tşk..ederim
Printable View
tşk..ederim
Günaydın yapabileceğin en kısa yol oturduğun yere en yakın nüfus müdürlüğüne gidip nüfus cüzdanını ibraz ederek bir nüfus kayıt örneği almak aldığın nüfus kayıt örneğini incelediğinde boşanma tarihini göreceksin o tarihden itibaren 300 gün sayman olayın en doğrusudur.
Sevgilerimle
Ya bu Ülke DNA-Test diye birşey duymamışmı, çocuğun kimden olduğu bir saat içinde ortaya çıkar, hukukçulara sesleniyorum, eskimiş kanunları lütfen kaldırsınlar artık.
Selam..Ben yaklaşık bir ay önce boşanmamı gerçekleştirdim.Bir hafta öncede karşılıklı temyizden feragat ettik.Şimdi ben iddet süresini kaldırmak ve yeni bir evlilik yapmak istiyorum.Siteniz sayesinde izlemem gereken yol hakkında gereken bilgiyi edindim.Ancak merak ettiğim şu:iddet kaldırma tek celsede mümkünmü? bu ne kadar bir süreç alır? Şimdiden teşekkürler...
benimde bir sorum olacaktı iddet süresi yalnızca bayanlaramı var erkeklere yokmu.. erkek boşandığı gibi evlenebilirmi? cevaplarsanız çoksevinirim..
Wikipedia ya göre:
"İddet müddeti, Türk Medeni Kanunu'na göre boşanan kadının tekrar evlenmesi için beklemesi gereken üç yüz günlük süre.
Kanun koyucunun boşanmanın kesinleşmesinden önce tarafların cinsel ilişkiye girmiş olmaları ihtimalini göz önünde bulundurarak doğacak çocuğun babasının belirlenmesinde ortaya çıkacak karışıklıkları engelleme amacıyla koyduğu şart. Kesin olmayan evlenme engeli hükmünde olup bir kadının üç yüz gün içinde evlenmesi halinde evliliğin iptaline sebep olmamaktadır. Kadının hamile olmadığıın ispatı ya da boşandığı eşiyle tekrar evlenmesi halinde bu süre şartı aranamaz."
hamile olmadığımkesin 1 buçuk yıldır ayrıyız.. ama geçen ay boşandık.. ben evlenmeyi zaten asla düşünmüyorum.. ama eşim düşünüyor hayatında biiri var oda 300 günü tamam layacakmı yoksa istediği zaman evlenebilecekmi merak ettiğim bu.. eşimi tanırım hiç bir kadınla üç ay anlşamaz 3-4 ayda bir kadınlardan bıkan bir tip.. eşsiz bir kişilik kendisi :) yani eğer 300 günü tamamlarsa şuan beraber olduğu kişiyle hayatta sürdürmez o yüzden öğrenmek istiyorum.. :)
Kocanızın hamile kalması( en azından ülkemiz şartlarında) mümkün olmadığından iddet müddetine takılmaz:)
Bu konuda çok güzel bir forum vardı sitede arayan bulur.
Hukuki olarak iddet müddeti kendi haline bırakılırsa boşanmanın kesinleşmesinden itibaren 300 gün, müdahale ile günümüz teknolojisi kullanılarak on beş gün. O da kadının hamile çıkmaması durumunda. Sayın nike ın dediği konunun iddet müddetiyle ilgidi yok.
İşte tartışmada iddet müddetine commodore1tr ın itirazıyla çıkmıştı. Bun hiç müdahil olmamama rağmen kesinlikle tüm hukukçuların aksine commodore1tr ı desteklemiştim. Commodore1tr Erdoğan Bey in söylediğinin aksine erkeklerinde iddet müddeti süresünce evlenemeyeceğini evlenmek isterse boşandığı eşinin hamile olmadığının ispatının gerekliliğini savunmuştu. Mantığıda çok düzgündü o kadar okudum o forumu hiç bir hukukçu kimliği olanın yanıtını yeterli görmedim. Commodore1tr şunu savunuyordu.
Bugünkü sistemde kadınların hamile kalacağı doğru mantığı ile hareket edilmekte ve hukuken ''soy bağı'' gerekçesi ile iddet müddetinin uygulaması yapılmaktadır. Bu doğru ancak tek taraflı olduğundan eksik bir uygulamadır. Erkek kişi doğacak çocuktan kanunlar önünde daha çok sorumludur. Soy adını verecek otomatik miras hakkı doğacaktır. Ancak bugünkü hukuk sistemi erkeğin boşandıktan hemen sonra evlenmesine izin vermektedir ki bu çok yanlıştır. Çünkü eğer boşandığı eşi hamile ise ''baba'' adayıdır. Evleneceği yeni eşine çocuksusum diyerek ''yalan'' beyanda bulunmuş olacak buda evliliği butlan kılacaktır. Yeni evleneceği kadınıda aldatmış çocuksuzum demiş olacaktır. Ortada bir çocuk varsa bu çocuğun boşanmış dahi olsalar bir annesi bir babası olacaktır. Anneye ''nesip- soy bağı'' diye engel koyup babay git hemen evlen yeni eşini kandırmış ol demek hukuki değildir. demektedir.
Olay aslında budur. Ve bence de commodore1tr haklıdır.