Re: Kredi Kartı Sorunu Olanlar İçin Çözüm!
Sayın Kuna'nın belirtmiş olduğu makaleyi BATİDER Ticaret Hukuku ve Yargıtay Kararları Sempozyumu 9-10 Aralık 2005 XXI sayısında buldum okudum.
Herşeyden önce Makalenin sunulduğu tarihte 23/02/2006 Tarihinde Kabul edilen 01/03/2006 tarihli Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 5464 sayılı BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI KANUNU yürürlükte olmadğından söz konusu makale sayın kunak' işaret ettiği nokta açısından hüküm ifade etmemektedir. Ayrıca Makale hakkında değerli hukukçuların görüşleri de aynı dergide mevcut olup birlikte değerlendirilmesi faydalı olacaktır.
Ancak Konuya getirdiği açıklamalar ve önerileri ile hukukçulara yararlı olacak bir makaledir.
???????? Cevabı olan yokmu
kimse yokmu cevap verecek
finansbank kredi kartı icra dosyasına itiraz ettim.
İlgili bankaya 27/06/2008 tarihi itibariyle 3 ay asgari ödeme yapamadığım için borcum 2.864,67 TL olarak banka tarafından ihtar edildim. Borcu ödeyemeyincede bu miktara Akdi faiz toplamı: 341.24 TL, %63.48 Gecikme faizi toplamı: 26.58 TL, Vergi ve ücretler: 100.89 TL şeklinde türlü faizler, vergi ve ücretler bankaca eklenmiş olup borcum tüm faizlerle, vergi ve ücretlerle 3.334.02 TL’ ye çıkarılmış ve noter masrafı da eklenerek 3.386,77 TL anapara haline getirilip avukat aracılığıyla tarafımdan ödenmesi istenilmiştir.
Borcumu ödeyemediğim için akabinde banka vekili İcra Dairesine hakkımda icra takibi başlatılması için yukarıda açıkladığım şekilde borcu faizlendirerek 3.307,44 TL asıl alacak haline getirdiği paraya tekrardan 269,66 TL (%63.48 gecikme faizi), 12,39 TL (%5 Gecikme faizine gider vergisi), 52,75 TL (açıklamasız masraf) ekleyerek toplam 3.642,24 TL tarafıma borç çıkartmıştır.
Bunun üzerine sizin sayın EKECİK' in bilgilendirme yazısını okuduktan sonra anaparaya ve işletilen faizlere itiraz ettim. Karşı taraf ilgili banka avukatı, itirazın kaldırılması,takibin devamı ve %40 inkar tazminatı ile cezalandırılmamı talep etti, hakim dosyayı bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi, bilirkişi ücretini ödedim ve 17/07/2009 günü bilirkişi raporuna göre karar verecek, çok mutsuz ve heyecanlıyım, acaba kazanma şansım nedir? Eğer kaybedersem ne kadar borçlu duruma düşerim? İcra inkar tazminatını bankamı tahsil eder yoksa avukat onada ayrı bir dosya mı açıp faizlendirir?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.