Re: Hakim bıraktı, polisler ağladı !
Yorum yapan herkesin görüşüne saygı duyuyorum emekli bir polis memuru olarak nacizane bir görüşte ben beyan etmek istedim. şunu bilinki polisin ülkeyi yönetmek gibi bir arzusu yok, ülkede söz sahibi olmak içinde mücadele vermiyor. sürekli eğitimsizlikle itham ediliyor sizce polis nasılbir eğitime tabi tutulmalıdır. neden polisi yönetenlerin polise emir verenlerin bir eğitim almasından bahsedilmezde hep verilen emri <helede günümüzde tamamiyle insan hakları çerçevesi içerinde kalarak >yerine getirmekten başka bir suçu olayan polisin eğitimsizliğinden dem vurulur.yoksa bu bir kaçışmıdır. emir verenmi eğitilmeli emir alanmı. polis göz yaşı düküyorsa bunun tek bir anlamı vardır <<vah benim dürüst halkım vah>> daha birşey yazma ihtiyacı duymuyorum.herkesi saygıyla selamlıyorum.
polis ne şartlar altında çalışıyor bir bilseniz her yerden baskı var ... çalışma şartlarını en iyi biz polis eşleri biliriz ... bekli konuyla ilgisi yok ama söylemek istedim.
Alıntı:
kınık rumuzlu üyeden alıntı
Yorum yapan herkesin görüşüne saygı duyuyorum emekli bir polis memuru olarak nacizane bir görüşte ben beyan etmek istedim. şunu bilinki polisin ülkeyi yönetmek gibi bir arzusu yok, ülkede söz sahibi olmak içinde mücadele vermiyor. sürekli eğitimsizlikle itham ediliyor sizce polis nasılbir eğitime tabi tutulmalıdır. neden polisi yönetenlerin polise emir verenlerin bir eğitim almasından bahsedilmezde hep verilen emri <helede günümüzde tamamiyle insan hakları çerçevesi içerinde kalarak >yerine getirmekten başka bir suçu olayan polisin eğitimsizliğinden dem vurulur.yoksa bu bir kaçışmıdır. emir verenmi eğitilmeli emir alanmı. polis göz yaşı düküyorsa bunun tek bir anlamı vardır <<vah benim dürüst halkım vah>> daha birşey yazma ihtiyacı duymuyorum.herkesi saygıyla selamlıyorum.
Ülkemizin temel sorunlarından biri de eğitim sorunudur, bu yalnızca polis (güvenlik) için söylenen bir durum değil ki?
Üzülerek söylüyorum; ben yetersiz görüyorum, polisin tüm vatandaşlara aynı muameleyi göstermeleri gerekir vs. aynı zamanda kullandıkları araçları güvenli bulmuyorum ve maaşlarınıda az buluyorum; bu nedenle değil midir ki, bazıları suçlularla iş birliği yapabilmektedirler! Peki biz kimlere güveneceğiz! Kusura bakmayınız, bir yıl boyunca canını dişine takıp çalışan dürüst vatandaşlar, yorgunluğunu atmak için tatil dönüşü evlerinin, ( ki, bu mağdurlardan biri de benim) aralarında polisimizin de bulunduğu bir çete tarafından soyulduğunu duyunca başka türlü düşünmemizi isteyemezsiniz.
Tekrar ediyorum bu forum konusu olan olayda polisin gözyaşı dökmesine gerek yoktu. Polismiz iyi eğitim almalı, yaşam ve çalışma şartlarında zorlanmamalıdır.
Hakkıyla görevini yapan polisimize de sonsuz saygılarımı sunuyorum.
Saygılarımla.
Sn Cetinkaya,
Fikir sahibi olabilmek veya bir konuda gorus belirtebilmek icin illaki 2+ gazete okumak veya o konuda doktora yapmak gerekmez diye dusunuyorum.Dizi film izlemeyen insanlarin yorumyapabildigi veya belirli bir hayat gorusune sahip labilecegi gibi aksini yapanlarda bir goruse sahip olabilir hatta dogru yorumlar yapabilirler.
Hırsızlık konusunda belkide canınız hic yanmadi.Hırsızlık sadece bir malın bir esyanın haksız kazanılması degil,bir hakkın gaspedilmesi seklindede olabilir sizinde bildiginiz gibi.Orda polis arkadaslarin verdigi tepki birazda bu emek hirsizligina verilmis bir tepkidir bana kalırsa.Emek verip gunlerce takip ediyorsunuz,her gelen delili ince ince isleyip ise yara hale getirip,okulda ogrendiklerinizi ve tecrubenizle yogurup toplum adına fayda saglayacak bir hale getirip hırsizlari yakaliyorsunuz ve sonra mahkemede ulke gercekleri ile birbirine hic uymayan,avukat arkadaslarimiz daha iyi bilir,kimi hukuk sistemlerinden alinti kurallarla emeginizin yokedilisini ustelik bundan yarar saglayanlar tarafindan alaya alindiginizi goruyorsunuz.Burda verilmis olan tepkinin ben uygun ve hic degilse oldukca demokratik:) bir tepki oldugunu dusunuyorum.Bunun bir bilgisayar muhendisinin,veya baska bir iste emek veen bir kisinin emeginin calinmasindan hic bir farki yok bana gore.Durum bu sekilde oldugu zamanda halk cozumunu kendisi uretmeye baslar.Bunun orneklerini yakın tarihimizde ve gunumuzdede sıkca gorebilmekteyiz.Mafyanin bu denli buyumesininde sebeblerinde biridir bana kalırsa.
Bgn eger 17 aylik bir yavrumuza tecavuz edilebiliyorsa bence suc ve ceza iliskisinin tekrar dusunulmesi gerektigini dusunuyorum.
Sevgi ve selamlarımla.
Herzamanki gibi konuyu şirazesinden çıkarmışız... Ama olsun fikir fikiri doğuruyor buda aslında benim çok hoşuma gidiyor. Hakaret etmeden birbirine sataşmadan yazan herkese teşekkürler..
Önce beni çok güldüren bir üyenin yazısına bir şey demek istiyorum. a-a-milli rumuzlu üyemiz ' İngilizler polisin olduğu yerde yalan söylemezmiş...' yazısı oldu... Anlamadım gitti İngilterede mahkemeler neden devam eder diye çağırsınlar mahkemeye bir polis nasılsa polis yanında yalan yok olsun bitsin... Sanırım sadece basit trafik kazalarında kişiler yalan söylemeyi onurlarına yediremiyorlar ondan doğruyu söylüyorlar bizde de vardır o bazılarında... Belkide en büyük etken sinyalizazyon lambalarında ki fotoğraf makinalarıdır... Anında çekiyor hatalı geçeni... Hani itiraz edersende ceza artıyor ya belki ondan dürüstleşiyordur ingilizler.... polis aşkına değil foto aşkına...
Polis eğitimine ve genel olarak polislere gelince... Bir ülke düşünün ki demokrasi ile yönetilsin kurumlar oturmuş olsun ve bu ülkede 200 bin polis olsun amma emniyet genel müdürü olamasın bir türlü vekaletle yürütülüp dursun atama yapılamasın olur mu? Olmaz ... Amma maalesef Türkiye de Emniyet genel müdürü yok.... Başı boş aslında...
Sayın kınık demiş ki ''sürekli eğitimsizlikle itham ediliyor sizce polis nasılbir eğitime tabi tutulmalıdır.'' Polisin psikolojik eğitimi sıfır ... Hemde ne sıfır kendi psikolojisi bozuk yetmezmiş gibi psikolojiden de anlamıyor... Poliste nezaket sıfır... Ya anormal kaba davranıyor yada katile bile siz bir dakika derken öldürülüyor... Polisimizin yakın döğüş kursu sıfır... Polisimizin sporu sıfır imlası sıfır yazımı neredeyse yok... Polisin en basit kanundan haberi yok... Hatta polis kendisine kötü davranan polisler var diye kötü davranma yetkisini almak için polis oluyor... Polis rüşvet kıskacından çıkamıyor.... Hangi ülkede çok büyük bir oranla polis aslında suçluların hepsini biliyoe da işine gelmiyor kanısı hakimdir ? Bizim ülkemizde....
Polise baştan vatandaşın devletle karşılaştığı en somut en ufak yerin bir polis karşısı olduğu öğretilmelidir. Polis devlettir... Ama polis bunun farkında değil. Polis tarihini bilmiyor yetki ve selahiyetini bilmiyor. Trafik gibi halkın devletle en çok karşılaştığı yerde bile polis sadece çuvallıyor. Polisin kendine özgüveni kendine saygısı kaybolmuş durumda... Bu böyle uzar gider apayrı bir forum konusudur....
Bence özetle hukukun bu kadar kötü duruma düşmesinin iki nedeni vardır... Birincisi hiç kendi ülke değerlerine bakmadan dışarıdan kanunları uyum diye tercüme etmen... İkincisi hakim ve savcılarıa tanınan gereğinden çok ama çok fazla taktir hakkı.....
Sayın Commodore1tr,
İngiltere hukuk sisteminde de hakimin takdir yetkisi geniştir.
Common Law denilen Anglo Sakson sistem her ne kadar Kıta Avrupası sisteminden farklı olsa da hakimler oldukça yetkileri geniş.
Burada başka şeyi sorgulamk lazım bence.