Evlilik dolayısıyla istifa
Merhaba
Sağlık sebeplerimi açıklayarak bebek sahibi olmak istediğimi işverenime anlattım ve evlilik sebebiyle işten ayrılma hakkımı kullanmak istediğimi belirttim.Konuşmamızdan sonra isterseniz size yazılı olarak verebilirim dediğimde kabul etti .Evlilik nedeni ile istifa dilekçemi ve ekindede evlilik cüzdanının fotokopisini işverenime verdim Dilekçeyi size aynen yazıyorum ama tarihte bir hata yaptım gibi geliyor.Dilekçe tarihi 30.01.2007 yazıyor.
21.04.2005 - 30.01.2007 tarihleri arasında şirketinizde yönetici asistanı olarak çalışmaktayım.İlgili iş kanunlarında da belirtildiği gibi evlilik sebebi iile ekte belirtilen 05.05.2006 tarihli belge ile tüm haklarım içeride saklı kalmak şartı ile tazminatımın ve senelik izin ücretlerimin tarafıma ödenmesini arz ederim.
Dilekçemi verdikten sonra işverenim iki kez okudu kaşe ve kendi imzasını atarak bana ikinci nüshasını verdi.Ama işverinimle konuşmamızın sonunda benim yerime eleman alındığında işleri ona gösterdikten sonra uygun bir zamanda ayılmama karar verdik.Ön muhasebede çalışan arkadaşımız dilekçemi genel muhasebeye fax çekti.Muhasebeden gelen telefon üzerine benim çıkışımı 30.01.2007 tarihi itibari ile verdiklerini ve tazminatımın tutarını arkadaşımıza açıklarken ben duydum ve kabul etmediğimi henüz çalıştığımı ve çıkışımı yapamayacaklarını söyledim.Bu durumda ayrılacağım gün tekrar dilekçe vermem gerektiğini o zaman çıkış yapacaklarını söylediler.Sizce bu durum normal mi?Yani hata mı yaptım tekrar dilekçe verdiğimde imza atmaz ve kabul etmiyorum derse ne yapacağım? Lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz?İyi çalışmalar dilerim
Re: Evlilik dolayısıyla istifa
Merhaba
Sağlık sebeplerimi açıklayarak bebek sahibi olmak istediğimi işverenime anlattım ve evlilik sebebiyle işten ayrılma hakkımı kullanmak istediğimi belirttim.Konuşmamızdan sonra isterseniz size yazılı olarak verebilirim dediğimde kabul etti .Evlilik nedeni ile istifa dilekçemi ve ekindede evlilik cüzdanının fotokopisini işverenime verdim Dilekçeyi size aynen yazıyorum ama tarihte bir hata yaptım gibi geliyor.Dilekçe tarihi 30.01.2007 yazıyor.
21.04.2005 - 30.01.2007 tarihleri arasında şirketinizde yönetici asistanı olarak çalışmaktayım.İlgili iş kanunlarında da belirtildiği gibi evlilik sebebi iile ekte belirtilen 05.05.2006 tarihli belge ile tüm haklarım içeride saklı kalmak şartı ile tazminatımın ve senelik izin ücretlerimin tarafıma ödenmesini arz ederim.
Dilekçemi verdikten sonra işverenim iki kez okudu kaşe ve kendi imzasını atarak bana ikinci nüshasını verdi.Ama işverinimle konuşmamızın sonunda benim yerime eleman alındığında işleri ona gösterdikten sonra uygun bir zamanda ayılmama karar verdik.Ön muhasebede çalışan arkadaşımız dilekçemi genel muhasebeye fax çekti.Muhasebeden gelen telefon üzerine benim çıkışımı 30.01.2007 tarihi itibari ile verdiklerini ve tazminatımın tutarını arkadaşımıza açıklarken ben duydum ve kabul etmediğimi henüz çalıştığımı ve çıkışımı yapamayacaklarını söyledim.Bu durumda ayrılacağım gün tekrar dilekçe vermem gerektiğini o zaman çıkış yapacaklarını söylediler.Sizce bu durum normal mi?Yani hata mı yaptım tekrar dilekçe verdiğimde imza atmaz ve kabul etmiyorum derse ne yapacağım? Lütfen bu konuda bilgi verirmisiniz?İyi çalışmalar dilerim.
Re: Evlilik dolayısıyla işten ayrılma
Çalışmaya devam ettiğinize göre iş sözleşmesi sona ermemeiş demektir. Evlilik sebebiyle ayrılmalarda işverene süre (ihbar süresi) vermek zorunluluğu yoktur. Evlilik sebebiyle istifayı evlilikten itibaren bir yıl içinde yapmanzı gerekir. Bu süreyi kaçırırsanız daha sonra kullanamazsınız. Şu anda çalıştığınıza göre, bir yılllık süreyi kaçırmamak koşulu ile işyerinden ilişkiyi keseceğiniz zaman dilekçeyi vermeniz gerekir.
Merhaba
Acil bilgi verirseniz sevinirim
Kıdem tazminatım ve yıllık izin ücretim muhasebeci tarafından hesaplanıyor fakat aldığım maaş 550 ytl tazminatım ve 7 günlük izin param asgari ücret üzerinden hesaplanıyor itiraz etmek istiyorum ama ödeme yapmaktan vazgeçerlerse diye korkuyorum.Lütfen bana bilgi veririmisiniz.
Asgari ücretle çalısan konfeksiyon işçisiyim 7 yıldan beri çalışıyorum ve evlilik dolayısıyla işten çıkacagım talep edebilecegim haklar nelerdir ayrıca 6 ay once şubeye devredildik girişimiz tekrar yapıldı bu bir sorun çıkarırmı??
Tesekkür ederim...
Merhabalar, evlilik süresinin 1 seneden 6 ay'a indiği doğru mudur? Yani en fazla 6 ay içinde istifa eden tazminata hak kazanabilir gibi bir durum var mı? teşekkür ederim
Sayın eosen;
yürürlükte olan 4857 nolu iş kanununda ve halen sadece kıdem tazminatı ile ilgili maddesi geçerlilikte olan eski iş kanununa göre kadın işçinin evlendiği tarihten itibaren 1yıl içinde kendi isteği ile ayrılması durumunda kıdem tazminatı ödenir.
saygılar
Alıntı:
ruzgar1001 rumuzlu üyeden alıntı
Asgari ücretle çalısan konfeksiyon işçisiyim 7 yıldan beri çalışıyorum ve evlilik dolayısıyla işten çıkacagım talep edebilecegim haklar nelerdir ayrıca 6 ay once şubeye devredildik girişimiz tekrar yapıldı bu bir sorun çıkarırmı??
Tesekkür ederim...
Sayın ruzgar1001;
eğer şubeye devriniz sırasında kıdem tazminatı ve varsa geçmişte kullanmadığınız ücretli izin haklarınız vs. ödenmedi ise,EVLENDİĞİNİZ TARİHTEN İTİBAREN 1 yıl içinde evlilik nedeniyle işten ayrılmanız durumunda kıdem tazminatınız ve varsa geçmiş yıllara ait izin ücretleriniz size ödenmelidir.
Ancak evlenmeden önce ,evleneceğiniz gerekçesiyle işten ayrılmanız durumunda böyle bir hak sözkonusumudur bilemiyorum.
saygılar
cevap için teşekkür ederim. Peki istifa sonrası işten direkt ayrılabilir miyiz? Yoksa ihbar süresi boyunca çalışacak mı? tekrar teşekkürler
Evlilik nedeni ile ayrılırsanız ihbar sürelerine uyma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Evlilik nedeniyle ayrılma dilekçesini verirsiniz ve artık işe gitmezsiniz.
Selamlar,