Sayın kayagibi'nin sorduğu nedir, bunca şey yazmasına rağmen neyi öğrenmek istiyor anlayamadım. Ben mi anlama özürlüyüm, bağışlayın lütfen...
Printable View
Sayın kayagibi'nin sorduğu nedir, bunca şey yazmasına rağmen neyi öğrenmek istiyor anlayamadım. Ben mi anlama özürlüyüm, bağışlayın lütfen...
Sayın Tunga Bey
Anlama özrünüz olup olmadığınızı anlayabilmek için sizi dr sıfatı ile görüp gerektiğinde 3-5 gün müşahede de tutup gerekli testleri yaptıktan sonra karar verebileceğimi saygılarımla bildiririm.
ne sorduğuma gelince: Konuyu ilk açan ve tarafımca yazılan ilk metni lütfen tekrar okuyunuz..sorular o kadar netki....dediğiniz gibi anlamamak için cidden özürlü olmak gerekmektedir.
Derin Saygılarımla
Tüm site üyelerinin yeni yılını ve bayramını kutlarım
"Evrensel Hukuk" adına, caramba carambita...
İcra işlemleri nedeniyle Türkiye 'de uygulanan kanun İcra İflas Kanunudur,ulusaldır.Türkiye' de yerleşik alacalı ve borçlulara bu kanun uygulanır.Ben henüz uluslararası evrensel bir icra iflas kanunu ile karşılaşmadım. Evrensellikten kasıt haciz işlemi sırasındaki etik unsurlar ise,kuralların olduğu ve uyulduğu yerde etikten söz edilemez. Yasa kuralı etik kuralları da içine almıştır zaten. www.hukuki.net/hukuk kısmından içtihatlara ve https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=116 linkten İcra İflas Kanununa ulaşabilirsiniz. Kanunun 78 -103 maddelerini dikkatlice okursanız sorunuzu kendiniz cevaplayacaksınız.
Bu arada sayın kayadibi şu sözünü ettiği kararı sizlere faksladı mı acaba??
Merhaba....
Katılımınız için hepinize teşekkür ederim...
Elbet ülkemde ülkemin kanunları geçerli..bunun ayırıdındayım ben sevgili hukukçular..
hukuk toplumsal yaşamı düzenleyen yazılı kurallardır değilmi bir anlamda(lütfen yanılgım varsa düzeltin).
işte ben bu anlamda şunu sordum size...icra memuru elinde pembe dosya ile kapı çalınca kapısı çalınan itirazsız açıp evine:özeline alsınmı geleni.memurun tanıtıcı bişeyi olmamalımı elinde...kimlik vb..
ofisboy kimdir ve bunun alması gereken bir belge yokmudur herhangi bir kurumdan(baro veya bilmediğim biyerden)
çünkü bu iki şahıs insanların evine özeline yatak odasına banyosuna girmektedir.gerektiğinde üst araması yapmaktadır.bana lütfen burası türkiye burda şu yasa geçerli demeyin.Şayet yasa memurun ve ofisboyun tanıtıcı bilgi vermesi gerektiğini söylemiyorsa bu yasa eksiktir o halde ve değiştirmesi gerekende siz hukukçulardır.olaya öyle bakın lütfen.
muaynehanemde sekreterim eğer diplomalı hemşire veya sağlık memuru değilse enjeksiyon yapamaz sevgili arkadaşlar.alt yapısının ne olduğu belli olmayan muhtemelende lise veya dengi okulu mezunu olan ofisboy veya ofiswomen ların standartı olmalımı...belgesi olmalımı..ve bu belgeyi evine girdiği borçluya göstermelimi sizce.bunu soruyorum size net olarak.
İİK. 85/VI uyarınca #8220;borçlu ile alacaklının menfaatlerini mümkün olduğu kadar telif etmekle yükümlü#8221; olan icra memuru evini kaldırmaya gittiği borçluya haklarını hatırlatmalıdır...buna zorunludur yasa gereği..nedir borçlunu hakları peki:1-tutanağın hemen oracıkta verilmesi(hiç verilmez bu malumunuz) 2-başka haciz varmı bu eşyalarda sorusu 3-bu eşyalar size mi ait ve başkasına aitse faturası varmı diye sorup tutanağa geçmeli ki bu akla bile gelmez..4-itiraz hakkı ve süreleri...bunlar yasada yazdığı gibi borçlunun menfaatı değilmidir hukukçu arkadaşlar..
bu 4 maddeyi memur yapmak zorundadır arkadaşlar yapmak zorunda...eğer yapmıyorsa genel hukuk genel ahlak ilkeleri gereği yanında gelen avukat veya necidir bilinmeyen yardımcı şahıs çiğnenen hukuk kuralını hatırlatmaldır..bir yandan kanun gereği cebri icra yap öteki yandan kanun gereği borçlunun haklarını koruma...koruyun dediğimde de etik değil diye cevap yaz...işte itirazım burda benim sayın hukukçular..
ısrarla soruyorum ki ofisboy veya women nedir....elinde belge varmıdır ve bunu borçluya göstermelimidir..beni yasa kuralları ile boğmayın lütfen.ben yatak odama giren ofisboyun yatak odama girme yetkisini soruyorum..lütfen anlayın..ringonun ahırına giren seyisi değil...
Sayın Kayagibi ;
Kapı çaldığında hemen açmamak gözetleme deliğinden bakmak 'Kim o?' demek bize ufakken ailelerimizce öğretilen kavramlardır.. Gerçi ben sanırsam hiç uygulamadım ama uygulanmasının doğru olduğunu biliyorum...
Bu bağlamda evinize gelen tanımadığınız herkesin resmi olsalar bile kimliğini sorma hakkı vardır. Dolayısı ile bu öğretilebilecek bir olgu değil öğrenilmesi gereken bir olgudur.
Evinize bir icra gelecekse kuvvetle muhtemeldir ki geleceğini daha önceden biliyorsunuzdur. Dolayısı ile böyle bir durumda ne yapılması gerektiği hakkında bilgi edinmek için yeterli zamanınız kalmaktadır... Tutanağın bir suretinin size mutlaka verilmesi gerekmektedir. Verilmemesi başka bir konu başlığıdır. Ancak icraya gelen avukatın size bilgi vermesi yönlendirmesi o an için hiç etik olmayacağı kanaatindeyim. Bir avukat hacze her gittiğinde yasal prosedürü anlatsa ne hacizler biter nede avukatta takat kalır...
Ama bir söylediğinize aynen katılıyorum. ( Hacizle ilgisi yok ) Tüm vatandaşların tüm kanunları bilmesi hususu kesinlikle yanlıştır. Hele şu ara Hakim savcı ve avukatların bile yetişemedikleri değişilklikler varken yapboza dönmüşken bir sürü kanun maddesi gene değişecekken sıradan vatandaşın bunları bilme yükümlülüğü gerçekten benide kasıyor. Başka bir forumda da belirtmiştim... Ceza hukukunun bilinmesi yani suç olan eylemin bilinmesi ayrı miras hukuku medeni hukuk gibi teknik hukuk maddelerinin bilinmesi ayrı... Bence kanun koyucu burada kolaycılığa kaçmışş... Bir kanun çıkaralım o zaman herkes aşık kalp ameliyatı yapmasını bilmek le yükümlüdür gemi sürmesini bilmekle yükümlüdür v.s v.s. Bilmemek mazeret olmaz ın tersi bilmekle yükümlüdür olur unutmamak lazım.... Herşeyi ben bileceksem gerisine ne gerek var ki ?
Sayın Av. Fırat Bayındır;
Malesef, karar fakslanmadı.
Fakslandığı takdirde siteye akleyeceğime şüpheniz olmasın
Saygılarımla
Sayın kayagibi sorularınıza sırayla yanıt verelim
1- Kapıya gelen icra memuru kimliğini ibraz etmek zorundadır. Ama vatandaş olarak bunu siz sormazsanız, o da göstermez. Siz bir hastayı muayene etmek istediğinizde, hiç hastanıza kimliğinizi gösterdiniz mi? Ben hiç bir hastanede ya da muayenehanede böyle bir olay görmedim. Ama eminim ki, sorulduğunda, hekim, kimliğini gösterecektir.
2- Haciz zaptından suret almak isteyen borçluya ve alacaklıya bir suret verilir.
3- Haczi tatbik eden icra memrurdur. Burada avukatın olup olmaması ya da avukatı temsilen yardımcısının olmasının önemi yoktur. Hiç avukat olmayabilir. Haciz sırasında avukatın bir yetkisi yoktur. Yalnızca müvekkilinin haklarını korumak için ordadır.
4- İcra memuru ya da avukat borçluya yasal haklarını hatırlatamaz. Siz herhangi bir kitapçıda, haciz konusunda bir kitabı görün. O kitabın haciz sırasında anlatılıp anlatılamayacağını anlarsınız.
5- Haczedilen mallar başkasına aitse bunu icra memruna söyleyebilirsiniz. Bunu kim engelliyor ki?
Siz gelen hastanıza, o hastalığı bulguları,tedavi yöntemlerini vs. anlatıyor musunuz?
Teşekkür ederim commedero1tr
saygılarımla
tekrar herkese iyi seneler ve bayramlar
Sayın Dr. Kayagibi . Ben bahsettiğiniz İcra memurlarının yanında genellikle haciz mahalline giden bir katip veya nasıl diyorsanız biriyim. değerli avukatlarımızın bileceği gibi Av. Yanında çalışan Stajyer avukatların, Ofisboyların veya Sekreterlerin baro tarafından verilen logolu ve Avukat Sekreteri Tanıtım kartı yazan adının fotoğrafının bulunduğu Baro Başkanının imzasını ve arka yüzünde Çalıştığı Av. Bilgilerinin yazılı bulunduğu mühürlü bir Tanıtım Kartı bulunmaktadır. bu kart olmadığı zaman o kişi genellikle icra müdürlüğünde iş yapamamaktadır. yanı işin özü olarak gelen kişiye acaba siz böyle bir kartı sormuşmuydunuz merak ediyorum. eğer siz bunu sorsaydınız eminimki o arkadaş size bu kartı gösterecekti. sizin yanınızda elbetki sizin tarafınızdan aldığı maaş ile ekmeğini kazanan insanlar vardır. bizde bir avukat yanında çalışarak ekmeğimizi kazanmaktayız. elbetteki av. olmadığımız için haciz esnasında hacze bir müdahale durumumuz söz konusu olamaz bazen borçlu ile konuşmamız uygun bile düşmeyebilir. yaklaşık 9 yıldır ben av. katipliği yapıyorum yaklaşık 1000 haciz işleminde bulundum. hepsinde borçlu her hangi bir asabi tavır sergilemediği taktirde haciz için gelen icra müdürleri veya memurları hakları konusunda borçluya yardım etmişler ve sorularını sabırla yanıtlamışlardır. bilindiği gibi haciz çokta sevimli bir olay değildir. özellikle yoğun çalışılan yerlerde bazen her soruya açıklayıcı yanıt verilmeyebilir. bunlar istisnadır. size denk gelmiş olabilir. ama genelde borçlunun her sorusuna yanıt verilir. kusurumuz varsa afola saygılarımla