Re: Veraset işlemleri hakkında
Alıntı:
urtyle rumuzlu üyeden alıntı
sayın Erdoğan bey uyarıalrınızı dikkate alacağım tşk ederim. Biz babamdan 7 yıldır ayrı yaşıyoruz resmi ikematgahımızda ayrı babam babalık görevini yapmadığı için bu haktan mahrum kalmasını istiyoruz bunun bir yolu yok mu yani sizce
Mirasçılıktan çıkarma işlemini mirasbırakan yani anneniz yapabilirdi.
Diğer mirasçılar değil. Anneniz sağlığında böyle bir işlem yapmadığına göre yapabileceğiniz birşey yok.
Kaldı ki, anneniz böyle bir işlem yapsaydı, babanızın vefattan sonra itiraz hakkı da vardı.
Sayin hukukinet calisanlari ve üyelerir,
böyle önemli bir internet sitesi icin cok tesekkür ederim. Benim sorum su:
Almanyada imaket etmekteteyim babam 1,5 yil evvel vefat etti. Veraset ilami cikti ve tüm paylari hukuki olarak bölündü. Bizim hanin yüzde 25 abime digeri bana, yüzde 50 si anneme düstü. Türkiyedike hani satmak istediler ve tüm islemleri benim haberim olmadan gercleklestirdiler. Bütün dava sadece bir avukat tarafindan yürütüldü. Ben satmiyorum diye izari suhur davasi actilar aslinda bende payimi satmak istiyordum. satis gecen ay geceklesmis. lütfen bana yardimci olunn ,ne yapmaliyim?
Satış gerçekleştiyse, davanın açıldığı mahkemeye başvurarak kendi payınıza düşen parayı alabilirsiniz.