Re: Görevlendirmeleri durduran barolar
Avukatlardan hükümete tepki
İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir,
9 Mart’tan bu yana Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre zorunlu olan, müdafi ve vekil
görevlendirme hizmetini vermediklerini belirtti. Erdemir, hükümet avukat ücretlerini ödemediğini için bu eylemi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi, ''İktidar savunma hakkına darbe vuruyor'' dedi.
Miiliyet
Okuayacağınız yazı Türkiye Barolar Birliği'nin internet sitesi forumlarından alınmıştır.D.T.
Stockholm sendromu
Biliyorsunuzdur,rehinelerin, kendilerini rehin alanların duygularını anlama noktasına gelmelerine Stockholm sendromu deniliyor. Rehine, kendisini rehin alan kişiyle geçirdiği süre içinde onunla konuşarak öyle bir hale geliyor ki, sonunda ona yardımcı olmaya başlıyor.
Stockholm sendromu ile ilgili bir makalede:''... Suçluya da sempati beslenir mi demeyin. Bazen vicdanlarımız, suçlunun peşindekileri suçlu yerine koyuveriyor. Davranışların insani ölçüler dışına çıkmaya başlaması ve adalet duygusunun zedelenmesi, vicdanımızı yaralayıp empatimizi yönlendirebiliyor.''denmektedir.
Şu an cmk avukatların bir kısmında ise''Cmk Sendromu''yaşanmaktadır.On ayı aşkın bir zamandır alacağını ve yapmış olduğu masrafı alamayan,her sabah bakanlıktan gerekli ödeneğin çıkması umuduyla yatağından kalkan,bu umut ile yaşarken meclisten ''zorunlu müdafiilik''sisteminin daraltılmasını öngören kanuni düzenlemeye şahit olan,bu olayın şokunu atlatamadan bağımsızlığını yok eden yönetmeliğin yürürlüğe girmesine tanıklık eden cmk avukatlarının bir kısmının,barolarca eylem kararı alınmışken ve yapılan eylem ile hükümet yanlış yoldan vazgeçirilmeye çalışılırken, eylemde olan baro cmk uygulama servislerine telefon edip kendilerine görevlendirilme yapılması yönündeki arzularını içeren taleplerini ben olsa olsa ''cmk sendromu''diye niteleyebilirim.
Ne diyelim,helal olsun hükümete tıp literatürüne yeni bir kavram kazandırdırlar:''CMK SENDROMU''
Siirten bir meslektaşımın bana hatırlatığı bir olaya ilişkin aşağıdaki resmi sizlerle paylaşmak istedim.
http://img219.imageshack.us/img219/3779/sudanvr9.jpg
Bu fotoğraf 1994'de Sudan'daki kıtlık sırasında çekildi ve fotoğrafçı Kevin Carter'a Pulitzer ödülünü kazandırdı
Çocuk emekleyerek 1 km. ötedeki Birleşmiş Milletler yemek kampına gitmeye çalışıyor . Arkasındaki akbaba *n ölmesini bekliyor . Fotoğrafı çeken Kevin Carter , fotoğrafı çeker çekmez oradan ayrılıyor ve kimse çocuğa ne olduğunu bilmiyor . Fotoğrafçı Kevin Carter 3 ay sonra depresyona giriyor ve intihar ediyor .
Av.Gökhan Karakaş.
Baroların zorunlu müdafi konusundaki durdurma eylemi etkisini gösterdi ve Adalet Bakanı ve müsteşarı Barolar Birliği'ni ziyaret etti. Durdurma kararı alan baroların başkanları 17 Mart 2007 Cumartesi günü saat 14.00'de toplanıp aralarınad bir etmsilci heyeti oluşturarak saat 16.00'da Adalet Bakanı'na gidecekler. Sonuç olarak nasıl bir karar çıkacak bilmiyorum, ama eylemin ses getirmesi önemli.