Kusura bakmayin ayni problemden ben'de de var.Su an yurt disinda firari astsubayim; vatandasliktan cikarilma islemini biraz acarmisiniz. Kendimiz cikabiliyormuyuz? Bulundugumuz ulkenin vatandasligina gectigimizde ceza alirmiyiz?
Cok tesekkurler.
Printable View
Kusura bakmayin ayni problemden ben'de de var.Su an yurt disinda firari astsubayim; vatandasliktan cikarilma islemini biraz acarmisiniz. Kendimiz cikabiliyormuyuz? Bulundugumuz ulkenin vatandasligina gectigimizde ceza alirmiyiz?
Cok tesekkurler.
Merhaba degerli uyeler; Cok sagolun boyle bir imkan icin.
Ben yurt disinda firari bir astsubayim. 2002 de yurt ici izne ayrildim, izinde alman vatandasi bir bayanla evlendim. Or.k.ligindan izin almadan yurt disina ciktim birdaha donmedim. Yaklasik 5 sene oluyor. 5 senenin sonunda bulundugum ulkenin vatandasligini almaya hak kazaniyorum.
Bu senede Turkiye'ye donmeyi dusunuyorum.
Sizlere sormak istedigim.
1- Gitmeden once konsolosluga gitmemizin bi faydasi olurmu?
2- Pasaportumun suresi bitiyor bu durumda konsolosluktan uzattirabilirmiyim?
3- Ayrilmadan once sivil bir avukat arkadas vatandaslik haklarini kaybedersin baska bir ceza almazsin demisti. Bu dogrumu?
4-Eger bulundugum ulkenin vatandasligina gecersem bir faydasi olurmu?
1-Eger konsolosluga giderseniz orada tutuklanma ihtimaliniz var.(tam emin deyilim ama giriste kimlik bilgilerini sorguluyorlar hakkinizda arama emri cikartilmissa bunu görebilirler.)
2-Pasaportunuzu kunsolosluktan uzattiramazsiniz cünkü konsolosluk askerlik durum belgesi isteyecektir. Bu belge olmadan pasaportunuzu uzatmaz.
3-Cezanizi cekmeden Alman vatandasligina gecemezsiniz cünkü alman vatandasligina gecerken Türk vatandasligindan cikartilmaniz gerekiyor.Cezanizi cekmeden bakanlar kurulu sizin vatandasliginiza sonvermez.
Merhaba kader arkadasim.Ben de yurt disina firar etmis bir astsubay olarak sana bilgi verebilirim.
1-Konsolosluga gidip Pasaportunun süresini uzatabilirsin.Ben bunu yaptim.
2-Türkiyeye gittigin anda havaalaninda tutuklanirsin.
3-Türkiye seni vatandasliktan cikarmaz,bu nedenden dolayi alacagin diger bir ülkenin vatandasliginin sana fazla faydasi olacagini düsünmüyorum.
Merhaba 1995-astsubay bende sizinle ayni kaderi paylasiyorum.Hala yurtdisinda firardayim.Tekdal 28 in yasadigi gibi bende pasaportumu uzatmak zorunda kaldim ve görüstügüm avukatlar bunu yapamayacagimi söylediler.Konsoloslukla irtibata gecmekten cekiniyorum.Konsolosluktan uzatma islemini nasil yaptiginizi biraz aciklarsaniz seviniriz.Bukonuda tecrübemiz yok avukatlar bagzen yanlis yönlendiriyor sanirim.Sizden askerlik durumunuz hakkinda bir belge istemediler mi?
Merhaba.Ben konsolosluga bugüne kadar 3 kere gittim ve bir sorun cikmadi.Bizler kirmizi bültenle aranan suclular degiliz.Pasaportlarimizin en son sayfasindan askerlik durumu ile ilgili hanede ;yapmistir yazildigi icin ,bir sorun cikmiyor.Ben pasaportumun süresini bir kere uzattirdim,ama süresi yine bitiyor.Önümüzdeki hafta uzattirmak icin tekrar konolosluga gidecegim.Size o zaman tekrar bilgi veririm.
Bilgilendirdiginiz icin cok tesekkür ederim. Malesef benim pasaportumda askerlik durumuyla ilgili bölüm bos ama saniyorum avukat vekaletnamesi cikartmak icin gitmemde bir sakinca yok. Sizin durumunuzuda bütün sayfalardan takip ediyorum umarim cezaniz 1 yil alt sinirindan verilir ve bu aftan sizde yararlanirsiniz. Sizi cok iyi anliyorum cünkü bende ayni durumdayim ve ülkemi cok ozledim
Ben gecen ay avukatima vekaletname vermek icin konsolsluga gittim.Vekalet verilirken ikamet adresiniz isteniyor,bende vermistim.Bu vekaletnameyi avukatima gönderdim icin artik yerim belli oldu.YAkinda mahkemem var ne olacagini görecegiz.
Size bir sorum olacak.Teslim olmadan davanizi avukatiniz takip edebiliyormu yoksa teslim olmaniz sart mi? Birde Okul Komutanligindan ailemin adresine bir tazminat göndermisler ve bir ay icerisinde yatirmam gerektigi yaziyormus. Mahkeme karariyla uzaklastirildigima dair bir bilgi gelmemis. Resmi gazeteden arastirdim oradada kendimle ilgili bir mahkeme kararina rastlamadim. Bu konulardaki bilgilerinizide paylasirsaniz cok sevinirim.