-
Merhabalar,
İlginç bir gelişmeyi sizinle paylaşmak istedim.
Bana pek inandırıcı gelmedi ama size danışmayı uygun buldum.
Biraz önce, cep telefonuma birkaç mesaj geldi.
Avukat olduğunu söyleyen birisi, icra takibinin kesinleştiğini dosya borcumu hemen ödemem gerektiğini yazan birkaç mesaj gönderdi.
Ne dosyası, ne borcu bilmiyorum. Bunlar ne anlama geliyor?
Benim bilgim dışında, böyle birşey mümkün mü?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla,
-
Ödeme emri tahliye ettiğiniz evin muhtarlığına yapılmış olabilir. Kaldı ki sorunuzda İcradan yazı geldiğini belirtmiştiniz. Gelen yazı ödeme emri miydi?
Mesaj atan kişiyi arayıp dosya numaranızı öğrenin ve ilgili İcra Müdürlüğüne giderek dosyanızı inceleyin.
-
Esin Hanım,
Bana tebliğ edilen bir belge olmadı. Kaldı ki, oturduğum evdeki mahalle muhtarlığında bir kaydım yok. Seyahatte olduğum bir süre de bana tebliğ edilmeyen belgelere dayanarak bir icra yapılabilir mi?
Ödeme emri midir bilmiyorum çünkü böyle bir belge bana ulaşmadı, ama demek ki mahalle muhtarına bırakılması beni bağlayacak.
Öğrenmek istediğim; eğer böyle bir durum mümkünse, bir mahkeme olmadan nasıl böyle bir karar alınacağı ve bu durumda ödemeyi reddedersem ileriki aşama ne olur?
Kolay gelsin,
-
İcra takibi, itiraz etmemeniz halinde kesinleşir ve borçtan sorumlu olursunuz.
Ne ile karşı karşıya olduğunuzu bilmeden sorduğunuz soruları yanıtlamak sağlıklı değil.
O nedenle dosyayı gidip inceleyiniz.
-
Esin hanım konu ilginç bir hal aldı.
Dediğiniz gibi bana gelen mesajdaki numarayı aradım. Gayet kibar bir avukat çıktı karşıma.
Bana, ödemem gereken miktarı söyledi. Bir yıllık kiradan biraz az.
İnanılmaz yüksek bir rakam bu. Sene sonuna kadar olan kira dışında ekleri nedir bilmiyorum.
Ödemeyi iki şekilde yapabileceğimi söyledi.
1-Dosyaya. Ki bunun masraflı olacağını söyledi. Öyle yaparsam, bir yüzde eklenirmiş.
2-O yüzdeyi ödememek için bana vereceği kendi hesap numarasına yatırabileceğimi söyledi.
Sonra da ödeme yapıp yapmayacağımı sordu. Ödeme yapmazsam tahliye ve icra hakları bulunduğunu bildirdi.
Ben de karar vermem için, bana iki hafta süre vermelerini istedim.
Dosyaya gidip bakmam zor, çünkü şehir değiştirdim. Evde oturmadığım için tahliyenin benim için bir önemi yok.
İcraya gidilirse ne şekilde ödeme yapılır, maaş kesintisi mi olur yoksa eve mi gelinir?
Biraz bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler,
-
Demek ki hakkınızda icra takibi başlatılmış. O nedenle "icraya gidilirse.." şeklindeki sözlerinizin bir anlamı bulunmuyor.
Kendiniz gelemiyorsanız dahi, bir tanıdığınızın veya vekalet vereceğiniz bir avukatın dosyanızı incelemesini sağlayınız ki itiraz hakkınızın bulunup bulunmadığını, size usule uygun tebligat yapılıp yapılmadığını, borcun nelerden oluştuğunu öğreniniz.
Ödemeyi icra dairesine yapar iseniz evet harç ödemekle yükümlü olursunuz.
Ödemeyi avukata yapar iseniz, kendisinden bir ibraname talep ediniz.
Buna ilişkin olarak, dosyanızı incelemeden ve gerçekçi bilgiler vermeden lütfen tahmini sorular sormayınız. Size bu şekilde sağlıklı yanıt vermem mümkün değildir.
-
Zamanınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Bir avukat vasıtasıyla konuyu takip edeceğim.
İyi günler,
-
Size kolaylıklar diliyorum.