Sizden romantizm üzerine daha anlamlı bir cümle kurmanız beklenemezdi zaten. Lütfen bana ne mesaj yazın nede şiir.
Saygılar
Printable View
Sizden romantizm üzerine daha anlamlı bir cümle kurmanız beklenemezdi zaten. Lütfen bana ne mesaj yazın nede şiir.
Saygılar
Ayrılanlar İçin
Yollarımız burada ayrılıyor,
Artık birbirimize iki yabancıyız.
Her ne kadar acı olsa, ne kadar güç olsa
Her şeyi evet, her şeyi unutmalıyız.
Her kederin tesellisi bulunur, üzülme.
İnsan ne kadar sevse unutabilir.
Mevsimler, gelir geçer, yıllar geçer
Sen de unutursun bir gün gelir.
Hiç yaşamamışçasına, hiç sevmemişçesine,
Unutursun, o günlerimizi, gecelerimizi,
O günlerce, gecelerce sevişmelerimizi...
Her şeyi evet, her şeyi unutabilirsin.
Hatta bütün yazdıklarımı satır satır,
Kalırsa, içinde bir derin sızı kalır.
Ümit Yaşar Oğuzcan
Gör
Seninde gözlerin ıslanır bir gün
Hele bir ümidin kırılsın da gör
Ne yaşama arzun ne aşkın kalır
Kurduğun hayaller yıkılsın da gör
Dumansız bir yangın başlar o anda
Amansız bir deprem kopar o anda
Yıkılır kalırsın bir dağ olsan da
Hele bir sevdiğin terketsin de gör
Bu koca dünyayı yakasın gelir
Eski resimleri yırtasın gelir
Bütün aynaları kırasın gelir
Sırtına bir hançer vurulsun da gör
Ahmet Selçuk İlkan
Sayın Romantic gerçekten buraya almış olduğunuz şiirler çok güzel.Anlaşılan o ki debiyat ve özellikle de şiir beğenme yönünde çok başarılısınız.Ancak şiirlerde yazılı her şeyi hissetmeye kalkmak gerçekten insana çok acı veriyor.Sanıyorum bu şiirleri okudukça daha çok üzüleceksiniz.Sanki küçük yaraları büyüten ve kabuk bağlamış yaraları tekrar kanatan bir yapıda bu şiirler.Elbetteki insan çok vefalı olmalı ve verdiği sözden ki bu özellikle aşk sözüyse ölesiye dönmemeli.Ancak size vefasızlık yapan biri içinde bu kadar üzüntü ve acıya değmez.Ancak tüm bunlara rağmen af dileyen biri varsa affedin ,kendi iyiliğiniz için...Unutma ki insan affetme olanağı bulunduğunda affederse affı değer kazanır..Saygılarımla
ahmet
Dar Dünya
Yüreğim gövdeme sığmıyor
Gövdem odama
Odam evime sığmıyor
Evim dünyaya
Dünyam evrene sığmıyor
Patlayacağım
Acımın acısından susmuşum
Ki suskunluğum göklere sığmıyor
Böyle bir acıyı kimlere nasıl anlatacağım
Gönül dar geliyor sevgime
Kafam beynime
Ah şakaklarım
Çatlayacağım
Anladım artık anladım
Kimselere anlatamayacağım
Aziz Nesin
Sayın Ahaltuner,
Düşünceleriniz için teşekkür ederim, belkide bu şiirlerdir beni hayata bağlayan, yada çektiğim acıları yeniden yaşamamı engelleyecek olan, artık ne o bana dönebilir, nede ben onu affedebilirim.
Yanlış anlamazsanız artık bu konulardan bahsetmek istemiyorum, çünkü burası herkese ait bir site, benimle ilgili konularla başkalarının vaktini almak istemem.
Hadi en iyisi biz şiirlerimize geri dönelim.
Saygılarımla,
Yüreğin Varsa Gel
Yüreğimi beşik yaptım sevdana
Düşler kurdum, hayal kurdum bildin mi?
Umutlardan taç yaptım yoluna
Bir gün olsun zahmet edip geldin mi?
Senin için ne savaşlar açtım da
Dağlar taşlar ranzam oldu yattım da
Şu canımı ateşlere attım da
Senden bir ses alamadım öldün mü?
Vefasızsın, vefalıyım deme hiç
Gelmek için çok geç kaldın, gelme hiç!
Kutlu olsun sana bu şan, bu sevinç
Bir tek sana yenik düştüm gördün mü?
Ahmet Selçuk İlkan
Aslında Aşık Veysel usta demiş ki ;
Seversin kavuşursun adı vuslat olur
Seversin kavuşamazsın adı aşk olur...
Uyaklı olsun diye ben yazdım ilksatırı Veysel usta 'kavuşamazsın aşk olur ' demiş.
Aslında Aşk uğrunda ölmeye değerse aşktır. Günümüz dünyasında ise bu en güzel en anlamlı sözcüğü öylesine dejenere ettilerkii.. İnsanın aşık oldum demek içinden gelmiyor.. Televizyonların inanılmaz bombardımanı ile yaşanankültürsel yozlaşmadan sadece gerçek AŞK kurtulur amasözcük maalesef dejenere olur. Abuk sabuk ilişkilere site düzeyinden dolayı yazmadığım ahlaksız ilişki yaşanların bu görüntülerini ' AŞK YAŞIYORLAR' lanse etmenin ağırlığı aslında nede kötüdür. Bu ne aşktır yarabbim gece birlikte olup sabah kavga edip ayrılıp teselli için öbür gece 'başkasıyla aşk yaşamak'
İşte bunun içindir ki aslında aşk apayrı anlamda günümüzde adam ihanet etmiyor ki aslında ' aşk yaşıyor ' karşısındaki onu sevende 'dert yaşıyor' ne gam.. Clinton monica ile aslında ' ihanet olmayacak bir ilişki ben öyle inanıyorum ' demedi mi?? Aşklar böyle kolay sözcük olursa ihanetinde ne olduğu karışır...
Genç kızlar genç erkekler ' mankenden topçudan popçudan ne farkımız var' diyerek 'enteresan aşk yaşama' içine girerler..
Ama gerçek aşk bundan etkilenmezzz o ' AŞK YAŞAMAZ' o ' AŞKI DAMARLARINDA AKAN BİR KAN GİBİ İLİKLERİNE KADAR HİSSEDER ' İşte bunada aşk derler...
Gerçek aşkta hiyanet olmaz Leyla Mecnununa Mecnun Leylasınakavuşamadı ama.. Aşkın ne olduğunu doyasıya yaşadılar..
Onun için ihanete uğrayan bana aşıktı demesin o AŞK YAŞAMAYA aşık bir kişilik olur bence. Sözcüğü kirletmeyelim.
Şarkıda soruyor ' Aşk herşeyi affeder mi?' ama yanıtını bir türlü tam veremiyor. Aşk her şeyi affeder etmesinede ihanet eden aldatan yalan riya söyleyen karşı tarafın aşkı olmadığını anladığından bırakır gider onu. aşkını kalbine gömerekten.
Sayın Commodore1tr,
Yazınız çok güzel ve anlamlı ama aşağıdaki satırda anlayamadığım bir yerini sormak isterim,
Aşk her şeyi affeder etmesinede, ihanet eden, aldatan, yalan, riya söyleyen karşı tarafın aşkı olmadığını anladığından bırakır gider onu.. aşkını kalbine gömerekten... demişsiniz.
Zaten kişi gerçekten aşık olsa sevdiğini aldatmaz ihanet etmez, bunları yapıyorsa sevmiyor, aşık değildir demek, aşık olmayan biride giderken olmayan bir şeyi (aşk) nasıl gömebilirki kalbine.
Sanıyorum aldatılan aşkını kalbine gömerek gidiyor.
Saygılarımla,
Romantic
Öyle zamanlar vardırki, kiminle gittiğin değil, nasıl gittiğin önemlidir.
Sert rüzgarlar karanlık geceleri severmiş
Aynen benim onu sevdiğim gibi.
O bazen en zifiri karanlık gecemin güneşi,
O bazen yaşanacak hayatın cesaret verecek mutluluk yanı,
O her zaman acılarımın tek nedeni...
Sayın romantic ,
Önce sözübir daha buraya alayım...
Aşk her şeyi affeder etmesinede ihanet eden aldatan yalan riya söyleyen karşı tarafın aşkı olmadığını anladığından bırakır gider onu.. aşkını kalbine gömerekten...
demişim.
İyi demişim doğru yani. Sanırım içice geçtiğinden bir karmaşa yaşandı..
şöyle diyeyim
Normalde olması gereken aşkın karşılıklı olmasıdır. Yoksa melankoli olur. Aslında melankolik olmakta çok iyidirkonumuzşimdi o değil :))
Aşık olan affeder
Ancak aşık olduğu ihanet ederse riyakarlık yaparsa yalan söylerse her fırsatta aldadırsa aşkının aslında tek taraflı olduğunu karşı tarafın aşkının kendisi olmadığını anlar
Ancak yinede kendisi aşıktır o yüzden aşkını kalbine gömerek onu kendi ihanetiyle başbaşa bırakır gider...
Böyle demek istemiştim...
Bir el olsam
sıkılıdığında uzanan
yorulduğunda seni tutan
istediğinde sana dokunan
bir el olsam
sen istediğinde senle olan
bir el olsam
bir sen bir ben olsam ,
bilmiyorum dediğim konu hakkında 2 saat eh bence dersem günlerce konuşurum
Sayın commodore1tr,
Açıklamalarınız için teşekkür ederim, konuyu şimdi daha iyi anladım.
Saygılarımla,
Gecelerden Bir gece
Senden uzakta seni yaşadım
Maziye yeniden daldım bu gece
Acı bir pişmanlık sardı içimi
İçmeden bir başka oldum bu gece
Seni düşündükçe bakşa kollarda
Kadehim kırıldı avuçlarımda
Sana dur demeyen gururumu da
Ayaklar altına aldım bu gece
Bensiz ne haldesin şimdi kimbilir
Sen yoksun bu hayat nasıl çekilir