O zaman soyle soralım "ne alaka" demeyelimde.
Bu şiirin bukonu ile irtibat noktası nedir?:)
İlliyet bağını kurmak güçte,,,
Printable View
O zaman soyle soralım "ne alaka" demeyelimde.
Bu şiirin bukonu ile irtibat noktası nedir?:)
İlliyet bağını kurmak güçte,,,
Bir şiirin mısralarında, bir şarkının sözlerinde insana yüreği ile bir illiyet bağı kurdurabilen yaşanmışlıklardır.
Küçükken küçücükken hani hayaller büyüktür ya.., gençlik varsa serde ümitler, ideallar yüksektir ya.., ayaklarının üzerine bastığında, ilk paranı kazandığında sırtın dimdiktir ya..,bir el uzanır tutarsın, yoluna yoldaş kılarsın,açık yolunu çıkmaz kılar ya.., canından can verdiğin, karnındaki kıpırtılı yaşam heyacanına ümitli, güzel hayaller sözler fısıldadığın, kucağına aldığında ak sütünle doyurduğun, onun masum gözlerinden gözyaşını sakladığın yavrun büyür ya..., ne kadar çok yüzünü güneşe çevirsen de bir yanı hep karanlık hep boş kalır ya...,
o zaman anlarsın ki yaşamın en güzel lutfu bir parça huzurdan ibaret imiş. Hırsların, öfkelerin, kavgaların, gitmelerin, kalmaların hepsi boşmuş. Elinde avucunda sımsıcak bir sevginin aydınlığında huzuru yakalayabilmek BU DÜNYADA MÜMKÜN MÜ???
Ve insanı güçlü kılan nedir???İşlerini kendin halletmek mi? Tamiratlarını yapmak mı? Para kazanmak mı? Bir erkeğe muhtaç olmamak mı?Etrafının yükünü taşımak mı? Aşık olup beklenti duymamak mı? Sevdiklerine problem çıkarmamak mı? Sıkıntıları, zaafiyetleri gizlemek mi? İçindeki fırtınaları gizlemek mi? BU NE YAMAN ÇELİŞKİ???
Oysa korkmasak bu kadar çok insanlardan, korkmasak bu kadar çok sevgilerden bu kadar çok güçlü(?) kılmak için kendimizi yorulmazdık. Gücümüze rağmen güçsüzlüğümüzü de sevebilse idik, kendimiz görebilse idik kendimize bu kadar çok eziyet etmezdik.
Gücümüzün diyeti yalnızlık olmaz idi...
Ben bu foruma bir de bir şarkı bırakmak istedim. İlliyet bağı kurabilenler için...
Sızım sızım sızlar içim
Gözümde akmayan yaşlar
İçimde yıllardan kalma birikim
Bilmem ne zaman patlar
Bilirim sonu var bunun
Bilirim sonu gelir her sorunun
Çaresi bulunur bilirim her sorunun
Hiç aç susuz yaşamadım ki
Hiç parasız pulsuz kalmadım ki
Hiç aşksız sevgisiz olmadım ki
Neden neye kime bu özlem
Sızım sızım sızlar içim