Re: 4 aylık evliyim ve ben boşanıyorum..
Alıntı:
kareem rumuzlu üyeden alıntı
Colored'in notunu bir yıl önce okusaydım, hiç de inanılır gelmezdi. Ama birkaç ay önce benim de başıma benzer hatta kat kat kötü bir hadise geldi. Kötü niyetli erkeklerden çok daha şeytan kötü niyetli kadınlar var.
.
sayin kareem, yazdiklarina tamamen katiliyorum, ama bunlara bir cozum var. nedir bu cozum? "esitilik" her iki tarafa'da esit bosanma hakklari. Mesela bir kadin evlenip, iki gun sonra kocasini terk etse, aldigi ziynet takilarini cebe sokabiliyor. Bunun uzerine sebebsiz bosanma davasi acarsa, 2 yil tedbir nafakasi alabiliyor. Bir kadin para yapmak istiyorsa, calismasina hic gerek yok, evlenip hemen bosanabilir.
Bosanma oranlarini dusurmek icin cok kolay bir cozum: Esitlik!, kim sebebsiz bosanma davasi aciyorsa, o takilar ve tedbir nafakasi karsi tarafa verilsin, kadin, erkek demeden, bakin o zaman kadinlar, sebebsiz dava acabiliyorlar mi.
Nasil? guzel bir cozum degil mi?.
Ama bizim bosanma kanunlari boyle devam ederse, kadinlar eslerini sebebiz terk etmeye devam edecekler!!!!.
Esitlik!, kim sebebsiz bosanma davasi aciyorsa, o takilar ve tedbir nafakasi karsi tarafa verilsin, kadin, erkek demeden, bakin o zaman kadinlar, sebebsiz dava acabiliyorlar mi.
Cozum guzel cozum de, Hakim davanin SEBEPSIZ yere acildigini nasil anlayacak merak ettim.
Daren.
bana neden kimse yardım etmiyor !
ARKADAŞLAR LUTFEN HERKES KENDI KONUSU İLE UGRAŞSIN BENİM DERDİM BANA YETER !!!
avukatlardan acil devap bekliyorum dilek hn.cevaplar mısınız lutfen
ya neden kimse yardım etmiyor hala !!
Kimsenin yardım etmemesinin nedeni 4 dakika arayla "neden kimse yardım etmiyor hala" demeniz olabilir. Sitenin kurallarını okuduysanız herkes gönüllü not yazıyor, kimse cevap vermek zorunda değil, dilediği yazıya cevap verir, dilediğine vermez.
Bana gelince... Sorunuzun cevabını bilseydim yazardım. Ben de mağdur bir koca olarak siteyi dolaşıp bilgimi arttırmaya çalışıyorum.
Sizin bu mal meselesinde prensip
- edinilmiş malların paylaşımı.
Benim tahminim:
Dolayısıyla evlenmeden önceki malınızdan paranızı paylaşmazsınız, evlendikten sonrakini paylaşırsınız. Bunun istisnası size kalan mirastır, mirasın tamamı size ait. Ev almak, kiracıyı tahliye etmek için, tadilat yapmak için size verdiği parayı ispatladığı takdirde borç hükmünde olur, borcunuzu geri ödemeniz gerekir.
hayır dilek hn in sordugu bir soru vardı ben de cevapladim cevap gelmeyecekse neden soru soruyolar onu anlamiş değilim :(
merhaba colored! bence çok yanlış düşünüyorsunuz Doğru istismar edenler olabilir ama akıllı hiç bir kadın bunun için evlenip boşanmaz. Kolay mı sanıyorsunuz? Ayrıca dini açıdan da ziynetin kadında kalması gerekir. Zaten adı üstünde "ziynet"tir. Bu takılar kadın taksın diye alınmıyor mu? Maksat gösterişse, düğünden sonra kadından alınacaksa baştan söylemeli bence. "bak sana almıyoruz derdimiz gösteriş hiç umutlanma!" diye cesurca konuşulsun.Bunların haricinde boşanmanın ardında en çok yıpranan kadınlar oluyor. Ne yazıkki yeni gelişen bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla bu dar çevrede boşanmış kadının işi zor. Zaten sizin gibi düşünüyorsa bir erkek onun aldığı takılar kullanılmaz.
Umarım sözlerimi değerlendirirsiniz. Bu sitede yeniyim ama yazınızı görünce dayanamadım saygılar...
Esitlik!, kim sebebsiz bosanma davasi aciyorsa, o takilar ve tedbir nafakasi karsi tarafa verilsin, kadin, erkek demeden, bakin o zaman kadinlar, sebebsiz dava acabiliyorlar mi.
Cozum guzel cozum de, Hakim davanin SEBEPSIZ yere acildigini nasil anlayacak merak ettim.
Daren.
bana neden kimse yardım etmiyor !
ARKADAŞLAR LUTFEN HERKES KENDI KONUSU İLE UGRAŞSIN BENİM DERDİM BANA YETER !!!
avukatlardan acil devap bekliyorum dilek hn.cevaplar mısınız lutfen
Sn. Superking;
Bu site herkesin fikrini yazdigi bir site. Eger sen "herkes kendi isiyle ugrassin" dersen tabiki kimse sana cevap yazmaz ve seni kendi isinle basbasa birakir. Burada da goruldugu uzere.
Daren.
lutfen arkadaşımın uzerine gitmeyin kendisini de esini de yakınen tanırım eşi de kendisine surekli şiddet uyguluyordu hatta darp raporları bile var ..peki bu ise yarar mı mahkemede ? ayrıca esinin uyusturu kullandıgını 1. ayda ogrendik..bu durumu da mahkemede kullanabilir miyiz ?