öncellikle ilginize teşekkür ederim.sadece maddi manevi tazminat açsak(yani eş ve çocuklar)kazadan sorumlu tır şirket sahibi,ve diğer şöförlere.bunun yanında hiç dava açmadan da sigortadan ölüm bedellerini talep etsek olmaz mı.
Printable View
öncellikle ilginize teşekkür ederim.sadece maddi manevi tazminat açsak(yani eş ve çocuklar)kazadan sorumlu tır şirket sahibi,ve diğer şöförlere.bunun yanında hiç dava açmadan da sigortadan ölüm bedellerini talep etsek olmaz mı.
Sayın deniz02;
Manevi zararalrın tazmini için açamayacakalrı ortada.
Bu bir seçimlik haktır aynı zamanda yada kaza mağduru kişi ister sigorta şirketine kazayı haber vererek temerrüde düşürür isterse her iki tarafa ve hatta bukazanın olmasına neden olan her kişi ve kurumuda dava açarak ki dogru olan dava açmaktır. Çünkü kusur oranları değişebilmektedir.
Nihayetinde oluşan zararda teminat limiti ile sorumlu olan sigorta şirketi ödemeyi yapar ve bakiyeyide asıl kusuruluduan daha rahat alınabilir.
Uygulama bu şekildedir.
Sayın bld11;
Tır sahibine , bu bir şirket ise tüm yöneticilerine, şöföre ve sigorta şirketine kaza tarhindne itibaren 2 sene içinde dava açabilirsiniz.
Açılmış olan ceza davasında müdahil olabilir ve burada da yasal haklarınızı saklı tutabilirsiniz.
Destekten yoksun kalma tazmintaınıda taelp etmelisiniz.
Avukat yardımı alınız.
Sayın TEKAY gösterdiğiniz ilgiden (bu kadar çabuk cevaplayarak)dolayı şahsınıza özellikle ve diğer arkadaşlara da teşekkür eder,saygılar sunarım.İYİKİ VARSINIZ!
Sayın Av. Duygu Tekay;
aynı fikirde olduğumuzu düşünüyorum ancak;
vefat eden ailenin yakını iki tarafı da dava edebilir. Sigortaları var ise teminat kapsamı dahilinde devreye girecektir. Ölüm teminatından dolayı trafik sigortasından limit dahilinde ödeme yapılır.Sizin dediğiniz şekilde sigorta şirketine kendileri başvurarak hasar ihbarında bulunup hasar talep ederler. Daha sonra sigorta şirketi dosyayı inceler poliçedeki limitler dahilinde ödeme yapar .Manevi tazminat limit dahilinde ise ödeme yapar ve dediğiniz gibi aşan kısım varsa kusur oranına göre kişi ödemekle yükümlüdür.
Bu durumda sigorta şirketi sorumluluğunu yerine getirmiş olmuyor mu? Ne diye dava edilsin? Mağdur taraf bakiyesini kusurludan daha rahat alsın diye mi?
Bu sorularda takılı kaldım, :) beni aydılatırsanız sevinirim.
Saygılarımla.
Manevi tazminat trafik sigortası kapsamında değildir.Sigorta şirketi manevi tazminattan sorumlu değidir.
Araç sürücüsü hakkında ceza davası açıldığı durumda tazminat davası için uzamış zamanaşımı süresi devreye girer.Bu durumda 2 yıl olan zamanaşımı süresi araç sürücüsü yönünden 5 yıla çıkmaktadır.
Sayın deniz02;
anlayamadığınız yer neresi bunu izah edermisiniz.
Açılacak hasar dosyasından ölüme ilişkin teminat tahsil edilebilceği gibi sanırım yazdıklarımda göz ardı ettiğiniz bir husus var bir kez daha siz vesile olmuş olun belirtelim,
ilgililer sigorta şirketine başvurabilcekleri gibi sigorta şirketine dava açabilriler. Bu bir haktır.
Bakiye tazminat alacağının tahsili öenmsiz bir konu değildir umarım nazarınızda.
Sayın deniz02; size de aynı şeyi söyleyeceğim hiç aklıam gelmezdi. Kafanıza takılan sorulardan dolayı bir meslektaşımdan danışmanlık anlamında yardım alınız.:):):)
:)
Var var...
Tamam alırım, sorun değil Sayın Av.Duygu Tekay;
gerektiği zaman müşteri hizmetleri aracılığı ile sigorta konusunda uzman avukatlarımızla görüşme imkanımız var. Aslında bilsem de olur bilmesem de olur. Ancak, bu gibi soruların cevabını forumlarda paylaşarak bulmaya çalışmakta bir paylaşımdır diye düşündüm.
Şu da var; ben de bu sitenin bir üyesi olduğuma göre, benim de forum alanında sorularıma cevap aramam en doğal hakkım, sadece bu hakkımı kullanıyorum, ne diye danışman arayışına gireyim ki?
Hak haktır...
Bu siteden daha iyi danışman mı var? :)
Birde olayın başladığı yerden dava açmak; daha kısa ve risksiz bir yol gibi geldi bana.. Ya sigorta şirketi haklı çıkarsa?
Yanıtlar için teşekkür ederim.