-
Teknoloji gelişti ve kriminal inceleme sağlıklıdır. Özellikle eğer yazı el yazısı ise yazının yaşı yanında, ilk mesajımda da belirttiğim gibi üst taraftaki tarih bölümü başka biri tarafından doldurulacağından, tarih bölümündeki yazının sizin yazınız olmadığını bu yolla tesbit ettirme şansınız vardır.
Evrakta tahrifat yapmak, mahkemeyi tahrif edilmiş evrakla yanıltmaya çalışmak suçtur, ancak bu konu İş Hukuku değil, Ceza Hukuku dolayısıyla ayrı bir dava konusudur.
-
Sn HRMGR yazdıklarınıza teşekkür ederim. Peki imzamdaki değişikliğin sadece ismimin baş harfinde olmasına ne diyorsunuz bu yeterli bir değişiklik olarak görülebilir mi sizce. Ayrıca noter onaylı olacak belgede sadece imzamın değiştiğine dair onay almam yeterli midir.
Atladığım birşey varsa haber vermenizi özellikle rica ediyorum.
Ayrıca sayın tanju bey ben 3-5 milyar için değil gururumun kırılmasını önlemek ve ezilmemek için kendimi sağlama almaya çalışıyorum yanlızca. Çevremdekilerin ise benim hiçbirşey şey yapmadan hayatımın belli bir kısmının boşa gitmesini izleyeceğimi düşündüklerini sanmıyorum.
Hepinize benim sorularımı cevaplayarak yardımda bulunduğunuz için tek tek teşekkür ederim..
-
Önemli olan imzanızın değişmesidir, ancak belirgin bir değişiklikte fayda var. Şimdi bir düşünelim...
Yarın Noter'den imza tasdiki yaptırdınız ve bundan sonra her türlü evrakta yeni imzanızı kullandınız. Aradan örneğin 5 yıl geçti, işten çıkarıldınız. Geçen 5 yıl zarfında hep yeni imzanızı, özellikle şirketle ilgili evraklarda (bordro, yıllık ücretli izin defteri vb.) kullandınız.
O tarihte bir istifa dilekçesi veriyorsunuz ve üzerinde eski imzanız bulunuyor, yani istifa ile bozucu yenilik doğuran irade beyanınız bir anlamda sakat... Bu durumda ya istifanızın baskı altında alındığı şüphesi doğar, ya da gerçekte amaçladığınız ve Mahkemede beyan edeceğiniz istifanızın iş akdinin başlangıcında alındığı iddianız kuvvetlenir. Bunu bir de kriminal inceleme ve şahitler ile ispatlayabilirseniz davayı büyük bir ihtimalle kazanırsınız.
İlk mesajımda da belirttiğim gibi düşünceniz oldukça özgün ve emsal olabilecek nitelikte... Böyle bir dava sözkonusu olursa sonucu hakkında bilgilenmek isteriz.
Selamlar,
-
İnşallah gerek kalmaz ancak daha girişte "istifa dilekçesi" ve "süresiz iş sözleşmesi(boş)" imzalayınca, taktir edersinizki adaletli uygulamalar yaşanmıyor o şirkette. Bunu sizinle paylaşacağımdan emin olabilirsiniz.
Arada kaçırdığınız bir sorum var.
A. Davalarda dava, kriminal vs ücretler kaybedence mi ödenir? Benim olayımdaki davanın kaybı halinde masraf dağılımı nasıl olur. (Haklı olduğumu kanıtlarsam sorun yok..:).
Ve imza değişikliğim hakkında söylediğinizi anlıyorum sanırım.
Peki, imzamı değiştirdiğimde ondan sonra attığım her imzanın tüm harflerinin tıpatıp bu örneğe uymasına gerek var mıdır. Çünkü böyle olursa; imzamı onaylatırken küçük bir değişiklik yaptığım taktirde, sonraki zaman zarfında attığım diğer imzalarımdaki küçük farklılıklar böyle bir davada aleyhime örnek gösterilebilir gibi geliyor.
Neyse şimdilik bu kadar görüşmek üzere.
Not: Bu sitenin müdavimi olacağım sanırım. Okuduğum başlıklardaki konular oldukça doyurucu. Elimden geldiği kadar da yardımcı olmaya çalışacağım. Ama önce kendime)[/
-
[blue]sorumun güncellenmesi için buraya mesaj atıyorum ama umarım cvp bulabilirim ;)[/blue]