Re: Kredi kartı sözleşmesi
Yazdıklarımla Kanun maddesi çelişmiyor. İmzaladığınız sözleşmeyi görmeden, müteselsil kefilin hukuki durumu ile ilgili bir bilgi verdim size. Kefil olarak imzaladığınız sözleşmenin 5464 sayılı Kanunun yürürlük tarihinden önce mi, sonra mı düzenlendiği bilinmeden, kefaletinizin müteselsil mi, adi mi olduğuna karar verilmesi doğru olmaz. Zira her kanun yürürlüğe girdiği tarihten sonraki olaylara uygulanır. Kaldı ki, sizin sorununuz da bu değil anladığım kadarıyla...
Ödediğiniz miktar için asıl borçlu hakkında dava açabilir veya icra takibi yapabilirsiniz.
borcu ödeyeceksiniz.ödeme belgesi ile hacze gideceksiniz.yani rucu edeceksiniz.
Hacize gitmek için belli bir süre var mı?
Sayın kefilll;
Öncelikle ödediğiniz miktar için asıl borçlu hakkında genel haciz yolu ile ilamsız icra takibi yapacaksınız. Takip, takip talebi ile başlar. Takip talebi üzerine icra müdürlüğü borçluya bir ödeme emri gönderir. Ödeme emrinin borçluya tebliğinden sonra 7 günlük itiraz süresi içerisinde borca itiraz edilmezse, takip kesinleşir ve borçlunun mal varlığının haczi istenebilir. İtiraz edilirse, itiraza uğrayan kısım ile ilgili icra takibi durur. Duran takibe devam edilebilmesi için borçlu hakkında icra mahkemesinde veya genel mahkemede itirazın kaldırılması veya iptali davası açılması gerekir.
Konu ayrıntılı ve uzun... Siz en iyisi bir meslekdaşımın hukuki yardımına başvurun.
Kolay gelsin.
Tek olumlu yol örnek mahkeme kararını alıp kartı aldığınız şubeye basvurmak bende mail yolu ile ödenmesini talep ettim ama bana verilen cevap subeye basvurmam hususu idi subeye dilekçe ile basvurdum aynı gün içinde kart ücretim hesabıma direkt yatırıldı dilekçenizde kart ücretinin iade edilmesini iade edilmemesi dumurunda kartın iptal edilmesi hususunu yazmayı unutmayınız
saygılar
basak hanım https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=20485 ilgilenir misiniz lütfen