Re: Memur olabilir miyim?
Arkadaş,
Dediğinde haklısın.
Eski Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Sabih Kanadoğlu'nun "Kaos yaratmak",Eski Yargıtay Başkanı Sami Selçuk!un da "Kargaşa yaratır" dediği durum yaşanmaktadır.Bu sözler atanma veya seçimle gelinecek görevlerde eski TCK mantığıyla yapılmış,sizin özel kanunlar dediğiniz mevzuatla,yeni TCK arasındaki çelişkiyle ilgili olarak söylenmiştir.Bazıları da kamu görevi ile memuriyet farklıdır diyor.Bunu diyenin Yeni TCK nun 53/1 a maddesinden haberi yok.İlgili madde:"Sürekli,süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden;bu kapsamda TBMM üyeliğinden veya devlet,İl,belediye,köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen,atamaya veya seçime tabi bütün MEMURİYET ve HİZMETLER de istihdam edilmekten," demektedir.Yeni TCK 53.maddenin gerekçesi paralelinde süresiz hak mahrumiyetinden bahsetmemekte,mahrumiyeti sadece infaz süresi ile sınırlı tutmaktadır.Yani infaz süren tamamlanmışsa 53/1 de sayılı hakları kullanmana engel kalmamaktadır.İdare böyle durumlarda eski mantıktaki özel dediğiniz kanunlara göre işlem tesis etmekte,yeni TCK nun koymadığı yasak ve engelleri koyarak işlem yapmaktadır.Bu konuda bir olay idare mahkemesine taşınmış,idare mahkemesi;24 ay 15 gün süreli 53/1 deki hakları kullanmaktan men cezası almış birine yapılan "Süresiz men" işlemiyle ilgili davada Ağır Ceza Mahkemesinin kararını ve Anayasanın 138.Maddesini(İdare mahkeme kararını yok sayamaz,aksine işlem yapamaz,yerine getirilmesini geciktiremez)gözetmeden,idare gibi DMK nun ilgili maddelerini gerekçe göstererek,işlemi hukuki bulmuştur.Konu Danıştaya taşınmıştır.
selamlar...
Sakar nickli arkadaş haklı, TCK ile özel kanunlar uyuşmuyor, ikincisi; örneğin adli sicil kanununun 10. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin adli sicil arşiv kayıtları ancak soruşturmada ve kovuşturma kapsamında verilirken, bazı kamu kamu kurumları bunları bir şekilde temin edip ki bana göre kesinlikle yapılan işlem kanuna aykırı, bir nevi illegal yollarla kanunla korunmuş bilgiye ulaşıp kişi hakkında işlem tayin etmektedir, başıma geldiğinden söylüyorum. Sonra dava aç dava bitene kadar açıkta kal. Hatalı bir nokta varsa yazınız.
Alıntı:
aydnlk rumuzlu üyeden alıntı
Sakar nickli arkadaş haklı, TCK ile özel kanunlar uyuşmuyor, ikincisi; örneğin adli sicil kanununun 10. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin adli sicil arşiv kayıtları ancak soruşturmada ve kovuşturma kapsamında verilirken, bazı kamu kamu kurumları bunları bir şekilde temin edip ki bana göre kesinlikle yapılan işlem kanuna aykırı, bir nevi illegal yollarla kanunla korunmuş bilgiye ulaşıp kişi hakkında işlem tayin etmektedir, başıma geldiğinden söylüyorum. Sonra dava aç dava bitene kadar açıkta kal. Hatalı bir nokta varsa yazınız.
aydınılk hatalı hiçbir nokta yok, sen bu konuyu çok iyi biliyorsun. Senin güvenlik soruşturman yapılırsa polis kayıtlarında malesef suçun çıkıyor. ama arşivin silinmiş , arşivin silinme kararını götürsen belki düşebilirler ama tam bilmiyorum araştırmak lazım .
Alıntı:
Bu konuda değerli hukukcularımızında görüşünü almak isterim, ülkemizde konulan kanunlar ne işe yaramaktadır, yukarıdaki belittiğim durumda tüm unsurları ile açık bir şekilde hukuka aykırılık yok mudur?
[QUOTE=aydnlk;117507]adli sicil kanununun 10. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin adli sicil arşiv kayıtları ancak soruşturmada ve kovuşturma kapsamında verilirken, bazı kamu kamu kurumları bunları bir şekilde temin edip ki bana göre kesinlikle yapılan işlem kanuna aykırı, bir nevi illegal yollarla kanunla korunmuş bilgiye ulaşıp kişi hakkında işlem tayin etmektedir,QUOTE]
İki kamu kurumu arasındaki bilgi alışverişi nasıl kanuna aykırı olabilir ki?
Ayrıca 18 yaşından küçükler için adli sicil kayıtlarının ne şartlarda verileceğini belirtmişsiniz,peki sizce 18yaşından büyüklerin adli sicil kayıtlarında 18 yaşından önceki durumuyla ilgili bilgiler verilmez demekmidir bu?
[QUOTE=ekircali;117554]
Alıntı:
adli sicil kanununun 10. maddesi uyarınca 18 yaşından küçüklerin adli sicil arşiv kayıtları ancak soruşturmada ve kovuşturma kapsamında verilirken, bazı kamu kamu kurumları bunları bir şekilde temin edip ki bana göre kesinlikle yapılan işlem kanuna aykırı, bir nevi illegal yollarla kanunla korunmuş bilgiye ulaşıp kişi hakkında işlem tayin etmektedir,QUOTE]
İki kamu kurumu arasındaki bilgi alışverişi nasıl kanuna aykırı olabilir ki?
Ayrıca 18 yaşından küçükler için adli sicil kayıtlarının ne şartlarda verileceğini belirtmişsiniz,peki sizce 18yaşından büyüklerin adli sicil kayıtlarında 18 yaşından önceki durumuyla ilgili bilgiler verilmez demekmidir bu?
siz aydınlığın ne demek istediğini anlamıyorsunuz . aydınlık diyorki benim sabıka kaydım silindi ama fişim mitte duruyor . kısacası
sanırım beni bir tek bahtsız sabıkalı nickli arkadaş anladı,evet kanun açık: ben 25 yaşındayım ve 18(2003 yılından önce 18 yerine 15 vardı) yaşından küçükken işlediğim suça ilişkin adli sicil ve arşiv kaydım ancak yeni bir suça iştirak ettiğimde soruştuma ve kovuşturma kapsamında mahkemelere savcılıklara verilebilir, başka hiç bir kuruma verilemez. Ayrıca eski adalet bakanımız bir genelge ile bu hususa dikkat edilmesini gerekli mercilere önemle bildirmiştir, ve hala ülkemizde hukuka aykırı bilgi edinme devam etmektedir, benim bu kanunsuzluğa dur demem için avukatmı olam gerekir, bu olay yalnızca benim değil yüzlerin binlerin meselesi
Cevap: Re: Memur olabilir miyim?
Alıntı:
başınıza gelen tam olarak nasıl bir şey?
bir memuriyete başlayıp görevden mi alındınız?
18 yaşından küçükkenki sabıkam var benim de, öğretmen olamaz mıyım?