Re: Avukatım beni dolandırdı
Sayın Admin ;
Avukatım karşı tarafla yaptığı görüşme sonucunda bana 5.500 YTL borcum olduğumu bildirdi bende kendisine 250 ytl avukatlık ücreti ile birlikte toplam 5.750 ytl gönderdim. Kendisi ile başkadada bir dava konumda bulunmamaktadır.Sadece bu işimi halledecekti.
Ancak karşı tarafın avukatı ile sonradan yaptığım görüşmede borcumun 5.500 YTL değil 6500 YTL olarak bildirildiğini öğrendim. Bilmiyorum neden benim avukatım bana yalan söyledi.
Sevgili Arkadaslar
Soz konusu sigorta tipinin bir sorumluluk sigortasi oldugunu gozden kacirmamak lazim. Bildiginiz uzere sorumluluk sigortalarinda rucu mekanizmasi genel olarak islemez ancak istisnalari bulunmaktadir. Kaldiki adı ustunde sorumluluk sigortalarinde genel amac ucuncu kisinin ugradigi zararin telafi edilmesidir. Dolayisiyle zarara ugrayan, yani avukatin kendisini dolandirdigini iddia eden sahis sigorta sirketinden teminatini aldiktan sonra sigorta sirketi soz konusu avukata rucu edecektir.Kanimca....
Aslında nekadar üzücü değilmi? Okurken 7-8 ay önceki yaşadığım sıkıntılar geldi aklıma,
Gelelim cevap kısmına:
Banka dekontunda dava dosyanla ilgili bilgi varmı?
yani şunu ifade edeyim, 'x dosya numarasının kapatılması için yatırılan yada gönderilen harç bedeli olarak vb.. diye bir açıklaman varmı?'
eğer yoksa hiç boşa çaba harcama o parayı birdaha ödersin. iddia ediyorum.
Ha varsa Adalet Bakanlığı, C.Savcılıkları, Bağlı olduğu Baro ya şikayet edebilirsin, Ama nekadar sonuç alırsın bilmemmmmm orası muallak. Herşeyden önce eğer parayı kendi adına istemiyorsa bilki gidişat bozuk, git yanına yatır parayı dosyanı kendin kapattır. en garantilisi bu, yoksa dosya açık kalır harç yatmaz vs... böyle sıkıntılar dile gelir,
Tecrübe ile sabittir. Şahsi düşüncem bu durum bir kanuni boşluk ve bir an önce düzeltilmeli yani avukatları bu tip boşluklardan faydalanmaya yöneltmemeli bu fiili yapan avukata da sıkı ve etkili bir yaptırım uygulanmalı, yoksa güven esasına dayalı bir kurumun üyelerine nasıl güvenebiliriz? Ve insanların bu durumdan zarar görmesininde engellenmesi gerekir.
Eğer bir başka çözüm bulursan yada yöntem vb... bana da bildir, aşağı yukarı aynı olayları yaşamışız.7 ay önce de ben aynı durumu yaşadım. Güvenmemin bedelini ağır ödedim. kolay gelsin.