O çocuğun yerinde olmayı istemezdim. Baba bildiğin kişi baban değilmiş denip, toplumda kendisini kötü hissetmesi,baba bildiğin kişiden ayrı kalmak, babasız kalmak,baba sevgisinden mahrum kalmakgerçek babasını bilmemek... saymakla bitmez.
Printable View
O çocuğun yerinde olmayı istemezdim. Baba bildiğin kişi baban değilmiş denip, toplumda kendisini kötü hissetmesi,baba bildiğin kişiden ayrı kalmak, babasız kalmak,baba sevgisinden mahrum kalmakgerçek babasını bilmemek... saymakla bitmez.
Öncelikle bu talihsiz durumda en çok zarar gören çocuk olmuştur bence.
Benim öğrenmek istedğim Aile hukuku ile ilgili araştırma yaptığımda evlilik dışı doğan çocuklarla ilgili detaylı bir açıklama ya da mevzuat neden yok?
Sadece evlilik dışı doğan çocuklarda çocuk babasının soyadını taşısa dahi velayet annededir deniyor.Ancak velayet belgesi nasıl temin edilir yasal sorumluluklar nelerdir?Yurtdışına çıkış yapmak istediğinde babayı bulma ve izin alma zorunluluğu var mıdır?
ve benim en çok merak ettiğim anne başka birisiyle evlendiğinde evlenmiş olduğu kocası çocuğu kendi üzerine geçirebilir mi? Dünyada bunun 1-2 örneği var diye duymuştum.Çocuk babasını hiç tanımadıysa mümkün olabiliyormuş?Doğru mudur?
Saygılarımla;