ben hep savunmuşumdur avukattan pek birşey olmaz diye ahanda işte ispatlandı Şöför bile olamamışlar...
Yazık valla... bari okuyup avukat olsalarmış :)
Printable View
ben hep savunmuşumdur avukattan pek birşey olmaz diye ahanda işte ispatlandı Şöför bile olamamışlar...
Yazık valla... bari okuyup avukat olsalarmış :)
pardon ama,
şöförlük sınavına giren herhangi bir fakülte mezununu anlayabilmem mümkün değil.
konu hukuk fakültesi mezunu olmaları ise sadece;hukukla ilgili bir alanda çalışmaya cesareti olmayan biri hukuk fakültesi mezunu olarak şöförlük sınavına da girer,fabrikanın birinde asgari ücretli vasıfsız işçi olarakta çalışır,hatta biraz pazarlık edilse asgari ücretin altında veya kayıtdışı olarakda çalışır.
bir fakülte mezununun önce kendinin ,aldığı eğitime saygı duyması ve böyle bir sınava girmemesi gerektiğini düşünüyorum.
huku fakültesi mezunu herkesin şöför olabileceğini düşünmüyorsunuz herhalde,eğer öyleyse ehliyeti olan herkes te avukatlık yapar mı demek oluyor bu ?
Bu o demek olmuyor da Adalet bakanlığının terbiyesizliğinin bir göstergesi oluyor aslında....
Hukuku biz nasılsa katlettik gelin bari şöförlük yapın gibi bir densizlik bir kendini bilmezlik...
Belki bazı hakimler eve giderken şöförlerle bilgi teatisi yapacakları değerlendirilmiş olabilir....
Büyük bir olasılıkla da KADILIK sistemine geçmek için yanıp tutuşan hükümetin adalet bakanının 'avukat' a gerek olmadığı taktirinin ilk tezahürleridir...
kim bilir...
Sorular da çok kolaymış,2 avukatın kazanamaması da normal bence,zaten hukuku iyi bilseler şöför olmak istemezler.
Sayın enough ;
Yazılarınızı genelde beğenirim ama bu size yakışmamış... Hukuku bilmekle avukat olmak Avukat olmakla Ekmek parası kazanmak aynı kavramlar değil gibi geliyor bana....
Bu aslında avukatlar yada HUKUKÇULAR ÜZERİNDEN TÜM OKUMUŞLARA yapılan büyük bir kepazelik aslında....
Çok iyi avukat olabilirsiniz ama araba sürmesini bilmezsiniz dolayısıyla ilginiz yoktur... Şöför olamazsın....
öncelikle teşekkür ederim sayın comodorre,ben daha stajyer avukatım meslekte işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama,bilgi de önemli bence,bakanlığın önceliği avukatlara vereceğiz ifadesi de yanlış ama o sınava giren avukatlar da bir o kadar hatalı bence.
'o sınava giren avukatlar da bir o kadar hatalı bence' kesinlikle tartışmasız doğru.... Onurlu bir duruş olmalıydı. Adalet bakanlığı onursuz ca ilan verdi kesin olan o...
Hukuk fakültesi mezunu namusuyla her işi yapar yanlış anlaşılmasın şöförlükte yapılır pazarda limonda satılır hamallıkta yapılır ekmek parasıdır ve onurdur. Burada ki hata arada ki farkta....
Sınava giren hukuk fakültesi mezunu iki kişi, Adalet Bakanlığı'nın "20 şoför alacağını ve hukuk fakültesi mezunlarına öncelik vereceğini" duyurmasına tepki olarak sınava girmiş olamazlar mı? !!
Olamazlar. Çünkü böyle bir riski taşıyamazlar. Protesto etmek için o sınav kazanmaları ve ondan sonra deklere ederek ayrılmaları gerekir ki tepki yerini bulsun. Burada ki gibi sınav kazanılamazsa garabet doğar...