Satış yapmak için şirket olmanız gerekiyor. Ancak o zamanda gümrük ücreti artacaktır. Şirket şeklinin vergi ve muhasebe açısından farkları vardır.
Bence tekrar düşünün.
Printable View
Satış yapmak için şirket olmanız gerekiyor. Ancak o zamanda gümrük ücreti artacaktır. Şirket şeklinin vergi ve muhasebe açısından farkları vardır.
Bence tekrar düşünün.
Satış yapmak için şirket olmak gerekmiyor. Caddede yürüken gördüğünüz ve mal satın aldığınız işyerlerinin sahiplerinin büyük bir çoğunluğu gerçek kişidir, şirket değildir.
Ayrıca; Gümrük ücretinin konu ile ilgisini anlayamadım.
Kişiler, elde ettikleri gelir üzerinden gelir vergisine tabidirler.
Şirketler ise temelde kurumlar vergisine tabidir.
Saygılarımla
internet üzerinden satışlarda bildiğim kadarıyla faturalandırma amacıyla şirket olmak gerekiyor... Ancak şirket kurulduğu takdirde de gümrük vergisi arttığı için kar oranı azalıyor...
Şahıslarda Fatura kesebilir ...
Gümrük vergisi tarifeleri gelen malın cinsine ve tutarına göre kesilir...Getirenin sıfatına göre değil...
100$ ın atında tutarlı gelen malda gümrük olmaz kişiye teslim edilir...
Gümrük kanunu şahıslara göre değil mala göre işleyen bir sistemdir... Yani önemli olan emtianın niteliğidir.
Bu arada konu ne bilmiyorum :) Ama hakan beyin doğru yorumuna yanlış yanıt gelince yazma gereği duydum...
Ortada bir ticaret varsa faturası ve vergisi olmalı , mal yasal olmalıdır.
Şahıslar faturaı nasıl keser ? Anlatırsanız sevinirim.
Yorumum:
1- Eğer dökümanların telif hakkı size aitse bu dökümanları satması veya herhangi bir şekilde dağıtmasında yasadışı bir durum yoktur.
2- Türkiye Cumhuriyeti'nin egemen olduğu yerlerdeki ticari veya gelir getirici faaliyetler vergiye tabiidir. Buradan hareketle sağladığınız gelirin vergisini ödemeniz gerekir.
3- Satış tarzınızdan anladığım kadarıyla hakkınızda "kapıdan satışlarla" ilgili hükümler uygulanabilir.
4- Satış miktarınız oldukça az görünüyor. Bundan dolayı vergiden muaf olmanız büyük bir olasılık. Yani henüz bir "esnaf" statüsü kazanmamışsınız.
Vergi sorununu aşmak için satışı yasal bir site aracılıgı ile yaparsa mesela gitti gidiyor gibi bir site satışlarda aldıgı komisyondan vergiyi düşer bu da satışı yasal yapar diye düşünüyorum.