-
İşten çıkartılma
05.05 2006 tarihinde bir belediyede fen memuru olarak görev yapmaktaydım.hükümetin norm kadro olayını gündeme getirip resmi gazeteye vermesinden sonra geçici işçi durumunda olan çalışanlar,hem bir yandan bu duruma sevinirken bir yandanda kimin kalıp kimin gideceği konusunda hareketlenme başlamıştı.nihayetinde bazı gerekçeler öne sürülerek işçilere karşı psikolojik bi baskı olmaya başlamıştı.hem işten çıkarılma korkusu hemde sineye çekme durumları yaşanmaya başlamıştı..çalışanlar arasından bazıları çağrılıp bu yada şu nedenden dolayı işten çıkarılıyosun yada işinize son verildi şeklinde basit ve asılsız gerekçelerle işlere son veriliyordu.bende bu durumdan nasibimi aldım malesef.ben ve benim durumumda olan kişiler eğer herhangi bir nedene dayanarak ıspat şeklinde bir tutum takınılmış olsaydı belki bu kadar düşmezdik üzerine.bu durumda olan kişilerin yapmış olduğu tek hata işinize son verilmiştir şeklindeki tutuma hiç bir itiraz etmeden istifa etmek oldu.eğer istifa etmemiş olsaydık tazminat hakkımız yada işe tekrar alınma gibi bir durum söz konusu olabilirdi.bilinçsiz bir şekilde yasaların bizlere vermiş olduğu hakları bilmeden yapmış olduğumuz için belkide biraz suçu kendimizde aramamız gerekiyor........sonuçta 14.10.2006 yılında işime son verildi.bu durumda yapmam gereken yada haklarımı kazanmam konusunda ne gibi bir çalışma başlatmalıyım.kendi istifamı kendim verdim ve hiç bir itirazda bulunmadan başımı eğdim.şimdide hakkımı aramaya çalışıyorum.ne yapabilirim nasıl davranmam gerekiyor.lütfen bu konuda beni aydınlatın......saygılarımla.hakkı olanın hakkını bulması dileğiyle......
-
Re: İşten çıkartılma
17.01.2000 tarihinden beri özel sektörde çalışmaktayım. 25.09.2006 tarihinde almış olduğum boşanma kararı sonrasında ( boşanma talebinde bulunduğum eşim de aynı yerde farklı bir bölümde çalışıyor, iş nedeniyle biraraya gelmiyoruz ) işyeri dahili telefonundan hakaret, küfür, iftira ve suçlamalarla karşılaştım. hiç bir tepki vermedim. İş ahlakına aykırı bir harekette bulunmadım. Fakat bu görüşmelerden rahatsızlığımı bölüm müdürüme ilettim. Bayan olmam ve bu tür hakaretlere maruz kalmam nedeniyle müdürüm kendisiyle görüştü. Bu görüşmeden bikaç saat sonra ( açık alanda sigara içmek için bulunduğum sırada ) yakama yapıştı, yüzüme tükürdü ve tokat attı, güvenlik elemanı geldi ve ayırdı, ertesi gün personel müdürlüğüne ve kendisinin bölüm müdürüne yazılı şikayette bulundum. Kendi müdürünün bana verdiği cevap biz bişey yapayız demek oldu. Bu olaydan 15 gün sonra yemekte olduğum sırada masamaa kirli bir iç çamaşırı bırakmış, bunu patrona sözlü olarak ifade ettim. Yaptığım bu şikayetlerden nasibini almamış ki, 2 hafta sonra akrabam olan birine darpta bulundu. Bu olay nedeniyle 2 gün emniyet ve savcılık olayları nedeniyle işe gelmedi. İşbaşı yaptığı gün, bana ihtarneme yazıldı, kendisi ile sık ve gereksiz tartışma yaptığım, işimi aksatığım ve devamı olursa 4857 kanun madde 18 uygulanacağı belirtildi. Bende ihtarnameyi imzalamadım. Çünkü madur olan benim ama suşlanan yine benim. Benim namusum, şerefim gereksiz değil, bu değerlerime kimse laf söyleyemez. aldığım aile eğitimi şeref ve onur herşeyden öndedir yönünde. Benim merak ettiğim ben işyerine, bu tür çirkin davranışlardan dolayı istifa etsem tazminat hakkım olur mu ? ve yazılan ama imzalamadığım ihtarname ile ilgili bana herhangi bir şey yapabilirlermi ? Şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunarım