Re: Yıllık izin hesaplaması
herkese selamlar..şu senelik izin konusu çok karmaşık geldi bana..işe giriş tarihim 2mart2002.busene daha iznimi kullanmadım.aynı gün işe başladığım mühendis arkadaşım 3 hafta izin kullandı.(3.ayda)
muhasebeden bana 2 haftalık iznim olduğu söylendi ve bende itiraz ettim.arkadaşımı örnek göstererek.araştıracaklarını söylediler.hala beklemekteyim.
açıklık getirirseniz sevinirim.teşekkürler..
şirketimiz 5günde45saat çalışma kararı aldı budurumda cumartesi ve pazar günleri tatl şimdi yıllık iznimi kullanırken cumartesi günü sayılacakmı birde 19mayıs hafta sonuna denk geldi acaba biz ogünü hafta içi fazla calışarak tamamlamıştık ama ogünümüzü alamadık yartımcı olurmusunuz.
Sayın Hakan YAVUZ,
Yıllık izin hesabında sadece pazar günü hafta tatili olarak hesaplanır.
Hafta içi fazla mesai olarak karşıladığınızı söylediğiniz 19 Mayıs zaten tatil olduğu için, yaptığınız fazla mesailer onun yerine sayılamaz ve karşılığı ücret veya izin olarak ödenmelidir.
Esenlikler,
Sayın cihanuslu71,
Sanırım sorunuz gözden kaçmış.
işe giriş tarihiniz, 02.03.2002 olduğuna göre, 5 yılınızı doldurduğunuz için, 4857 sayılı İş Yasası uyarınca yıllık izniniz 14 gündür.
Yıllık ücretli izin hakkı ve izin süreleri
MADDE 53. - İşyerinde işe başladığı günden itibaren, deneme süresi de içinde olmak üzere, en az bir yıl çalışmış olan işçilere yıllık ücretli izin verilir.
Yıllık ücretli izin hakkından vazgeçilemez.
Niteliklerinden ötürü bir yıldan az süren mevsimlik veya kampanya işlerinde çalışanlara bu Kanunun yıllık ücretli izinlere ilişkin hükümleri uygulanmaz.
İşçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi, hizmet süresi;
a) Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) olanlara ondört günden,
b) Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara yirmi günden,
c) Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara yirmialtı günden,
Az olamaz.
Ancak onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.
Yıllık izin süreleri iş sözleşmeleri ve toplu iş sözleşmeleri ile artırılabilir.
Esenlikler,
google girin yıllık izin hesaplaması diye yazın
karşınıza bir sürü hesaplama programı çıkacaktır.
saygılar.................
Cevap: Re: Yıllık izin hesaplaması
Merhabalar,
15 Eylül 2010 tarihinde işe başladım bu durumda iznimi 16. Eylül 2011 tarihi itibari ile kullanma hakkım doğmuş oluyor. Ancak anlayamadığım bir şey var, Bu izin 2011 yılı içerisinde kullanmam gereken bir izin mi? 2012de kullanmam gereken izin mi? 16.Eylül 2011 tarihi itibari ile izne çıkarsam (örneğin) ağustos 2012 de izin kullanamaz mıyım?