Bir kişi olmuştu bizim devremizde.
Printable View
Bir kişi olmuştu bizim devremizde.
Sayın kaptanspartk,
KKTC, tıpkı Duygu Hanım'ınki gibi büyük harflerle yazılır.
Küçük harfler ise sadece ( bazı yazarların kullandığı gibi ) aşağılamak içindir ki,
sizin öyle bir niyetinizin olmadığını düşünüyorum.
Lütfen biraz daha dikkat.....
Esenlikler,
sevgili arkadaşım
kıbrıs yakın doğu türkiyenin en iyi akademik kadrosuna sahiptir açıp inceleyebilirsin
okulda devam zorunlulğu yok ama kıbrısta 180 gün kalma zorunlulğu vardır bende ordan mezunum ve dışarıda çok ilgi gördüm eğitimimle
saygılarımla
sevgili Görür kesinlikle bende eski bir YDÜ'lü olarak kesinlikle eğitim kalitesini hep övdüm bundan sonrada övücem bu konuya dikkat çeken fakltelerin isimden ziyade öğretim üyelerinden oluştuğuna inanan ender insanlardan birisin sanırım,dikkatin için çok teşekkür ederim.
acaba bütün bölümlerin eğitim dili ingilizcemi yada istisnalar varsa hangi dersler ingilizce olarak devam ediyor birde kontenjan sorun olurmu acaba?
ve birde orta durumda bi ingilizceyle eğitim görebilirmiyim yoksa daha gelişmiş bir ingilizceye sahip olmam mı gerekiyor?
hukuk fakültelerinin hepsinde hukuk dersleri türkçe verilir. sadece mesleki ingilizce gibi dersler ingilizce gösterilir. bazı vakıf üniversitelerinde iktisat vs gibi dersler türkçe gösterilirken , bazılarında onlarda ingilizce gösteriliyor. açıkcası senin sorduğunun zorunlu hukuk dersleri olduğunu düşünüyorum. bu yüzden cevabım eğitim dili türkçedir. ortalam bir ingilizce sana türkiye sınırları içerisinde yeter ama hedefine bağlı bunlar tabiki. ayrıca kıbrıstaki hukuk fakülteleri hakkında birkaç şey eklemek istiyorum. bu konuda epey bir bilgim var çünkü zamanında tercih yaparken bütün vakıf üniversitelerini tek tek taradım. ilk olarak şuan için kıbrıs dahilinde en iyi hukuk fakültesinin yakın doğu olduğunu düşünüyorum. hem akademik kadrosu olarak(özellikle akademik kadrosu) , hem verdiği eğitim olarak. bundan bir kaç sene önde doğu akdeniz daha iyiyken bu okuldan baya profesör toplayarak onları geçtiklerini düşünüyorum. diğer bir konu alacağın dersler. yakın doğu ve doğu akdeniz hukuk fakülteleri ders programı olarak türkiye dahilinde eğitim veren çoğu hukuk fakültesinden daha kapsamlı. kısaca eksiği yok fazlası var bu yönden. buna bağlı olarak herhangi bir denklik problemi olacağını düşünmüyorum.sonuçta aynı dersleri vermiş bulunuyorsunuz mezun olduğunuzda. yalnız sanırım tek bir nokta öğrenim yılının %70 civarında adada ikamet etmiş olmanız lazım. denklik alamayanlar bu konu yüzünden alamıyorlarmış ama tabikibu kurala uymayıp denklik alanlar olduğunuda duydum. o yüzden daha kapsamlı bir araştırma yapmanız sizin için daha faydalı olucaktır. bütün bunlar dahilinde size kesinlikle yakın doğu üniversitesini önerebilirim.
arkadaşlar 1999-2004 yılları arasında olmak üzere hazırlık okulu da dahil olmak üzere kıbrıs doğu akdeniz üniversitesi hukuk fakültesini bitirdim.kıbrısta okuyabilmenin önşartı maddi olanakların iyi olması gerekmektedir.maddi imkan iyi değilse gitmemeyi öneririrm.bunun sıkıntısını çok çektik.dersler tamamen Türkçe'dir.1 yıl hazırlık olmak üzere hukuk fakültesi 5 yıldır.okula ait yurtlar bulunmaktadır.ingilizceniz biraz iyi ise yapılan tespit sınavını geçerek doğrudan fakülteye başlayıp okulu 4 yılda bitirme imkanınız var.fakülte hocalarının çoğunluğu ankara üniversitesi hukuk fakültesinden gelmektedir.derslere girme mecburiyeti bulunmamaktadır.ev kiraları yüksektir.hayat pahalıdır.bütçenin iyi olması gerekmektedir.eğitim kalitesi dersleri takip ettiğiniz takdirde ankara üniversitesinden farkı yoktur bence.okulu bitirdikten sonra denklik konusunda problem çıkmamaktadır.hakimlik savcılık sınavlarına rahatlıkla girebilirsiniz.kırşehir akpınar hakimi ali kara
Henüz bir hukuk fakültesinde değilim fakat biraz araştırdım. K.K.T.C.'deki YDÜ'nün akademik kadrosu gayet sağlam, hukuk bölümü için söylemek gerekirse hocaların birkaçı hariç çoğu Ankara Üni. , Dokuz Eylül ve Galatasaray'da çalışan hocalar. Yani verilen eğitimde bir kusur olduğunu zannetmiyorum bu eğitimi alıp üzerine bir şeyler inşa etmek size kalıyor ;) .Tek sorun sadece K.K.T.C'dekilerin değil tüm vakıf üniversitelerinin adının çıkmış olması.
hayır bütün vakıf üniversiteleri için böyle konuşamayız. aslında sanırım öğrencilerinin öss puanları insanların kafaya taktıkları. barajı geçen herkesin avukat olması insanlara garip ve kötü geliyor olabilir. aynı şeyi koç , bilkent , bilgi için söylemek zor.
kıbrıs ta okuyan bir öğrenci olarak sana şunları söyleyebilirim başata kıbrısı sevmeyebilirsin ama ilerleyen zamanlarda seveceğine eminim denklik bakımında sorun yok ösym denklik veriyo yaşam şartları türkiyeye nazaran biraz ağır hukuk fakültesinin devam zorunluluğu yok bazı kişiler kıbrıs hakkında olumsuz konuşabilir ama olay yinede sende bitiyo sen gelmeden bu olumsuz görüşleri boş ver herşeye olumlu bakarsan daha çok çabuk alışırsın umarım sana yardımcı olmuşumdur