-
Ben, avukatım ve diğer avukatlar da sizinle aynı fikirde ancak sonuçta herşey hakimin taktirine kalmış hakim de davayı devam ettiriyor. İcra tetkik merciine dava da açılacak büyük ihtimal de hakim icra tetkik merciine açılacak dava sonuçlanmadan tapudaki hacizleri kaldırmayacak. Haczin fekki konusundaki yargıtay kararlarından birini veya birkaçını nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız veya yazılı olarak gönderebilirseniz sevinirim. Konu ile ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler.
-
icra tetkik merciinde açtığınız dava, hukuk hakimini bağlamaz. Hakimin koyduğu haciz, teknik anlamda tedbirdir. Yasa tedbir yerine haciz konulmasını öngörmüştür.
Tedbir tamamen hakimin takdiridir. Bu nedenle, hakimin verdiği ihtiyati haciz ya da tedbir kararı, temyiz edilemez. Ancak itiraz edilir. Temyiz edilemediği için de bu konuda yargıtay kararı bulamazsınız.
Davayı kazandığınızda, ancak haksız çıkan ihtiyati hacizden dolayı tazminat talep edebilirsiniz
-
Ben iptal davası ile maliki olduğum taşınmaz üzerine konulan hacizden bahsetmemiştim. 24 Temmuz tarihinde tarafıma vermiş olduğunuz bilgide alacaklının borçlu adına kayıtlı taşınmazları üzerindeki haczi fekketmesinin alacaklının alacağını aldığının karinesi olduğunu ve haczi fek eden alacaklının alacağını aldığının kabulüne ilişkin yargıtay kararları olduğunu belirtmiştiniz. Ben bu yargıtay kararlarına nasıl ulaşabileceğimi öğrenmek istiyorum. Eğer bu konuda birkaç içtihat bulur mahkemeye sunarsak bu davanın daha fazla dinlenmeyeceğini sanıyorum. Bu içtihatlardan sizde mevcut ise mail atarsanız sevinirim. (Bize dava açan şirkette benzer durumda yani borçlu adına kayıtlı iptal davasına konu olan taşınmazlar dışındaki başkaca taşınmazları üzerine uyguladığı haczi fek etmişler, haciz fek edildiği gün de borçlu bu taşınmazları satmış.)
İyi günler:
-
bu konuda size içtihat derleyeceğim. duruşma günü ne zaman. bana biraz zaman verin
-
Sayın Ragıp Atay yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. İçtihat konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü biz de haciz fekki ile ilgili olarak tapu sicil kayıtlarını araştırıyoruz ayrıca konu ile ilgili içtihatlar bulmaya çalışıyoruz. Savunmamızı, derleyeceğiniz içtihatlarla desteklediğimiz taktirde davayı düşürebilme şansımız var . Dava iki ay sonra. İçtihat konusunda yardımlarınız için tekrar teşekkürler.
-
sayın xewer size davaaçan alacaklı bana dava açana benziyor geçmiş tarihlisenet duzenlenmiş olabilir. benim durumumla ilgiliolarak vekilinizin fikrinialıp bana bildirirseniz iyi olur yardımcı olursanız sevinirim davambir ay sonra iyi günler.
Ben bir tüccarım