Re: Güncel 8+1 minibüs sorunu
çok net ve doğru yazmışsınız
Sayın Prof. Dr. Şükrü KIZILOT da bayağı gündeme getirmişti lakin sesimizi duyan olmadı
4 nisan 2007 de yasa çıktı ve 8+1 araçların binek araç olacağı lakin Ötv lerinin %10 olması belirtildi ki bence çok komik bir durum ortaya çıktı
1.si yasa geriye dönük uygulanmadı
2.si 8+1 bir araç Türkiye ye itahalatı yok
3.sü 8+1 bir araç Türkiye de sıfırdan üretim yok
4.sü 8+1 bir araç için zaten İç işlerine bağlı olan emniyet trafik tescil 2006 ocak ayından itibaren tescil etmiyor
5. si 8+1 bir araçlarımız olduki davaları kaybettik ve binek araç sayıldı Mtv hali hazırda olduğu gibi minibüs üzerinden alınacak
6.sı 8+1 bir araç olduki davaları kaybettik ve binek araç sayıldı Tplaka takıp taksi yapmakta bir engel görünmüyor ozaman neolacak bu sefer trafikde 9 kişilik taksiler görebilecek miyiz yoksa bunu da mı engelleyecekler
uzlaşmaya gidenlerden öğrendiğimize göre zıyai kısmı kaldırılmış faizde alınmamış ve 18 eşit takside bölünmüş
şimdi bunu okuyan herkese sormak isterim
2.el araç değeri 30bin ytl olan araçtan 28bin ytl oalrak tahsil edilmek isteniyor yada ben davanın sonucunu bekleyip 28X2 + 2004 kasımdan buyana olan faiz ile birlikte 80-100 bin ytl arası bir rakamı peşin mi ödeyeyim yada çok sevdiğim ve bir lira borcum olmayan kendi ülkemi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine mi şikayet edeyim
yol göstercek varsa buyrun göstersin
3 yıldır da çektiğimiz stresi ve hastalıklarıda yanında KDV si
Aynı sorun benimde başıma geldi arkadaşlar; 2004 model hyundai starex 8+1aracıma 35.000tl vergi cezası geldi ...(Nisan 2009) da vergi dairesiyle uzlaşmaya gittim 10.000tl ye anlaştık ve ödemeye başladım 18 ayda taksit yaptılar ... artık bu paraları ödeyeceğiz başka bir yolu kalmadı ... hepimize geçmiş olsun...
Aynı sorun benimde başıma geldi arkadaşlar; 2004 model hyundai starex 8+1aracıma 35.000tl vergi cezası geldi ...(Nisan 2009) da vergi dairesiyle uzlaşmaya gittim 10.000tl ye anlaştık ve ödemeye başladım 18 ayda taksit yaptılar ... artık bu paraları ödeyeceğiz başka bir yolu kalmadı ... hepimize geçmiş olsun...
Alıntı:
ümitbey06 rumuzlu üyeden alıntı
malesef ölee
17.5X2 mi gelmiş ti?
10bin ne nasıl uzlaşıldı ? anlamadım