Ceza hukukunda suç uydurma ve iftira suçları düzenlenmiştir. şikayetiniz bu suçun unsurlarını oluşturması halinde şikayet üzerine hakkınızda dava açılabilir
Printable View
Ceza hukukunda suç uydurma ve iftira suçları düzenlenmiştir. şikayetiniz bu suçun unsurlarını oluşturması halinde şikayet üzerine hakkınızda dava açılabilir
Avukat bey memurun maşşından yargı kararı olmadan kesinti yapılamayacağı ortada değil mi sizce? Ayrıca suç uydurduğum veya iftira attığımda yokki. Elimde bir sürü resmi belge ve yazı var. Maaş bordromda kesinti belli ayrıca kendileride kesinti yaptıklarını resmi yazıyla dilekçe yazmam üzerine bildirdiler. Bunları ben uydurup ben mi yazıyorumki.... Bence daha önce yadıklarımı dikkatlice okumamışsınız. Yinede cevabınız için teşekkürler.
Bence siz yazdıklarımı dikkatli okuyun orada "oluşturması halinde " ibaresini göreceksiniz. Kimsenin size suç uyduruyorsunuz dediği yok siz neler olabilir diye sordunuz bizde cevapladık. Hatta çok dikkatli okuyun
Ben dikkatlice defalarca okudum avukat bey. Ben başıma sicil ve disiplin cezası konusunda neler gelebileceğini sormuştum. "oluşturması halinde" diyorsunuz. Bede elimde belgeler ve resmi yazılar var diyorum. Bahsettiğiniz suçun unsurları elimde somut belgeler varken nasıl oluşur diyorum bende. Neyse boşverin sormadım kabul edin tüm sorularımı. Kolay gelsin iyi forumalar....
Sayın volkan67,
Hocam durun hele! Ne bu şiddet bu celal! Herşeyin bir kolay yolu vardır, durun bakalım, maşa varken neden elinizi yakacaksınız ki? Öncelikle bahsettiğiniz ilgililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmanızdan bir yarar elde edemeyeceğinizi belirteyim. Memurların görevleri nedeniyle işledikleri ileri sürülen suçlar için soruşturma izni verme yetkisi mülki amirlerindir. Hadi izin verildi diyelim çok büyük bir ihtimalle elinizde bir takipsizlik kararı ve üstünüzde size karşı olumlu bakmayan bir amiriniz olacak. Sayın hocam, hayat tecrübe demektir, sanırım daha 30 yaşın altındasınız ve çok tecrübeler edineceksiniz. Sizin düşündüğünüz gibi olsaydı, idari yönden her haksızlığa uğrayan soluğu savcılıklarda alır idari yargının anlamı kalmazdı değil mi? Size naçizane tavsiyem savcılığa şikayet ve tazminat davası işini kaldırın bir kenara koyun. Bakın kendi bildiğinize göre dava açmışsınız ve ortada iptal edilecek bir idari işlem bulunmadığından dolayı davanız reddedilmiş, olması gereken de bu zaten. Sayın hocam her yol gösterene inanmayın, herkes birşeyler söyleyebilir. Peki şu durumda yapılması gereken nedir? Anlatayım; idare mahkemesinde maaşınızdan 427 YTL kesinti yapılması ile ilgili işlemin iptali için bir dava daha açmak. Ancak bu sefer kesinlikle yürütmenin durdurulmasını istemeyin. Çünkü yürütmenin durdurulması kararları idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması ve yürütülmesi halinde davacı için onarılması güç ya da imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte olması durumlarında verilebilir ancak. Bu iki şartın birlikte gerçekleşmediği durumlarda yürütmenin durdurulması kararı verilemez. Olayınıza baktığımızda birinci şartın gerçekleştiğini varsaysak bile ikinci şartın gerçekleşmediğini görmekteyiz, çünkü parayı dava sonunda alacak olmanız sizin için onarılması güç ya da imkansız bir zarar doğurmaz. Davayı kazandığınız takdirde bu parayı yasal faizi ile birlikte alabilirsiniz. Mahkemenin olaya bu bakış açısıyla bakacağından emin olun. Dava dilekçenizin sonunda yargılama giderlerinin de davalı idareye yükletilmesi talebinizi belirtin. En önemlisi sakin bir kafayla kararlar verin. Kolay gelsin.Saygılarımla Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Sayın Sinan Bey,
İlginize ve verdiğiniz yanıtlara teşekkür ederim.
Bugün İdare Mahkemesine Yürütmeyi Durdurmayı istemsiz olarak davamı açtım. Dava dilekçemde 15.02.2007 tarihinde maaşımdan yapılan 427 YTL'lik Resen kesinti işleminin iptalı ve yasal faizi ile birlikte tarafıma iadesini talep ettip. Ayrıca yargılama giderlerinin de karşı tarafa yüklenmesini talep ettim. Savcılığa başvurudan avukatlada görüştükten sonra vazgeçtim. Dediğiniz gibi yüksek ihtimalle takipsizlik kararı çıkacak. Ben sadece idari davamı açtım ve bekleme sürecindeyim.
İlginize ve verdiniz yanıtlara tekrardan teşekkür ederim.
Bu arada şunuda belirtmek istiyorum. Ben savcılığa suç duyurusnda bulunmaktan vazgeçtim. Ancak benimle aynı durumda olan ve şuan bulunduğumuz ilçeden tayini çıkan arkadaşım yeni görev yerinden bulunduğumuz ilçenin savcılığına suç duyurusunda bulunacak. Ayrıca kaymakamlığada şikayet dileçesi verecek. Böylece olayın hem adli hemde idari olarak incelenmesi talebinde bulunmuş olacak. Sonuç ne olursa olsun umarım işlerin hukuka ve yönetmelikere uygun olarak yapılması gerektiği, keyfiyetin olmadığını anlaşılır......
İdare Mahkemesine maaş kesintisi ile ilgili açtığım davanın sonucu bugün elime geçti. Mahkeme işlemin iptaline maaştan kesilen miktarın kesinti tarhinden itibaren başlatılacak yasal faizi ile birlikte geri iadesine karar verdi. Ayrıca yargılama giderleride tarafıma ödenecek.