Re: Mal ve SSK maaşı dağılımı
1. 2. HANIMI tarafından ,noterde daire veya arsa kendi üzerine geçirmek kağıt imzalatırsa ,bu geçerli olurmu?
Babanızın rahatsızlığını ispat ederseniz olmaz. Aksi ortaya çıkıncaya kadar geçerlidir.
2. Tapu karısının adına yapılırmı?
Noterdeki belge geçerli olduğu sürece yapılır.
3. Yapılırsa 1.eşten olan varisler ne yapabilir.
Rahatsızlığını kanıtlayıp işlem yapma ehliyetinin olmadığı yönünde dava açabilirsiniz.
Tenkis davası açıp saklı payınızı talep edebilirsiniz.
4. İtiraz edip tapuyu bozabilirmiyiz.
Yukarıdaki davaların neticesinde ya tapu işlemi iptal edilebilir, ya da sizin payınız nakten ödenebilir.
5. Veraset açılırken bütün varislerin orda bulunması şartmıdır.
Varislerden sadece birisinin başvurusuyla veraset ilamı alınabilir.
D aha öncede bu konuyla ilgili bir soru yöneltmiştim.cevaplarını aldım.bucevaplarınız için teşekkür ederim. şimdiki sorum şu olacak .Babam üç ay önce vefat etti.hastaydı hafıza kaybı vardı .ölmeden 6 ay önce iki şahitle evin tamamını ikinci karısına bıraktığı ile ilgili vasiyet bıraktırmışlar .Vasiyet açıldı itirazımızı yaptık.sağlık raporuda yoktu .Bir ay içinde adam öldükten sonra rapor çıkartmışsorum bu vasiyet geçerlimidir.çocuklarının bu daire üzerinde hakları kalmazmı?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
BABAM dan 2. karısına vasiyetkalan daire bizim itirazımız üzerine sıkıntıya gireceğini anlayınca daireyi bedelini verip payını düştükten sonra almak istediğini söyledi biz 1. eşten olma cocukları kabul ettik .2. karısından zaten çocuğu yok babamın.daireye bedel biçtik .kendisi alamıyor .daireye 5 sene alınan değerin bile vermiyorlar diyor biz başka illerde ikamet ettiğimiz için bizim payımıza düşen miktarı azltmak için sözde değerini vermiyorlar diyor bende ozman biz senin pyını verelim dedim bu sefer kendine düşen pay az olacağından kabul etmedi bu durumda ne yapabiliriz şayet kadın razı gelir .TAPUYU ÜZERİME YAPARSAM SONRADAN TEKRAR sorun çıkarmı MAHKEME kanalıylamı stış yapmak gerekir