Re: Kiracım kira ödemiyor..
30 günlük ödeme süresi vermek 30 günün sonunda icraya gidileceği demektir.
7 gün "borcum yoktur" itirazı için verilen süredir.
Tebligattan sonra 7 gün içinde borcum yoktur demeyen borcu kabul etmiş sayılır, 30 gün içinde ödemezse icra ve temerrüdden doğan diğer kanuni haklar kazanılır.
Alıntı:
ma_cera rumuzlu üyeden alıntı
30 günlük ödeme süresi vermek 30 günün sonunda icraya gidileceği demektir.
7 gün "borcum yoktur" itirazı için verilen süredir.
Tebligattan sonra 7 gün içinde borcum yoktur demeyen borcu kabul etmiş sayılır, 30 gün içinde ödemezse icra ve temerrüdden doğan diğer kanuni haklar kazanılır.
Sayın ma_cera çok teşekkür ederim ... Saygılarrrrr...
Telgraf , ihtar yerine geçer mi ?? Ayrı aylarda iki ihtar tahiye için geçerli mi ?? Cevaplarınızı bekliyorum ... ! Teşekkürler ...
Telgraf çekmek sureti ile de kira bedelinin ödenmesini ihtar edebilirsiniz. Ancak burada dikkat edilmesi gerekli olan husus, telgrafın mutlaka kiracının kendisine teslim edilmesi zorunluluğudur. Normal tebligatların aksine, muhatabın aile üyelerine, vs. teslim edilen telgraf, muhatap teslim almadığını iddia ederse haklı ihtar yerine geçmez.
İhtarların iki haklı ihtar sayılabilmesi için zaten farklı aylara ait kira bedellerine ilişkin olması gerekir.
Sayın Esin k. Erdoğan değerli cevaplarınız için teşekkürler ...
icra davası için dilekçe örnegi bulmak istiyorum bu sitede örnek varmı ?
neyle ilgili icra mahkemesinde dava acacaksınız!!!
kiracım 6 aydır kira ödemiyor ! Avukat tuttum , avukat ücreti ve masraflar[1500 ytl] kira haricinde kiracıdan alınmaz mı ? Bunun kuralı nedir ?
Avukatlık ücreti, avukat ile müvekkil arasında yapılacak sözleşme ile belirlenir.
Yargılama giderleri ve yasal vekalet ücreti ise davayı kaybeden tarafa yüklenir.
Bir başka deyişle, Mahkeme tarafından hükmedilecek yasal vekalet ücreti, avukatınızla yapacağınız sözleşmede saptanacak ücretten bağımsızdır.
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Erdoğan rumuzlu üyeden alıntı
Avukatlık ücreti, avukat ile müvekkil arasında yapılacak sözleşme ile belirlenir.
Yargılama giderleri ve yasal vekalet ücreti ise davayı kaybeden tarafa yüklenir.
Bir başka deyişle, Mahkeme tarafından hükmedilecek yasal vekalet ücreti, avukatınızla yapacağınız sözleşmede saptanacak ücretten bağımsızdır.
Cevabınız için teşekkür ederim ! Anladığım kadarıyla mahkeme tarafından hükmedilecek yasal vekalet ücreti yeterli olmassa aradaki farkı benim ödemem gerekiyor herhalde .. ?