Adalet bakanlıgı bırkac ay once kpss ile söför katıp vs.. alacaktı hatırlıyormusunuz? bırkac tane avukat da basvurmuş alımlar için doğruluk payı varmı sizce? yoksa hikaye mi?
Printable View
Adalet bakanlıgı bırkac ay once kpss ile söför katıp vs.. alacaktı hatırlıyormusunuz? bırkac tane avukat da basvurmuş alımlar için doğruluk payı varmı sizce? yoksa hikaye mi?
O konuda forum da vardı ...
Doğru bir doğruda başvuran avukatların söförlük sınavını kazanamaması...
Bak işte avukat olup ne yapacaksın...
bır tartısma daha vardı avukatlık meslegının uckagıt meslegı halıne geldıgı yonunde bu konuda neler dıceksınız pekı? bence o sınava gıren avukatlar idealıst degıl ben o sınava gırecegıme oturur hakımlıkve savcılık sınavlarına hazırlanırım daha ıyı
Her meslekte üçkağıtçı vardır. Avukatlar arasında da vardır. Ama her kimki tüm mesleğe üçkağıtçı mesleği der terbiyesizlik etmiş olur. Terle okuyan ve geçimleri dilleri olan bir mesleğe ne yaptıki diyerek bu kulbu takanların bilgiye ve emeğe saygısı olmadığını düşünüyorum... Derler ya altı üstü bir dilekçe yazıverdi şu kadar para aldı ne var ya bunda ? Otur yaz diyince bakar yüzüne salak salak işte asıl üçkağıtçı odur. Emeğe eğitime saygı... Üçkağıtçı avukatlarda mesleğin yüzkarası hermeslekte olduğu gibi....
Açlık bazen idealizm dinlemez diyeyim...
http://www.farukeremvakfi.org.tr/faruke.jpg
Bir tuhaftır Avukatlık..
Ayıplamayacaksınız, kızmayacaksınız, ağlamayacaksınız da..
Bunlar olmaz mı?
Olur..
Ama hep içinizde olmalı..
Bakışlarınızda kaçak bulunmasın..
Karşınızdakinin gözlerinin içine bakın, dostça..
Orada derdini dökmek isteyen "İNSAN" ı göreceksiniz..
Bundan sonrası kolaylaşır..
"İNSAN İNSANIN ZEHRİNİ ALIR" derler, halk dilinde..
Avukatlığın yarısı budur..
Av.Prof.Dr. Faruk EREM
Büyük ceza hukuku profesörü,Rahmetli Faruk EREM hocamızı saygıyla anıyoruz...
Avukatlık mesleğine gerçekten çok farklı bir açıdan yaklaşmış.
Avukatlığın ne olduğu ya da nasıl olması gerektiği konusunda yeterince aydınlattığı kanaatindeyim.
ben de bir insanın sevdiği mesleği yapması tarftarıyım zira bu yüzden çevremden pek çok sitem alıyorum. Çevrem hep maddiyet iyi olsun da meslek önemli değil anlayışında.Çok üzülüyorum.
Ben yazar olmak istiyorum ama...
Ben de avukat olmak istiyordum ama.....
Adam mahkemenin kapısında avukatıma bağırdı(müvekkiliymiş)
Yeter ama artık, davayı kaybettin, yargıtay dedin oraya da yolladık.
Bir senedir gelmedi, daha ne kadar bekleyeceksin..
Avukatım cevap verdi (sinirden titreyen sesini kontrol etmeye çalışarak)
İnanın benim elimde birşey yok. Çaresiz bekliyoruz.
Adam iyice kükredi, paranın yarısını peşin almayı biliyorsun da ne yapacağını bilmiyormusun.
Avukatım cevap verdi (sinirden titreyen sesini kontrol etmeye çalışarak)
Ne yapimm, Yargıtay Başkanını mı dövim.
Adam daha da kükredi, bana ne kardeşim dövermisin, sövermisin, s...rmisin
ne bok yiyeceksen ye. bu senin işin..............
Sinirden moraran avukatımı zor tuttum.
Haksızdı zira...
Unutuvermişti adamın kendisini satın aldığını..
.................................................. .........
Zor zenaat zor.
Allah gerçekten yardımcıları olsun...
Geleceğimi belirliyecek bir soru soracağım. Ben 15 yaşındayım avukat olmak istiyorum. Bu sene alan seçimi yapacağız ama aklımda bir kaç soru var 1.Avukatlar iş bulamıyor diyorlar
1.İş bulamıyor diyorlar..
2.Çok az para kazanıyor diyorlar...
....
Ben kendini ifade etme yeteneği yüksek olan girişimci ve inatçı, hırslı... bir kişiliğe sahibim ve gerçekten avukatlık mesleğine özel bir ilgim ve yeteneğim var ama kafamı kurcalayan iki soru yukarıda, yardımcı olmanızı dilerim...
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
bu konuda yazılmış birsürü forum var hukuk fakülteleri hakkında yazılan yazıları okuyunuz