-
Re: Ödenmeyen Maaşım
Size soylemeye gerek yok zaten işin uzmanısınız ama bu madde bana uyuyor mu?
İşyerinin veya bir bölümünün devri
MADDE 6. - İşyeri veya işyerinin bir bölümü hukukî bir işleme dayalı olarak başka birine devredildiğinde, devir tarihinde işyerinde veya bir bölümünde mevcut olan iş sözleşmeleri bütün hak ve borçları ile birlikte devralana geçer.
Devralan işveren, işçinin hizmet süresinin esas alındığı haklarda, işçinin devreden işveren yanında işe başladığı tarihe göre işlem yapmakla yükümlüdür.
Yukarıdaki hükümlere göre devir halinde, devirden önce doğmuş olan ve devir tarihinde ödenmesi gereken borçlardan devreden ve devralan işveren birlikte sorumludurlar. Ancak bu yükümlülüklerden devreden işverenin sorumluluğu devir tarihinden itibaren iki yıl ile sınırlıdır.
Tüzel kişiliğin birleşme veya katılma ya da türünün değişmesiyle sona erme halinde birlikte sorumluluk hükümleri uygulanmaz.
Devreden veya devralan işveren iş sözleşmesini sırf işyerinin veya işyerinin bir bölümünün devrinden dolayı feshedemez ve devir işçi yönünden fesih için haklı sebep oluşturmaz. Devreden veya devralan işverenin ekonomik ve teknolojik sebeplerin yahut iş organizasyonu değişikliğinin gerekli kıldığı fesih hakları veya işçi ve işverenlerin haklı sebeplerden derhal fesih hakları saklıdır.
Yukarıdaki hükümler, iflas dolayısıyla malvarlığının tasfiyesi sonucu işyerinin veya bir bölümünün başkasına devri halinde uygulanmaz.
-
Sultanahmet adliyesinden ne tür vbir ihtarname çekitniz. ve hangi mahkeme aracılığı ile?
-
sayın mağdur 1983 öncelikle ben yeni gördüm yazınızı ama şunun bilinki her yazılana cvp verilecek diye bi şey yok, şimdi sizin konunuzla ilgili olarak bölge çalışma müdürlüğü veya ssk şu aşamada bir şey yapamaz çünkü ssk primleriniz yatmadığı için kayıtdışı çalışmışsınız, önce orda işçi olarak çalıştığınızı kanıtlamanız gerekmekte, bu da açacağüınız hizmet tespit davası ile mümkün (iş mahkemesinde) eğer bu davayı kazanırsanız ve o işyerinde işçi olarak çalıştığınız ispatlanırsa, ödenmeyen maaşlarınıza ilişkin o zaman bölge çalışmaya dilekçe verin yada doğrudan iş mahkemesinde alacaklarınızı faizi ile birlikte isteyin. şunu bilin ki kanun önünde ve bu site içinde herkes eşittir. kimseye mesleği dini dili ne olursa olsun ayrım yapılamaz. saygılar.......
-
zaman gecti ama hatırlayayım.Adliyeden sanırım borcun odenmesi için Güvenlik şirketine ve projeye ihtar mı diyorsunuz icra takibi ne gonderildi.(kanuni isimlerini bilmiyorum kusura bakmayın) onlarda borclarının olmadığını bildiren cevap yolladılar.
-
İcra takibi mi yaptınız ?
-
Birsey daha soylemek istiyorum.kesinlikle parada gozum yok alacağım parada da atla deve değil zaten onu eğitim kurumunun birine bağış yapacağım.Amacım sadece o karda kısta calıştığımın bir değeri olması.Aksam 8'de işe gidip sabah 8'de isten cıkıp 9'da okulda olmak 4'te okuldan cıkıp tekrar 8'de işe gitmek cok yoruyordu.Birde hakkımı alamamak.Zaten param olsa calışmazdım ama ihtiyaclar.Bilirsiniz
-
Hafızanızı zorlayıp yaptıgını zişlemi anlatın. tabi yaptı iseniz.
Samimeyetsiz olduğunuzu düşüneceğiz yoksa.
Neden derseniz; mahkemeden ihtarname çekilmez. Noterden olur.
İcra takibide yapılmaz. İcra mdüürlüğü aracılığı ile yapılır.
Üniversite eğitimi almış birisinin bu ikisi arasındaki farkı bilmemesi olanaksız olduğundan....
Bu nedenlerle sorunuz cevaplanmadı ve cevaplanmayacakta.
-
evet sanırım o terimin ismi oydu.
iş hukuku konusunda hiç anlamam.(zaten butun sorun buradan cıkmadı mı)
-
Bu işlemleri ne zaman yaptınız. Elinizde çalıştığınıza ait belge maaşınızı alamadığınızı kanıtlayacak evrak var mı?
-
İş sozlesmesini vermediler zaten dediğim gibi 40 iş gunu calıştım.Maas konusunda herkesin sorununun olması organizasyon ucretlerimizi alamamız ayrılamam neden oldu.Ama Şahit olacak iş arkadaslarıma ulasmaya calısıyorum.En fazla 1-2 hafta sonra ulasmayı umuyorum sahit olarak.3,5 yıl gecti ne de olsa.
Ancak yardımlarınız için tesekkur ederim.Cevap vermeniz bile incelik.Bunu subat ayında ilk yazdığımda cevaplaya bilseydik daha kolay olacağını dusunuyrdum.Duygu hanım ne kadar samimi bulmasa da olay gercektir
Saygılarımla