerde kendi okudukları şekilde yazdırırlar diplomatik yazılarını ELLAS yazılır... Türkiye Cumhuriyeti... Alfabeyi tarife gerek yok modern harfler kullanılır Ancak nedense bir biz TURKEY olarak yazılırız nedeni ' Ü'' harfinin olmayışı olarak belirtilir bize iyide '' E'' nerede ? E de mi çalınmıştır Avrupa alfabesinden ? Ne zaman ki REPUBLIC OF TÜRKİYE diye yazılır bizde de yazışmalar işte o zaman Ermeniyiz diye bağırmak sıradan bir tepki olur... Adamlar yüzümüze baka baka hindi cumhuriyeti diyor pardon bizde ü yok saçmalığına sığınıyor ve kabul ediyorsun... Hadi bakalım Etiyopya ya Habeşistan yazarak bir mektup yolla ne olacak... Aynen ' Bu devlet bulunamadı Republic of etiopya ' diye geri gelir... Unutmaki Turkey adını ilk Osmanlının sonlarında Alay etmek için İngilizler kullanmıştı... Ama biz Turkey değiliz Türkiye yiz.... Ermenide değil Türk üz...
Haklısın boşuna yazmışız. O katili savunan olmadığını anlatamadığıma göre sizi bu konu dışında bırakmak daha iyi olacak.. Bundan sonra bu konuda yazdıklarınızı ciddiye almadan devam edeceğim.. özür dilerim tartışınca karıştırılan kişilerden olduğunuzu anlayamadım...
"Hrant Dink öldürüldü" başlıklı foruma bakılırsa bu forumda süregelen tartışmanın gereksiz olduğu görülür.
Bir insanın en temel insan hakkı "yaşama hakkıdır". Her ne sebeple olursa olsun bu hakkın alınması kabul edilemez, bu barbarlıktır. Gerek Sn. Bayındır ve gerekse Sn. commodore1tr forumlarda bu düşüncelerini defaaten tekrarlamıştır. Hiç kimse böyle alçakça bir cinayeti mazur göremez, görmüyor. Ölenin arkasından imam sorar "merhumu nasıl bilirdiniz" diye, adet olduğu üzere "iyi bilirdik" denir. Gerçekte ölen çok kötü biri olsa bile...
Hrant Dink cinayetinin üzerinden zaman geçti, artık bazı düşünceleri ifade etmenin zamanı geldi. "Hrant Dink öldürüldü" forumunda da yazmıştım. Sıradışı bir kişilikti (tabi bana ve benim gibi düşünenlere göre) , fikirlerine katılmıyordum. Ancak kendi çapında namuslu, düşündüğünü açıkça ifade etmekten çekinmeyen, bu nedenle fikirlerine katılmasam dahi bu yönlerine saygı duyduğum biriydi. Savunduğu fikirlere bakarsak;
Ermeni soykırımı olmamıştır demiyordu. Sadece varolan (böyle ifade edilince sözler daha gerçekçi kabul görür) soykırımın , diaspora tarafından kullanıldığını söylüyordu. Azınlık psikolojisinin etkisiyle zaman zaman agresifleşiyor, "Türk'ün zehirli kanından" dem vurabiliyordu. Ayrılıkçı Kürtlere destek çıkıyordu ki aslında bu tam bir ironiydi, zira techirde Ermenileri en çok kıran, yollarını kesip, öldürüp, eşyalarını yağmalayan o bölgedeki Kürt çetelerdi. Sonuç olarak onun ile fikir birlikteliği içerisinde olmam mümkün değildi. Ama bu durum ne öldürülüşünü alkışlamamı gerektirir, ne de böyle vahşi bir cinayeti onaylamamı. Açıkça yazıyorum, bu cinayeti gerçekleştirenler ve planlayanlar ALÇAKTIR.
"Hepimiz Ermeniyiz" sloganına gelirsek, küçük bir nüansı atladığınızı düşünüyorum Sn. yılmazsavcı... Bunun ne olduğunu kısaca açıklayayım:
Ben Ermeni değilim, Türküm. Bu sadece etnik kimliğe vurgu olarak algılanmamalıdır. Bu durum Anayasal bir hükmün ve tanımlamanın teyididir. Bu demek değildir ki etnik kimliği Ermeni veya Kürt olan vatandaşımızdan daha üstünüm. Hepimiz eşitiz, hepimiz değerliyiz, hepimiz insanca yaşamayı, insanca saygı görmeyi bila istisna hak ediyoruz. Ortak geçmişe, ortak kültüre, sevinçte ve kederde ortak algılara sahibiz. Sırf etnisite değerlendirmesi ile birbirimize bir üstünlüğümüz yok, HEPİMİZ EŞİT YURTTAŞLARIZ. Sn. Bayındır ve Sn. commodore1tr bunu söylüyor.
Etnik kimliği ön plana çıkararak , ırkçı bir yaklaşımla Türküm, Kürdüm, Ermeniyim demenin birbirinden farkı yoktur. Sonuçta hepsi faşizmdir, ırkçılıktır ve bu düşünceler insanlığa iyilik değil, hep acı ve gözyaşı getirmiştir. Cinayet sonrası tezgahlanan oyun bu ikincisidir, işte bizler buna tepkiliyiz.
Selamlar,