-
İletilerime verilen cevaplara gülmekten başka birşey yapamıyorum. Olayı kişiselleştirme ve hatta politik zemine çekme çabaları son sürat. Bulabula bu kadarcık mı tren kazası buldunuz? Veya öyle bir tren kazası bulalım ki ölenleri unuttursun, ihmalleri unuttursun, sorumluları unuttursun diye mi düşündünüz. İyi de bir kaza bulmuşlar. Sebebini yazamamışlar. Ecevitle, Baykal'ı suçlamışlar. Geriye dönük politika yapmakta ve hatta geriye dönük saçmalama da üzerlerine yok bu arkadaşların. Baykal'ı eleştiriyorlar. Ben Baykakl'ın avukatı değilim, sempatizanı hiç değilim ama bu şahsa karşı yapılan eleştiri çok komik. Peki Şenol Bey mahalle ağzıyla Baykal'a da vuralım. Baykal'da Enerji Bakanlığından istifa etsin (?) :) (Nasıl olacaksa!). Kazan'a çok kömür attırdı herhalde ya da - kaza yapan lokomotifler elektrikli miydi bilmiyorum- düşük voltaj elektrik yüzünden kazalar olmuş olabilir.
Ya arkadaşlar bir kısım siyasiyi sırf etiketleri (partileri) sebebiyle savunacağız diye ne kadar komik durumlara düşüyorsunuz. Ya insaf edin . Enerji bakanlığı ile Tren kazalarının alakası nedir? Bu konuyu yeterince sulandırdınız. Lütfen artık bişey yazmayalım.
https://www.hukuki.net
-
Size aynen katılıyorum* sayın G.A.
*Gülmekten tabi ki. (maalesef hiç sevmediğim bu soğuk espriyi de yaptırdınız bana)
-
Ohhh be...
Nihayet bardağın içindeki suyu görebildiniz. Olay genel olarak bakıldığında "Yüzsüz"' lüklerle dolu.
Baktığın yere göre yorumda farklılaşıyor.
Saltuk
-
01 Eylül 2004 Çarşamba 20:30
ADAPAZARI - Pamukova'daki hızlı tren kazasıyla ilgili olarak makinistlerin tahliye talebi reddedildi.
22 Temmuz 2004 Perşembe günü Pamukova'da meydana gelen ve 38 kişinin yaşamını yitirdiği kazanın ardından gözaltına alınan, daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve halen Geyve Cezaevi'nde bulunan makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez'in tahliye edilmesi için yapılan başvuru kabul edilmedi.
Tren Şefi Köksal Coşkun'un tahliye edilmesinin ardından Avukat İsmail Gürses, Pamukova Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurarak makinistlerin tahliye edilmesini istemişti.
Bilirkişi raporunda, birinci makinist Fikret Karabulut 8'de 3, ikinci makinist Recep Sönmez ise 8'de 1 kusurlu bulunmuştu.
Haberde geri kalan 4/8 kusurun kimde olduğu belirtilmemiş. Herhalde Bakan' da veya TCDD Genel Müdüründe değildir mutlaka.
Hoş olsa da Türkiye'deki dokunulmazlıklar zırhı içinde onlara bir şeycik olmazdı. Bu haberleri okudukça VİTAMİN kasedi aklıma geliyor. " bene dokındır, bene elle, yau çyek elını"
ceteris paribus
-
Sayin Firat Bayindir, Kendileri vicdanlari rahat gezinirken (TCDD'nin muduru, ve Bakan Binali Yildirim), bu iki zavalli Makinist'in hapiste olmasi ne buyuk haksizlik. Binali Yildirim en basta sorumlusu ama Savci'nin onu sorusturma yetkisi yokmus. 1/8, 3/8 "suclular" hapiste ise, 4/8 sucu olan nerede? Cok dogru yazmissiniz ve iste sizin dusuncenizin niye dogru oldugunu da bugun bilirkisi ispatladi:
Bilirkişi TCDD'yi kazada kusurlu buldu
Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili bilirkişi raporu açıklandı. Pamukova Cumhuriyet Savcılığı'nca oluşturulan bilirkişi raporunda, TCDD, 8'de 4 oranında kusurlu bulundu.
Mudur'e verilecek cezayi merak ediyorum.
-
Oran ve yuzdeyle suc bulmak konusu benim kafami hep karistirmistir. Bu sekilde dusunus halka da inmis durumda, size bizim aileden bir ornek. Kardesim simdi hatirlayamacagim bir sacmalik yapmisti, tamamiyla kusurluydu. Anneme bunu anlatirken, bana donup ne dese buyurursunuz? Kizim, trafik kazalarinda nasil suc paylastirilir, kimse 100% hakli olamaz, senin de mutlaka bir katkin olmustur demez mi!
Peki Anne, kirmizi isigi dinlemeyen surucu gelip bana carparsa, ben de bilirkisi hata mi bulacak diyemedim. Gelin de onu Anneme anlatin, duymus bir kere bilirkisinin oranla suc dagittigini, isine geldigi gibi de kullaniyor. Ondan beri ben bilirkisiden, ve Turkiye'de kaza yapmaktan hep korkarim.
Lafi getirmek istedigim yer, makinistlerin 3/8, 1/8 suclanmalari bile bana ters geliyor. En ufak hatada devrilen bir tren belli ki risk profili kabul edilemiyecek kadar yuksek bir "ulasim" araci. Bu alameti sefere koyanlar 100% hatali gibi geliyor bana.
[u]İLK</u> hatayi yapanlarin [u]tüm</u> sucun sahibi olmasi gerekiyor benim amator dusunceme gore.
-
Sayin Firat Bayindir, Binali Yildirim belki istifa eder gibi bir haber cikti. Haydi hayirlisi. Bilirkisi'den sikayetciydim ama aslinda raylarda sirra kadem bastiktan sonra, 4/8 kusuru bile bulabilmeleri Turkiye gercegi icin buyuk bir sey olsa gerek. Hani insan basina birsey gelir diye hukumete karsi da konusmaktan korkabilir.