alilemle birlikte yaşıyorum engelmidir
evli olmama rahmen babamın evinde yaşamaktayım ve evdeki bütün eşyaların yıllar öncesinden babama kayıtlı faturası var ve ben bu adresi göstererk kredi kartı aldım kullandım ve ödeyemiyorum şu an bu adrese mal beyanım geldi ve ben cevapta bulundum buna rahmen bu adresdeki eşyalara haciz uygulayabilirlermi. tekrar bunları yazıyorum tatmin edici bir cevap bulamadım.gercekten bilgisi olan varsa öyle cevaplasın
Re: Aileme ait faturalı eşyalara haciz konabilir mi?
daha ayrıntılı bilgisi olan varmı
evet konulabiliyormuş pAzar günü geldiler ve faturalırının seri numaralarına kadar tutmasına rahmen sadece beyaz eşyalara götürdüler böyle bir aptallık yaptılar istihkak davası için başvurduk tam 73 gün sonrasına gün verildi mahkemeden , gelde adelete güven ve bu arada 14 bin ytl lik borç değeri 3 milyar bile etmeyen eşyaları götürdüler şu an tüm aşamaları gectik aciz belgesi cıkartabilirmiyim içrada haksız da olsa gercekleşti....işim yok hiç bir malımda yok ) 3 AYRI AVUKATA GİTTİM AYNI BELGELERLE HERKEZ AYRI TELDEN ÇALDI VE HİÇ BİRİNİN DEDİĞİDE OLMADI YADA YARIM OLDU...
Alıntı:
burhann rumuzlu üyeden alıntı
evet konulabiliyormuş pAzar günü geldiler ve faturalırının seri numaralarına kadar tutmasına rahmen sadece beyaz eşyalara götürdüler böyle bir aptallık yaptılar istihkak davası için başvurduk tam 77 gün sonrasına gün verildi mahkemeden , gelde adelete güven ve bu arada 14 bin ytl lik borç değeri 3 milyar bile etmeyen eşyaları götürdüler şu an tüm aşamaları gectik aciz belgesi cıkartabilirmiyim içrada haksız da olsa gercekleşti....işim yok hiç bir malımda yok ) 3 AYRI AVUKATA GİTTİM AYNI BELGELERLE HERKEZ AYRI TELDEN ÇALDI VE HİÇ BİRİNİN DEDİĞİDE OLMADI YADA YARIM OLDU...
cevab verebilecek biri yokmudur
Alıntı:
evet konulabiliyormuş
Alıntı:
Av.Mehmet Taylan Karakum rumuzlu üyeden alıntı
KURAL 1:
Alacaklının talebine binaen, istedii her yerde haciz yapılır. Elbette, bu sırada, gerek borçlu ve gerekse üçüncü kişi tarafından, bu mallara ait istihkak iddiası ileri sürülebilir.
Babanızın ev eşyaları haczedilebilir, hatta muhafaza altına da alınabilir. Haciz sırasında yaşanacaklara göre; bu haczin kesinleşip kesinleşmeyeceği belirlenecektir. Kurallar geneldir, ancak, her olaya özgü olarak, ayrı uygulama alanı bulurlar.
Alıntı:
pAzar günü geldiler ve faturalırının seri numaralarına kadar tutmasına rahmen sadece beyaz eşyalara götürdüler böyle bir aptallık yaptılar istihkak davası için başvurduk
Alıntı:
KURAL 1:
Alacaklının talebine binaen, istedii her yerde haciz yapılır. Elbette, bu sırada, gerek borçlu ve gerekse üçüncü kişi tarafından, bu mallara ait istihkak iddiası ileri sürülebilir.
Alıntı:
tam 73 gün sonrasına gün verildi mahkemeden , gelde adelete güven ve bu arada 14 bin ytl lik borç değeri 3 milyar bile etmeyen eşyaları götürdüler şu an tüm aşamaları gectik aciz belgesi cıkartabilirmiyim
ACİZ VESİKASI haczi kabil malınızın olmadığını gösterir bir belgedir. Hakkınızda icra takibi yapılmış dosyadan tanzim edilir. Hacizli malınız var ise böyle bir belge tanzim edilmez mallarınız satılıp paraya çevrilir hala bir alacak kaldı ve haczedilecek malınız yok ise hakkınızda aciz vesikası düzenlenebilir. Koşulları oluşmak kaydı ile alacaklının talebi gibi borçulun talebi ile de aciz vesikası düzenlenebilir. Ancak aciz vesikası ne işinize yarayacak anlamadım
Alıntı:
içrada haksız da olsa gercekleşti....işim yok hiç bir malımda yok ) 3 AYRI AVUKATA GİTTİM AYNI BELGELERLE HERKEZ AYRI TELDEN ÇALDI VE HİÇ BİRİNİN DEDİĞİDE OLMADI YADA YARIM OLDU...
Alıntı:
Borçlunun bulunduğu herhangi bir yerde yapılan menkul mal hacizlerinde, mülkiyet karinesi, borçlu aleyhinedir (İİK. m. 97/a). Yani; borçlu ile üçüncü kişi tarafından, bir menkul mal, birllikte elde bulunduruluyorsa, bu mal, borçlunun addedilir ve icra memuru, borçlu ve üçüncü kişiye, doğrudan istihkak davası açmak üzere, 7 gün süre verir.
haciz konmasına engel bir durum söz konusu değildir.Alacaklı veya vekili haciz esnasında talep etmesi üzerine icra memuru haciz koyar fakat haciz esnasında bu yönde yapılan haciz işlemine bir diyeceği olup olmadığını borçlu dışnıdaki (borçlunun huzurunda isi borçluya)3 kişiye sormak zorundadır.Bu durumda İcra İflas Yasasının istihkak iddiasına ilişkin hükümler uygulanır.Fakat şu hususu belirtmek istiyorum.Yargıtay kararlarında açık ve net şekilde şu ibare kullanılmaktadır.Faturalar tek başına istihkak ididasını ispatını sağlayacak delil teşkil etmez demektedir.bence istihkak iddiası red edilecektir.,