Cevap: Re: Rüşvet denince akla kim gelir?
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde, Tapu Sicil Müdürünün de aralarında bulunduğu 9’u memur 16 kişi, "rüşvet, irtikap, menfaat temin etmek, gizli belgeleri vermek" suçundan gözaltına alındı.
İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uzun süren takibin ardından, Kandıra Tapu Sicil Müdürlüğü ve Kadastro Müdürlüğü ile buralarda iş takipçiliği yapan emlak komisyoncularına yönelik operasyon düzenlendi.
Operasyonda, Tapu Sicil Müdürü D.K’nin de aralarında bulunduğu, 4’ü Tapu Sicil Müdürlüğünde, 4’ü Kadastro Müdürlüğünde görevli toplam 9 memur ile iş takipçiliği yaparak menfaat sağladıkları belirlenen 7 emlak komisyoncusu, "rüşvet, irtikap, menfaat temin etmek, gizli belgeleri vermek" suçundan gözaltına alındı.
Memurların, Tapu Sicil ile Kadastro müdürlüklerinde, vatandaşların işlerini yavaşlatıp emlak komisyoncuları aracılığı rüşvet aldıkları, gizli belgeleri emlak komisyoncularına verdikleri, böylece haksız menfaat temin ettikleri iddia ediliyor.
http://www.milliyet.com.tr/kocaeli-n...ult.htm?ver=59
Rüsvet, naylon fatura, ihaleye fesat karistirma... Bu tür eylemlerin sadece kagit üstünde cezasi var. Aklima isim degil, isimler ve tarikatler geliyor.
Yeni anayasa pakediyle tepedekiler artik alenen, altina imza atarak soygun yapsalar kimse sorusturmayi aklindan bile geciremeyecek. Sümme hasa, kimin haddine...
Anayasa'nin ilk 3 maddesi gibi degil mi, degistirilmesi teklif dahi edilemez. Bunlari sorusturmak akildan bile gecirilemez... :)
İstanbul’da rüşvet operasyonu
İstanbul'da düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda, servis minibüslerinin denetimlerinde rüşvet alarak yolsuzluk yaptıkları öne sürülen aralarında polislerin de olduğu 75 kişi gözaltına alındı.
Servis ve turizm şirketlerinin polislere rüşvet verdiği ihbarı üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından bugün sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar düzenlenerek, 8'i trafik polisi yaklaşık 75 kişi gözaltına alındı. Turizm ve servis şirketlerinin ofislerine baskın düzenlenerek aramalar yapıldı. Aramaların ardından servis ve turizm şirketi bazı çalışan ve yöneticileri de gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ederken, polis ekiplerinin yaptığı aramalarda ele geçirilen ajandaların incelemesinin devam ettiği öğrenildi. İncelemenin tamamlanmasının ardından gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi.
Hürriyet
Benim aklıma herkes geliyor nedense :)
Ben yıllar önce rüşvet ve yolsuzluk konusunda bir makale yazmıştım ve bu makale bazı gazeterlerde yayınlanmıştı. O zamanlar henüz "hukuki net" ile tanışmadığım için bir başka internet sitesinde de yayınladım (hukuki net'i çok sevdiğimden o sitenin reklamını yapmak istemiyorum). Yolsuzluk ne yazık ki tarihsel ve toplumsal bir hastalık. Tarihsel tecrübelere göre tamamen yok etmek mümkün olmamakla birlikte, en aza indirmenin çareleri vardır. En önemli çare de işlemlerin şeffaf yapılmasıdır.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Ben yıllar önce rüşvet ve yolsuzluk konusunda bir makale yazmıştım ve bu makale bazı gazeterlerde yayınlanmıştı. O zamanlar henüz "hukuki net" ile tanışmadığım için bir başka internet sitesinde de yayınladım (hukuki net'i çok sevdiğimden o sitenin reklamını yapmak istemiyorum). Yolsuzluk ne yazık ki tarihsel ve toplumsal bir hastalık. Tarihsel tecrübelere göre tamamen yok etmek mümkün olmamakla birlikte, en aza indirmenin çareleri vardır. En önemli çare de işlemlerin şeffaf yapılmasıdır.
Yazarın Notu Makale Şubat 2001 tarihlidir.Çok kısa ve sade bir tanımla “kamu görevinin özel çıkar için kullanılması” olarak tanımlanan yolsuzluk, sadece günümüzün değil, tarih boyunca bütün toplumların hastalığı olmuştur.
Ancak, bu hastalığa bazı toplumlarda ya da tarihin belli zamanlarında daha az rastlanırken, şu anda ülkemizde olduğu gibi bazı toplumlarda daha çok rastlanmaktadır. Bunun nedeni yolsuzluğu doğuran nedenlerin ve uygun şartların varlığıdır.
Ekonomik kriz, yüksek enflasyon, gelir dağılımındaki adaletsizlik ve yetersiz gelir seviyesi, geçiş dönemi, iç ve dış savaş, toplumsal yozlaşma, çıkar hırsının öne çıkması, kapalı ve/veya diktatoryal rejim, istikrarsız yönetim gibi daha bir çok unsur yolsuzluğun nedenleri arasında sayılabilir. Ünlü düşünür İbni Haldun’a göre (M.S. 1332-1406) yöneticiler lüks yaşama maliyetini karşılamak için yolsuzluğa başvururlar.
"Yolsuzlukla Mücadele" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Abbas Bilgili'e aittir
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
Rüşvet denilince aklıma milletvekillerinin bir çoğu, gümrükçüler, bazı kurumların başkanları ya da müdürleri, siyasi partilerde görev olan kişiler diye uzayıp gidiyor listem .