Sanırım burada bir temel var ve atlanıyor...
Alışkanlıklar yani insanın bağımlılıkları vazgeçilmezleri vazgeçmedikleri vaz geçmek istemedikleri....
İyide bunlar ikiye ayrılır iyiler ve kötüler... Sigara uyuşturucu alkol kötünün temel örnekleri... Bu tip kötü alışkanlıklardan kurtulmak için güçlü bir irade daha da önemlisi kurtulma isteği olmalıdır... ' sigara zararlı ya çok içiyoruz bırakmak lazım ' diyen kişi bırakamaz sigarayı... ' ben sigarayı bıraktım ' diyen bırakır ve iradeside iyiyse tamamen kurtulur...
amma iyi alışkanlıklardan neden kurtulalım ki.. Örneğin sayın esin-28 radyoyu açmadan yemek yiyemiyormuş.. yani ya müzik dinliyor ya radyodan bir ses kendisine eşlik ediyor ... Zararlı mı hayır yararlımı evet... İnsan yalnızsa bu duygudan kurtuluyor müzikse ruhunu okşuyor... Bende gece 12 densonra çok önemli bir şey yoksa mutlaka kitap okurum... Tutku gibi hatta bazen gece olmasını beklerim... Zararlımı hayır yararlımı evet... ( gerçi Türkiye için zararlı )
Demekki alışkanlıklar kurtulunması gereken ve kurtulunması gerekmeyenler olarak ayrılabilir... Sevgi ye gelince sevgi alışkanlık değildir... Sevgi yaşamın kendisidir. Karşılıksız koşulsuz sevgiden bahsediyorum tabiiki salt sevgiden gerisi teferruattır...