Re: Uyuşturucuyla Yakalanmak
Donjag kardeşim,yasalar ya vardır ya yoktur varsa uygulanır yok ise hickimseye uygulanmaz ,sizin üzerinizde uyuştururcu yakalandıgına göre suc teşkiletmiştir.Anladıgım kadarıyla sorguda kimden aldıgınız sorulmuş sizde satıcıyı söylemişsiniz satıcının yakalabilmesi icin sizin yardımınız istenmiş ve sizde kabul etmişsiniz satıcı uyuşturucu madde(ESRAR) satmaktan, size de icmekten hakkınızda yasal işlem yapılır.
Olası sonuçları yukarıda zaten yazmıştım. Avukat tutup tutmamak size kalmış bir konu. Maddi durumu elverişli olmayanlar ilgili baroya başvurarak hukuki yardım talep edebiliyorlar.
Eger okula bu cezan bildirildiği takdirde okuldan atılacaksın ! hapis yada para cezası almayacaksın belli bir sure denetime tabi olacaksın .Saygılar.
ben isi biraz hukuktan cikarip sosyal boyuta tasimak istiyorum oncelikle ne yazikki ters bir polise denk gelmis daha sonrada esrari aldigin yer polise harac vermeyen bir yer cikmis.(nasil polise bu sekilde ithamda bulunabilirsin diyen her hakim savci avukat normal vatandasi benimle bir gun kustepe dolapdere tarlabasinda gezmeye davet ediyorum gordukleriniz duyduklariniz sizlere yeter )
diger noktada bu noktada savcilar genelde islem baslatmaz ilginc olay sizin olayiniz yargiya intikal etmis kaldiki tarlabasi karakolunun yaninda suan bu saat itibariyle esrar satisi halen surmektedir. diger uyelerin belirttigi gibi sizde bir suc islemissiniz ama bence genel teamullerin disina cikilmis her gun karakola bir tane esrar icen gelir ve akabinde bir iki saat gozu korkutulduktan sonra serbest birakilir hatta karakolda polisler esrar saticisinin sizi kazikladigini daha ucuza alabileceginizi falan anlatirlar agzininz acik kalir ayrica esrarin morfin baz morfin ve kokainin yaptigi yikici etkilere ve fiziksel bagimliliga yol acmadigini ve bu yuzdende hakkinda yapilacak tahkikatlarin tartismali oldugunu da soylemek isterim daginik anlatim tarzim icin ozur dilerim ve son olarak kusetepe karakol acilmasindan sonra saticilarin haraci uygulamadaki polislere verecegimize tek bir karakola veririz bizim icin daha ii olur dedigini hatirlatir dolapdere ve kustepeye universite (bilgi univ.) kuranlarin ve kurulmasina on ayak olanlarin yatacak yeri olmadigini belirtip yakalanan kisye gecmis olsun diyorum evrensel hukuk kavrami icerisinde amsterdamda rahatca kullanilan urunun istanbulda korkuyla kullanimini da hic bir zaman anlayamacagimi belirtmek isterim.....
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili donjaq007
Şu ana kadarki tüm yorumları sanık olduğunuzu varsayarak yaptım. Şöyle ki, ifadenizde "Ocak ayının ikinci haftası tarlabaşı caddesinde üzerimde 1.8 gr uyuşturucu madde(esrar) satıcıdan aldıktan hemen sonra yakalandım memurlar üst aramasında bu maddeyi buldular" diyorsunuz. Bu ifadeye göre tanık olmanız mümkün değil, belki polisler doğruyu söylemeniz için satıcıya dair tanıklık yapmanız durumumda herhangi bir işleme tabii tutulmayacağınızı söylemiş olabilirler. Ben bu şekilde düşünerek yorum yaptım. Öncelikle tanık mısınız yoksa sanık mı? Eğer gerçekten tanıksanız (olayın oluş şekliyle tanık olmanız pek mümkün görünmüyor) tabii ki, hiç bir şekilde ceza falan almazsınız ve yukarıda anlattıklarıma da gerek kalmaz.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Hocam arkadaş TCK 192.md göre etkin pişmanlık hükmünden yararlanmış olabilirmi?
Alıntı:
Deskau rumuzlu üyeden alıntı
Eger okula bu cezan bildirildiği takdirde okuldan atılacaksın ! hapis yada para cezası almayacaksın belli bir sure denetime tabi olacaksın .Saygılar.
Okuldan böyle bir sebepten dolayı atılmaz.En azından atılmamış insanlar var....
duruşmam daha gerçekleşmedi avukatımla görüştüm ama aıkcası içimi fazla rahatlatmadı mahkemeden denetimli serbestlik sonucuyula ayrılacağıma sanırım siz de hem fikir olmuşsunuz ancak okul konusunda hala korkularım var atılırsın diyen de var atılmazsın diyen de avukatım da bu konuda maalesef çok bilgili değil eğer öyle birşey olursa kaleme para verip bu işi halledeceğimizi söyle ancak ben hala rahatsızım bu durumdan size sorum eğer mahkemede okumadığımı söylersem bu araştırılıp benim okuduğum ve okulum tespi edilir mi lütfen yardımcı olur musunuz
teşekkürler
Alıntı:
donjaq007 rumuzlu üyeden alıntı
duruşmam daha gerçekleşmedi avukatımla görüştüm ama aıkcası içimi fazla rahatlatmadı mahkemeden denetimli serbestlik sonucuyula ayrılacağıma sanırım siz de hem fikir olmuşsunuz ancak okul konusunda hala korkularım var atılırsın diyen de var atılmazsın diyen de avukatım da bu konuda maalesef çok bilgili değil eğer öyle birşey olursa kaleme para verip bu işi halledeceğimizi söyle ancak ben hala rahatsızım bu durumdan size sorum eğer mahkemede okumadığımı söylersem bu araştırılıp benim okuduğum ve okulum tespi edilir mi lütfen yardımcı olur musunuz
teşekkürler
Ya arkadaşım başıma aynı olay geldi ayrıca ben 30gr. ile yakalandım.Okulum değil okul numarama kadar biliniyordu ve herhangi bir şey olmadı....
Cevap: Re: Uyuşturucuyla Yakalanmak
MerabaLar bu konu Çok uzamış ama Affınıza Sıqınarak soruyorum Sabıka Kaydından Ne zaman İçerisinde SiLinir Acaba Bu Suç Gözükmez? Bi cvp Verirmisiniz
SaygıLarımla....