Re: Aynı maaşta iki icra kesintisi
Selamlar,Sayın Avukat Tayfun Bey,forumdaki yazılarınızdan sizin gerçekten çok iyi bir avukat olduğunuzu anladım.Ben bu konuyla ilgili arkadaşlara bir örnek olur diye başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.Olay kısa ve öz şekilde şudur:hakkımdaki bir icra takibinden dolayı maaşımın 1/4 oranına haciz uygulaması vardı ve düzenli olarak,çalıştığım kurum tarafından kesilerek icra dairesine yatırılıyordu.Bu devam ederken,başka bir kredi kartı borcundan dolayı alacaklı banka avukatı,tüm banka şubelerine, icra müdürlüğü kanalıyla yazı göndererek,benim bir hesabımın şubelerinde bulunması halinde tamamının haczedilmesini istemiş.Maaş günü maaşımı çekmek istediğimde, banka şubesi maaş hesabımın hacizli olduğunu söyleyerek, bana,bir kuruş bile vermedi.Aynı zamanda komşum olan alacaklı vekilini aradım ve durumu izah edip haczi kaldırtmasını istedim.Cevabı net bir şekilde hayır dı.Neyse uzatmıyayım,icra hukuk mahkemesine dava açtım ve hakim benim maaş hesabımın sadece 4/3 oranındaki haczinin kaldırılmasına karar verdi.Yani maaşımdan önce kaynakta 1/4 kesinti yapıldıktan sonra maaş hesabıma yatan paradan ayrıca bir başka borç içinde 1/4 oranında maaşımın yattığı banka şubesi tarafından kesinti yapılacaktı ve yapıldıda.Sonra ben ikinci kez icra hukuk mahkemesine başvurdum.Hakim,gerekli inceleme ve araştırmaları yaptıktan sonra maaş hesabımdaki haczi tamamen kaldırdı.Şimdi sadece bir icra dosyası için kaynakta kesinti yapılıyor.Ama her maaş çekmeye bankamatiğe gittiğimde içimde bir korku oluyor.Çünkü bu olay ikinci defa başıma gelmişti.Banka müdürleri icra müdürlerini suçluyor, icra müdürleri ise banka müdürlerini suçluyor bu konuda.Bize ise her defasında gidip icra hukuk mahkemelerine başvurmak düşüyor.Saygılarımla.