Cevap: Re: Yalan Tanıklık
Teşekkür ediyorum Engin Bey. Karşı tarafın tanıklıkları ve delilleri hep çelişkili. Benim, bunları ispat etme imkanım var. Fakat yalan yere adli rapor almış doktor bey. Fakat olay günü ailem ve bir arkadaşım, doktor beyi gördü ve hiç bir şeyi yoktu. Çünkü darp izinin olduğunu iddia ettikleri yer, doktor beyin yüz bölgesi. Yani ilk bakışta görünebilecek bir yer. Ayrıca; adli rapor almaya gittiği zamanki adliye güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesini talep edebilir miyim? Adli tıp şubasine gittiğindeki yüzü pekâlâ görülebilir. Davanın içeriği ve sonucu için önemli bir ayrıntı bu
Teşekkür ediyorum Engin Bey. Doktor beyin tanıklarının ifadeleri çok çelişkili ve benim de bunları, belgelerle ispat etmem kolay. Fakat doktorun adli tıp raporunda yazılı olan darp izlerinini olay günü oluşmadığını tüm ailem ve arkadaşım gördü. Muhtemelen, mesleğini kullanarak rapor yazdırdı. Bir de; adli muayeneye gittiği günki adliye güvenlik kamerası kayıtlarının tespitini talep edebilir miyim? Çünkü darp izinin yüzünde olduğu yazıyor raporunda. Kamera kayıtları incelenirse, o anki durumu tespit edilebilir. Bu konudaki görüşünüzü öğrenebilir miyim?
Tevsi-i tahkikat talebinde bulunarak varsa adliye güvenlik kamerası kayıtlarının celp edilmesini isteyebilirsiniz. Ancak saat ve yoğunluk vs. nedeniyle kayıtlardan doktorun durumunun kameradan tezpit edilmesi kolay olurmu mahkeme bu talebi kabul eder mi bilinmez.