Sayim Bayindir Saddamin arkasinda Amerika oldugunu her ikimizde biliyoruz, Emperyalisizmin dogasi geregi isi bitince veya cikarlarina ters dusunce fisini cekti.
Printable View
Sayim Bayindir Saddamin arkasinda Amerika oldugunu her ikimizde biliyoruz, Emperyalisizmin dogasi geregi isi bitince veya cikarlarina ters dusunce fisini cekti.
Eeee, o zaman siz niye uğraşıyorsunuz, yazın Bush'a bir mektup, şikayetçi olduklarınızın ipini çeksin...
Az bulunan şeyler kıymetlidir.
Kör eşek az bulunur.
O halde kör eşek kıymetlidir.
Saddam bir diktatördür.
Tüm diktatörler yarattıkları zulmün kurbanı olurlar,asılırlar.
Evren de bir diktatördür (canaliye göre öyle)
O halde Evren de asılmalıdır.
Yanlış hatırlamıyorsam buna mantıkta "safsata" deniyordu...
Sayin HRMGR siz yazip sistemin sigartasini anlatsaniz da adamlar buralara kadar gelip sisteme baska sigorta arama pesinde kosmasinlar diyorum. Saygilar.
Ben Evren asilsin demedim, yargilansin diyorum, ve ben idama karsi oldugumu defalarca yazdim, once okuyup sonra yazarsaniz daha yararli olur.
Sayin Commodore 1tr. gecici 15. de diyorsunuz 20 sene oldu o yasa orda duruyor. kisiye ozel yasa. Bana birisi soyliyebilirmi Evren neden yargilanmasin. ?
O kadar genc insani idam etti, biri daha 18 de bile degildi, o kadar insan iskence gordu, nice insan gozaltinda koyboldu yada karakollarda
oldu, neden gecmis gecmiste kalsin. yani Evrenin yargilanmasi icin Bush un gelmesimi gerekli.
Ya ne yazdığınızı bilmiyorsunuz ya da "darısı başına" nın anlamını bilmiyorsunuz,ne diyeyim...Alıntı:
Saddam Huseyinin idami bir gercegi gundeme getiriyor, kendi halkina zulum eden gucler eninde sonunda kendi yarattiklari zulum kurbani oluyorlar, darisi turk halkinin basina
Sn. canali ,
Erdal'ı bana anlatmaya kalkma lütfen...
Yazdıklarımı gözlüklerini çıkarıp okursan ne demek istediğimi anlarsın. Yargıla Evren'i vicdanını temizle ucuz yol, Evrenler yaratmayacak ortamı sağlayalım el birliği ile bundan sonra diyorum ben...
Bu arada sayim Bayindir. 12 mart ve 12 eylulu yasadim zor gunlerdi bir cok insan icin. Saygilar.
Sayın Canali ;
Sizin hakkınızda bir kanaatim oluştu farkında iseniz bu forumda ilk defa olarak size çok sert yanıt yazmıyorum. Ilımlı olarak BANA göre olan hatalarınızı görmezden gelip sadece temel sorularınıza yanıt veriyorum...
Kenan Evren in diktatör olma şansı yok. Çünkü Ege Deniz K.'lığından emeklilik beklerken tek Genel Kurmay Başkanı olanda O 12 Eylülde Genelkurmay başkanı olan da O DEmokrasiye geçişi hızlandıranda O ; Cumhurbaşkanı olup zamanında emekli olanda O Müthiş ressam olan da O ; Sibel Can ı çıplak görmek için yağlayanda O doğrusuyla yanlışyla halkın vicdanında yargılanan da O
Bahse konu anayasanın bir çok maddesi değiştirildi ve özellikle iki hükümet varki Özal hükümeti ile halihazır hükümet bu geçici 15. Maddeyi iptal edebilirdi etmedi... Bu madde ölüme kadar koruma altına alıyor bu kişileri... Gerek Özal gerekse halihazır hükümet bu maddeye dokunmadı dokunmak istmedei.. Buradan hareketle suçıu Kenan Evren e atmaktan vaz geçmek lazımmm. Düşünsenize Demirel Cumhurbaşkanı Ecevit Başbakan Bahçeli Başbakan yardımcısı Demirel ve Ecevit direk Bahçeli MHP aracılığı ile endirek CHP parti olarak direk Kenan Evren e karşılar onlarda dokunmadı....
Çünkü çok ama çok yanlışları ile birlikte 12 Eylül toplum tarafından kabul gördü anormal terörden kabul gördü annelerden dolayı kabul gördü... ölümler bitti diye kabul gördü... Ama olmaması yapılmaması gereken çok şey yapıldı. 13 Eylül 1980 de nedendir bilinmez Aziz Nesin tutuklandı garibimin ilk sözü ' İhtilali ben yapmadım ilgim yok oldu '' Kenan Evren İn bu konuda ilk sözü ' Hemen serbest bırakın beni tutuklattı sanır ' oldu... Bugün bile neden Aziz Nesin tutuklandı Kenan Evren dahil bilen yok....
Dolayısıyla gelin siz geçmişte yaşamayı geçmişte yaşadığınız acıları habire gündeme getirmeyi bırakın... Çağdaş demokratik aydın bir Türkiye için adım atın... Sitede dolaşın bir ne demek istediğimi anlayacaksınız....
Saygılarımla...