Sanırım iletimiz budur... Genelde alıntı yapmıyorum ama sorumun yanıtı yok diyince almak zorunda kaldım özür dilerim.
'' Rapor aldıgım taktırde benım suçlu sayılacagımı söyledıler '' Kim söylediyse yalan söylemiş... İlgili dönemi kapsayan ve muayene ve sevk e gidemiyecek raporu olanlar ŞUÇSUZ SAYILARAK BERAAT EDER HATTA MAHKEME BİLE OLMADAN TAKİPSİZLİK ALIR...
Nisan celbi için çok geç kaldığınız doğru ancak son iletinizde yer alan '' tek hakkımın bakaya kalma'' olduğunu size kim söylediyse sizi suça teşvik etmiş bu hak değil bir suçtur. Her suç gibi bununda cezası vardır....
Öğretmen olduğunuzu belirttiğinize göre öyle devam edelim ; Değerli hocam sizin Nisan başında sınavlarınız vardır yedek subaylık için bu dönemi kapsayan bir sağlık raporu aldığınız taktirde davanız takipsizlikle düşer... Siz bu raporu alarak nisan 15 ine kadar Askerlik Şubenize başvurarak Ağustos celbinde Öğretmen subay olarak tayin isteyiniz sonra huzur içinde uyuyunuz... Hocam kulaktan dolma abuk bilgilerin zararını gençlere öğretecek birisi olarak sizde uymayınız....
Son sorunuzuda yanıtlarsam bir suçun para cezasına çevrilebilmesi için bile subuta ermesi ve ceza çıkması gerekmektedir. Yani suçun sabit olması bunun karşılığı bir yaptırım olması gerekmektedir ki bunun bir maddi değeri olsun. Suçunuz sabit görülürse en fazla 2000 ytl para cezasına çarptırılırsınız ve bu taksitlenir bu suç memuriyetinize engel değildir. Mahkemeniz bitmeden celp olacağınızdan öğretmen subay olmanız kuvvetle muhtemeldir. Ancak siz yinede 31.03.2007-7.04.2007 arası bir rapor alın yatak istirihatli...
Ancak hocam beni mazur görünki öğretmen olduğunuz için yanıt verdim yoksa BU SORULARIN YANITI EN AZ 50 FORUMDA VAR...
Saygılarımla...